Tisdag 23 januari 2007
En helt vanlig arbetsdag. Men nu är det vinter på riktigt. Det är snö överallt och minusgrader. Fastän jag inte är en vinterälskare måste jag medge att snö och kyla är bättre än det evinnerliga regnande vi har tvingats att stå ut med.

06-tiden
Klockan ringer obarmhärtigt 06.00 och jag tvingas stå upp. Lite mascara får ögonen att se lite piggare, men inte mycket :-)

07-tiden
07.05 och dags att rusa till bussen. Jag har precis bäddat sängen. Jag kan inte gå hemifrån utan att ha bäddat. Det är en fix idé jag har.

08-tiden
En kvart före första lektionen. Jag läser mail och eleverna spelar cs.

09-tiden
Någon av gossarna har hittat kameran och dokumenterar fröken vid datorn. Gud vad jag är lik min mamma *hjälp*

10-tiden
Fikarast. Marcus hade bakat moccarutor som det var strykande åtgång på. Tisdagar är bra fikadagar. På teknikprogrammet kan eleverna baka :-)

11-tiden
Jag sköter antecknandet vid planeringsmötet inför lanet som vi ska arrangera i mars. Arbetet har kommit gång med program, planerande av turneringar och skapande av webbplats. Praktiskt tillämpning i flertalet kurser: lokala nätverk, databahantering, persondatorer och datakomunikation. Sånt gillar jag.

12-tiden
Helt plötsligt har vi gossar i klassrummet som inte har lektion. Dessa NV-elever ;-) Men de är så snälla att de får stanna kvar. För visst ser Viktor och Petter snälla ut!
De godkänner också att jag lägger ut en bild på dem. Det är bäst att leva som jag lär ut.

13-tiden
Lunch. Idag var det pannbiff, potatismos och massor av sallad i matlådan. Gott!

14-tiden
Lektion igen. Information & Layout. Vi repeterar sånt som de borde komma ihåg och Adrian lär sig vad ordet gedigen betyder.

15-tiden
På promenad mot busshållplatsen. Det är kallt, men fint ute.

16-tiden
Jag tittar in hos Johan som monterar minnen på sitt nya moderkort. Nu väntar han bara på resten av sina pengar så han kan hämta ut sitt nya grafikkort.

17-tiden
Dags för mat igen. Nu blir det pyttipanna och ägg.
Ja, vi äter mycket i vår familj.

18-tiden
En snabbvisit på bibblan innan de stänger. Det är så bra att man kan låna själv utan att stå i kö. Bara lånekort och pinkod. Fast jag tycker att det är skitdåligt att man måste betala 10 kr/reservation.

19-tiden
Lite kvällsgodis tillsammans med en ny bok. Rostade & salta solrosfrön är smaskens som hela familjen gillar. Bra med sådant som är både gott och nyttigt :-)

20-tiden
Det är inte lätt att jobba vid datorn när man har en katt som lägger sig över händer och tangentbord.
Gosa med mig. Sluta lek med den där apparaten!

21-tiden
Boken är jättebra. Vilken lyx att ligga i sängen och läsa. Det finns fördelar med att vara särbo och ha nästan vuxna barn.

22-tiden
Tittar på mitt favoritprogram Vita Huset som jag missade i fredags.
(somnade ju på soffan)

23-tiden
Ännu en dag är till ända och det är dags att krypa i säng. Jag har just lagt fram kläder som jag ska ha på mig i morgon. God natt. I morgon är det en lååång arbetsdag.