Broccolipaj
Ingredienser:
pajdeg:
100 g smör/margarin
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten

Fyllning:
broccoli
1 klyfta vitlök, tunt skivad
2 dl riven lagrad ost
3 ägg
3 dl mjölk/grädde
salt
svartpeppar
Örtagårdskydda

Gör så här: Gör degen, enklast i matberedare. Tryck ut i en pajform, låt vila i kylskåpet i 1 timme. Förgrädda i ugnen 225 grader i ca 15 min
Om broccolin ej är förvälld gör du det först: koka upp saltat vatten lägg i broccolin , delad i småbuketter. När den är knappt genomkokt sköljer du den i kallt vatten. Fördela broccoli och vitlök i pajskalet. Vispa ihop ost, ägg, grädde och kryddor och häll över fyllningen. Grädda i ca 20 min eller tills äggstanningen är klar. Stick i en gaffel och känn att den är fast.
 Servera med en grönsallad. Mums!
«tillbaka