Lördag 22 december
Dan före dan före dan.

 

8.23
Väcks av ett sms och bestämmer mig för att gå upp. Tänder granen för att få det lite mysigt.

9.16
Nyduschad och ren.

10.00
Ville blir glad över rent och friskt vatten.

11.05
Att hitta födelsdagspresent till en 35-åring som har allt och som inte önskar sig något särskilt är svårt, men jag hittar en present till slut.

12.20
Efter en snabbfika med gossarna på Cult fortsätter jag presentfixandet.

13.15
Post på lördag! Men det var bara en tråkig räkning och en inbjudan till Öppet hus på närliggande Gymnasieskolan till 15-åringen. Inte ett enda julkort :(

14.10
Jag skruvar ihop min hushållsassistent, som jag fått av min farmor. Hon och farfar fick den när de gifte sig 1942. Den fungerar fortfarande perfekt och används bara en gång om året: när vi gör julkorv.

15.11
Dags för vårt julpyssel. 15-åringen ska självklart vara med och tycker att det är jättekul att göra korv. I typ 2 minuter. Sen får mamman ta över allt jobb. Det är skillnad mot när de var små och slogs om vem som skulle få trycka i korvsmet ;) Receptet på julkorven hittar du här.

16.25
Middag! Mums med kotlett, klyftpotatis och sallad.

17.05
Jag har fått besked att somliga förväntar sig att det ligger paket under sängen när de vaknar på julafton. Undrar när man är för gammal för det? Nåväl, tomten får lite hjälp med att slå in paketen till alla barnen :)

18.02
Min stackars tummentott har slitits ut av allt rivande av tejp. Den blöder och gör ont. Tur att det finns plåster :)

19.07
18-åringen har öppnat sin julklapp i förväg och hela familjen roar sig. Fastän jag spelar jättedåligt så slår jag ändå ungdomarna :)

20.17
Alla uppdrag är avklarade, disken diskad och julgransmattan hänger på tork. Ett glas rött och sällskap av en 15-åring på gott humör. En härlig lördagkväll!

21.54
Film på tv och godiskål som tillbehör. En bra avslutning på kvällen.