Vem är Inna?

InnaJag är en tvättäkta bohuslänning, som numera bor i Vänersborg, Lilla Paris, tillsammans med mina barn och katterna Sally & Ville. Dessförinnan har jag bott i Uddevalla, Ellös, Karlstad & Bengtsfors. Jag har flyttat 10 gånger hittills i mitt liv, vilket är ganska genomsnittligt.
För övrigt har jag hunnit med de stora sakerna i livet: högskolestudier, desperat singelliv, träffat kärleken, fått barn, giftermål, köpt hus, skilsmässa, lite mer studier, drömjobbet, förlovning och särboskap. Numera är jag frivillig singel och trivs bra med livet.

Jag har funnits på webben sedan 1998. Innas ego var från början en amatördesigners lekplats men är numera mest en högst personliga dagbok där jag skriver av mig all frustration, ilska, glädje och sorg jag fylls av. Jag tycker och tänker om stort och smått. Så skönt med demokrati: att man får uttrycka precis vad man vill!

Född i mitten av 60-talet, vilket innebär att jag uppnått den aktningsvärda åldern 43, även om jag en trotsig 5-åring och sprallig 19-åring också :-)

Född i jungfruns tecken vilket visar sig genom att jag är både språkpedant & dammsugartant :-)

Namnet Inna fick jag av min underbare lillebror som inte kunde uttala mitt dopnamn: Camilla.

Familjen

Jag har turen att ha välsignats med tre pigga, friska barn....de retar gallfebern på mig, får mig att slita mitt hår, men framför allt att glädjas och känna stolthet!!! De är det bästa jag har åstadkommit i mitt liv.

Johan är född -89 och är lång. Fötterna är jättestooora ;-). Tillbringade länge all fritid vid datorn. Hårdvara och spel är passionen.Nu går han på Elprogrammet och hänger med polarna på fritiden. Han mår bra efter några kämpiga år. Det är svårt att fatta att jag har en son som är (nästan)vuxen.

Sara är född-90 och är mammas prinsessa. Pojkvännen är den viktigaste personen i hennes liv. Förlovade till och med. Samhällsprogrammet är det som gäller. Vill bli terapeut. Eller barnpsykolog. Snäll, söt & envis tjej som är en pålitlig och stabil tonåring. *stolt*

Christian är född-92 och är aldrig svarslös, han är den mest envisa människa jag känner,men är också omtänksam och kamratlig, för det mesta ;-) Den innovative entreprenören är kreativ och frestar mitt tålamod varje dag.
Begåvad och fylld av sjävförtroende. Jobbar på fritiden och är engagerad som konfa-ledare. Går på lärlingsutbildning på friskola.

 

Sen har jag fantastiska föräldrar som bor vid havet och en lillebror, som snart är 40 han med, som bor med sin trevliga fru och deras ljuvliga ungar i Kållered.

Jobb

Jag har drömjobbet! Jag är gymnasielärare. I datavetenskap.
Vägen dit har varit krokig. Först utbildade jag mig till Fritidspedagog. Jobbade på fritids, dagis, förskola och särskola.
Pluggade webdesign, programmering & systemutveckling, men så sprack it-bubblan och jag började undervisa och upptäckte att det var underbart att jobba på gymnasiet. Läste dataläararutbildning på distans, och sliter med att slutföra mitt examensarbete för att få fast tjänst.

Fritid

Mina största intressen, förutom att sitta vid datorn och skapa, är litteratur och dans. Jag är en inbiten bokmal och skulle inte överleva utan böcker.

Jag har alltid älskat att dansa folkdans. Blev frälst redan som barn, när jag tog mina första trevande danssteg i Orust Folkdansgilles regi. Jag hade dessutom min föräldrar som dansledare ända upp i vuxen ålder. Mina föräldrars folkdans- och folkmusikintresse gjorde att jag har tillbringat många sommarlov under 70-och 80-talen på resor runt Sverige till spelmansstämmor av olika slag, allt ifrån Boda, Bingsjö, Ransäter (varje år direkt efter skolavslutning), till lite mindre kända som äppelbo och Nåås( där fanns det en bra badplats!). På dansstugor lärde jag mig grunderna i min favoritdans : POLSKA! Det är det roligaste som finns och det är inte så svårt som många tror! Att få dansa polskor ger en otrolig glädje. Numera blir inte så mycket tid över till dans...datorn tar den mesta tiden.... men när jag får tillfälle tycker jag det är roligt att få dansa både uppställningsdanser och vanlig folkdans, men polskor är bäst! Under slutet av 70-talet och större delen av 80-talet var jag aktiv medlem i gruppen Bokenäsets ådra där jag fick både dansa, spela och framför allt sjunga. Nu har jag efter ett långt uppehåll hittat tillbaka till ådran igen, ett kärt återseende. Jag är aktiv i Vänersborgs Folkdansgille, ett litet men härligt gäng som sprider stor glädje bland sig.

Matlagning, sång och umgänge med vännerna är annat som förgyller min tillvaro.

För att inte tala om hur bra jag är på att sova eller ligga på soffan och kolla på sport, eller ligga i badet med en bok och ett glas rödvin :-) Det är jag jättebra på ;-)

Några årtal i mitt liv

1965
En septemberdag föds en liten flicka. Den unge faderns första kommentar: är den fule ungen min?! Med det blir pappas prinsessa.

1969
En lillebror tillkommer och livet som omhuldat ensambarn får sitt slut. Traumatiskt för en liten 3½-åring ;-)

1972
Jag börjar skolan. Liten, smal och lillgammal. Första skoldagen hade jag blå sjömansklänning och jag vägade att äta skolmaten. Gick inte ens in i matsalen. Det serverades fiskbullar nämligen och det är inte mat!

1974
Familjen flyttar till Ellös.

1981
Jag slutar 9:an och börjar på gymnasiet. På humanistisk linje på ärevördiga Agnebergsgymnasiet i Uddevalla.

1985
Efter prestationsångest och studieupphåll tar jag äntligen studenten. Finis malorum! Börjar plugga på högskolan i Karlstad en vecka före min 20-årsdag. Härliga år ligger framför mig med många nya vänner och upplevelser.

1988
Jag träffar R och blir gravid.

1989
Johan föds.

1990
Sara föds.

1992
Christian föds.

1993
R och jag gifter oss.

2001
R och jag skiljer oss. Jag flyttar till Vänersborg. Får jobb i Trollhättan.

2002
Johan flyttar till mig.

2003
T och jag förlovar oss.

2005
Sara och Christian flyttar till mig. Hela familjen samlad igen. Barnen har fått gå genom mycket och kämpar tappert på. Jag kan bara finnas där och vara så stark jag kan.

2008
Idag. Livet är bra. Upp och ner ibland, men som helhet bra. Jag är stark och självständig.