Farmors mandeltårta | |
Ingredienser: 4 äggvitor 1 ½ dl socker 100 gr mandel Smörkräm: 4 äggulor 1 ½ dl socker 1 dl grädde 100 gr smör [mandelspån] |
Gör så här: Mal mandeln och blanda den med sockret. Vispa vitorna helt
styva och blanda ner mandel och socker. Bred ut på smord och mjölad
plåt, 2 st. rundlar, grädda i ca 10 min i 225 grader. Lossa bottnarna
och låt svalna. Smörkrämen: Blanda äggulor, socker och grädde i en tjockbottnad kastrull. Sjud tills krämen tjocknat. Rör hela tiden. Låt krämen svalna, vispa i smöret i omgångar till krämen är slät. Bred hälften av krämen på en av bottnarna. Lägg på den andra bottnen. Spritsa på resten av krämen i fina mönster på tårtan. Strö över flagad rostad mandel om så önskas. Kan med fördel frysas, men låt den tina långsamt i kylskåpet. |
«tillbaka |