Lördag 3 November
Det är höst. Solen skiner och det är varmt och småblåsigt ute.

 

7.14
Vilken normal människa, förutom småbarnsföräldrar, vaknar vid 7-tiden på en ledig dag????? Jag beslutar mig för att sova mer.

9.16
Nu har jag sovit färdigt och tar en bild på min påminnelselapp som jag satte upp igår kväll ;)

10.00
Två flugor i en smäll. Kollar mailen och tar en bild på min arbetsplats, så Lillo kan se var jag sitter när jag jobbar hemma. En 40-talssekretär i björk som står i vardagsrummet. När nästa tonåring flyttar hemifrån kan jag få ett eget arbetsrum :)

11.05
Soligt, blåsigt och folktomt på gågatan i Småstad. Det märks att det är helgdag och inte en vanlig lördag.

12.20
Kaffe & räkmacka på café Cult. Lyx. Sällskap av herrar. Lite trist med allt prat om datorspel, men jag står ut på något sätt ;)

13.37
Läsa bör man , annars dör man.

14.40
Jag lyssnar på webbradio och bråkar med en css-mall som inte gör som jag vill! Just fungerar bara min menys position perfekt i en viss upplösning. Jag får be om hjälp av någon av mina css-gurus.

15.11
Jag hittar kattungen Sonja som varit spårlöst försvunnen sedan 10-tiden. Jag har letat överallt i hela bostaden, men tydligen inte överallt. Hon låg i en låda i städskåpet! Hon måste ha hoppat in där när jag tog fram strykjärnet. Nu fattar jag varför Sally stod utanför och jamade :) Men varje gång jag öppnade skåpet så låg hon tyst och stilla. Ända tills nu.
(fatta hur svårt det är att fånga kattungar på bild. De sitter ju aldrig still)

16.02
Alltid är det något som behöver inhandlas. En snabb tur till affären genererar kattsand, potatis, grädde, makaroner och lite kvällsmys: crostini och oliver. Tur att det bara är typ 200 m till affären :)

17.05
Lite middag sitter fint. När sönerna äter kassler med ris äter mamman rester: choritzogratäng. Smakar gott!

18.10
Det enda som är bra med att vi bytt till vintertid är att man kan tända massa ljus och mysa.

18.23
Ytterkläderna är påtagna, väskan på armen och skorna på fötterna. Resten av kvällen ska tillbringas med goda vänner vid ett pokerbord, så resterande bilder kommer i morgon. (vilken störande fläck jag har på kappan, den ser ni inte!)

19.45
Nu har vi äntligen kommit igång med första rundan. Det har snackats, nattats barn och jag har haft privilegiet att sitta och prata med en 3½-åring som förberedelse.

20.53
Finns det godare snacks! När andra käkar chips äter jag oliver.

22.17
Ser ni något? Vi står på balkongen och spanar upp på den norra stjärnhimlen för att se kometen, men det visade sig vara en stjärna i a f. Fråga mig inte vilken.

23.10
Första rundan kom jag tvåa, andra rundan vann jag och nu är vi inne på omgång tre.

01.25
Sista rundan poker och eftersnack är avklarat. Jag möter inte en kotte på promenaden hem , mitt i natten. Det enda som följer mig är min skugga :)

01.42
Vilken underbar syn som möter mig i hallen! Tänk om sönerna kunde lära sig att sätta fast den nya toarullen i hållaren, i s f att ställa den på badrumsgolvet. Så innan jag kyper i säng städar jag hallen (någorlunda).