MÅNADSBILDEN 2008

Idé av Nina
Man fotograferar samma motiv den 22:a varje månad och sedan lägger man ut bilden på hemsidan.

Efter att ha följt trädet utanför köksfönstret är det dags för andra sidan! Balkonglådan med lite smultron och annat käckt ska få omvärldens uppmärksamhet.

November 08

23 December 2008
Dan före dah och normalt julväder. Ett par plusgrader och ingen snö i sikte. Gräslöken har gått i ide och smultronen har nog också fattat att det är vinter. Men i lådan där 16-åringen odlade sockerårtor i somras sticker det upp små ärtskott. Tiden är ur led!

November 08

29 November 2008
Jag fick vänta några dagar, så det gick att ta en bild i dagsljus. I början av veckan var det rejält kallt och enstak asnökorn, men sen blev det milt igen. Med regn och storm. Gräslöken har vissnat rejält, men smultronplantorna är fortfarande ganska pigga

Oktober 08

25 Oktober 2008
Nu finns det inga mogna smultron längre, men krassen blommar fortfarande och gräslöken smakar gott. Det är varmt och milt. Än känns inte hösten.

September 08

22 September 2008
Det är en underbar, solig, varm dag. Hösten är här, men än finns det smultron av smka på och krassen blommar fortfarande. Sockerärtorna har dock vissnat för länge sedan.

Augusti 08

24 Augusti 2008
Solen skiner och det är härligt varmt. Luften är klar och hög med smak av höst. Men än är det sommar.

Juli 08

22 Juli 2008
Solen skiner och det börjar bli varmt igen, efter en period med regn. Högsommaren är på väg tillbaka! Smultron och gräslök har varit lite tilltufsade, för Sally står i lådan när hon spanar =) Krasse och sockerärtor frodas och växer i alla fall.

Juni 08

22 Juni 2008
Det är en solig, men mycket blåsig midsommardag. Regnet håller sig borta, så man får vara glad för det lilla. Högsommarvärmen i början av månaden lyser med sin frånvaro. Men det växer och frodas i balkonglådorna ändå.

Maj 08

23 Maj 2008
Solen skiner, men det är ganska kyligt. Att bo vid Vänerns strand betyder blåsväder :)
Smultronen blommar och är fulla v små gröna bär. Gräslöken har blommat i över en månad med sina vackra lila blommor.

April 08

23 April 2008
Solen skiner och det är vår. Gräslöken har växt sig stor och är full av små söta, lila knoppar.

Mars 08

24 Mars 2008
Efter en hel vecka med riktig vinter som innehållit både snöstorm, kyla och isgata har det börjat att töa upp och snön försvinner? Gräslöken har klarat denna veckan bra i alla fall och växer uppåt grön och vacker.

Febuari 08

25 Febuari 2008
Gräslöken har vaknat till liv på riktigt. Som vanligt är det mulet och regnvått ute.

Januari 08

23 Januari 2008
Mulet, som alltid numera, men nu är det lite kyligare efter allt regn och det faller till och med några snöflingor. Växtligheten i balkonglådan ser inte mycket ut för världen, men ser ut att leva i alla fall.