Author Archive

Hej

Ja, men tjolahopp vad bra det gick att börja blogga!

Det händer naturligtvis saker varje dag, men det är svårt att få dem på pränt.

Jag har det bra. Mitt liv är riktigt bra. Det finns mycket att glädjas över.

Jag stortrivs i min bostad. Jag har goda vänner i min närhet. Jag badar varje dag. Det är nära till allting. Exmannen och jag är goda vänner. Jag gillar mitt jobb. Jag har trevliga åtaganden och roliga fritidsaktiviteter.

Livet är gott.

Category: tankar  One Comment

Vardag igen

Första arbetsdagen avklarad.

Vadstenaviken längs strandpromenaden.

3 semesterveckor går fort. Alldeles för fort. Men det är skönt med vardag också. Tur att jag gillar vardag.

Vetefält med vallmo i förgrunden.

Det har varit en skön semester. Mycket tid för vila och reflektion. Lite tid för teater och musik. Jag går på allt jag kan i dessa tider. Goda samtal med vänner. Loppisfynd. Bad i solnedgången. Regn. Sol. Bärplockning. Böcker. Seriemarathon. God mat. Bubbel. Sovmorgon. Cykelturer.

Höjdpunkten var naturligtvis veckan när Sara och Luna var här. Mina älskade tjejer. Nästa vecka kommer Johan hit. Det ska bli så härligt att få rå om honom. Vi ses inte så ofta mina barn och jag. Sara bor i Karlstad och Johan i Göteborg. Extra toppen är att Sara och Luna kommer nästa helg så helt plötsligt får jag rå om båda barnen samtidigt.

Linfält

Mycket av min lediga tid är jag ensam. Jag försöker att fylla den med sysselsättning och umgänge, men det blir mycket ensamtid. Det är baksidan av att ha separerat. Jag saknar sällskapet. Jag saknar H. Samtalen vid middagsbordet om hur dagen varit. Fredagsmys med film. Att bli väckt med kaffe på sängen. Att alltid ha någon att dela livet med. Att känna samhörighet.

Men det har jag inte längre. Och jag ser att jag ha två val. Antingen kan jag dra på offerkoftan och tycka synd om mig själv som blivit dumpad.

Eller så kan jag vara den obotliga optimist jag är och se de positiva sakerna med att vara singel.

Jag bor i en fantastisk våning mitt i stan.
Jag kan inreda som JAG vill utan att kompromissa.
Jag kan välja att äta det jag tycker om utan att ta hänsyn till någon annan.
Jag kan följa mitt hjärta och göra saker som jag mår bra av och gillar.
Jag har nära till jobbet.
Jag slipper cykla på isiga vägar på landet när hösten kommer.
Jag har gångavstånd till affärer, bibliotek och kören.
Jag bor ett stenkast från Pumphuset där jag kan bada så ofta jag vill.

Men jag saknar.

Vildmorot

Category: tankar  Leave a Comment

En vecka går så fort

Alldeles för fort.

Nu har de åkt hem. Prinsessan och lilltrollet.

Vi har haft en härlig semestervecka: Exmannen, dottern, barnbarnet och jag. Tillsammans har vi levt som en familj i en vecka.

Tillbaka i huset där jag levt de senaste åtta åren.

Visst kändes det konstigt till att börja med. Helt fel, men ändå så normalt. Men det funkade för oss. Sen får andra tycka att vi är konstiga. Jag har fortfarande mitt rum kvar. Den här veckan har jag sovit med barnbarnet. Det är livskvalitet för mig. Sen är det periodvis jobbigt att vara som vanligt med Exmannen. Han dejtar och drömmer om annan kärlek och jag har inte gått vidare. Men vi har ändå lyckats hitta en god ton och ett bra sätt att umgås. Vi har fokuserat på vår goda vänskap som fortfarande finns kvar.

Det har varit en vecka fylld av stora och små upplevelser. Utflykter och hemmahäng. Hoppat studsmatta och plockat smultron. Spanat på arkeologisk utgrävning och gått på ”pjomenad” Regn och sol. Mat och glass. Mycket skratt och samtal. God mat och gemenskap.

3-åringen har upplevt Kolmården, där höjdpunkten var att träffa Bamse och hans vänner.

Vi har åkt till Gränna och Visingsö. Åkt häst och vagn, rundturståg och kollat i affärer. Loppisrunda så klart. Vilken underbar unge som älskar loppisrunda och gå i affärer. Utan att köpa något. Bara titta på saker. Sen har hon hängt med morbror Lukas. Åh vad 3-åringen älskar morbror Lukas.

Nu är jag tillbaka i min lägenhet i stan. I lugnet och ordningen. Tomt, men ändå skönt.

Det gäller att göra det bästa av livet. Jag är en obotlig optimist. Min familj retar mig för min positiva inställning. En klassisk replik som de gärna upprepar är : det är tur att vi inte bor i tält, som jag brukade säga när det regnade under barnens uppväxt.
Men man kan inte ändra sin personlighet och jag är hellre optimist och blir besviken än pessimist och får mina förväntningar infriade.

Category: tankar  5 Comments

Det är svårt

Mycket svårare än jag trodde.

Att börja blogga var inte så lätt som jag förväntade mig. Nu skulle jag släppa lös alla dessa ord och tankar som finns inom mig.

MEN

De vill inte ut. Jag torrbloggar och för inre monologer hela tiden, men sen blir det inget mer. Något håller mig tillbaka. Det är så mycket lättare att skildra livet med bilder.

Jag älskar orden. Jag är en ord-människa. Ord-Hitler säger mina barn. Men det är klart att man ska stava rätt och använda skiljetecken. Särskrivning är en styggelse och synonymer är roligt.

Men det kanske bara krävs lite övning. Så jag ger inte upp.

Semestern är inledd. Det märks på vädret. Kyla och regn. Men då kan jag läsa böcker hela dagarna utan att få dåligt samvete. Det är lite ensamt. För när H inte ville leva med mig längre så berövade han mig inte bara min livspartner utan också min bästa vän. Ingen att skratta och gråta med. Ingen att att diskutera och småprata med. Ingen att se på film med. Ingen att samtala vid måltiderna med. Det gör ont.

Nu har jag nedräkning till fredag. Då kommer dotter och barnbarn på besök. En hel vecka får jag rå om dem <3

Category: tankar  2 Comments

Ensamhet

I hela mitt liv har jag haft en känsla av utanförskap. En känsla av att jag inte duger att vara med. Trots skyhögt självförtroende har jag alltid haft låg självkänsla. Jag hade aldrig någon bästa vän. Jag kom alltid i andra hand. När jag var 34 år träffade jag min bästa vän och själasyster Alice och då förändrades livet. Vi har funnits för varandra i över 20 år nu och stöttar varandra i vått och torrt (just nu suger det att vi bor i var sitt land och inte kan träffas)

H hjälpte mig att stärka min självkänsla på många sätt, men att han inte vill leva med mig längre har naturligtvis påverkat självkänslan negativt. Det känns som att jag är värdelös och inte duger till något. Vetskapen att han dejtar och träffar nya kvinnor sänker mig. Han har städat bort alla spår av mig i huset. Som om han inte kunde bli av med mig fort nog. Så känns det i alla fall.

Jag vet att min ensamhet är en känsla, inte en verklighet. Jag har människor att träffa, vänner att umgås med. Det är främst under helger och högtider som ensamheten slår till. För då ska man alltid ”göra något” och inte sitta ensam hemma. I en tvåsamhet har man alltid någon att vara med. Jag famlar i att hitta mitt eget liv igen. Jag vill känna att jag är god nog som jag är.

Men man kan vara ensam i en tvåsamhet också. Så hade jag det när jag levde med mina barns pappa. Hans sociala fobi gjorde att jag fick gå på de flesta släktkalas, föräldramöten, skolavslutningar och evenemang ensam. Jag kände mig alltid som en ensamstående förälder, trots att jag var gift.

Självvald ensamhet kan vara mycket positiv, men är man bortvald gör ensamheten ont.

Ett foto i timmen fredag 26 juni 2020

Plötsligt händer det!

Efter ett långt uppehåll har jag börjat blogga igen.

Så idag blir det efit från Vadstena. Sedan några veckor tillbaka bor jag ensam i innerstan. H bestämde i våras att han inte ville leva med mig längre.  Så jag har flyttat. Till en drömvåning i innerstan i denna lilla idyll.
Varmt välkomna till efit nr 223!

7-tiden

Fredagar jobbar jag hemifrån. Det är ganska skönt att stämpla in på kontoret i pyjamas.Och ja, jag ser ut som ett penntroll varje morgon.

8-tiden

Frukost: kvarg, jordgubbar, mango och rostad kokos. En favoritfrukost.

9-tiden

Jobba sig lite med registrering av VUX-elever i vårt administrativa system. Det är bra med system som man kan jobba i oavsett var man är.

10-tiden

Möte på banken för att placera pengar åt personen jag är god man för.

11-tiden

Går igenom och bokar besiktningstider för några av kommunens bilar. Jag har en spretig tjänst: 75% arbetsledare/koordinator på AME (arbetsmarknadsenheten) 25% administration/fakturering på VUX (Vuxenutbildningen)


12-tiden

Dagens administrativa uppgifter är avklarade. Resten av dagen är jag tillgängligt på mejl och telefon. Så jag kan pyssla med lite annat hemma samtidigt. Som att städa. Som singel är veckostädningen inte så betungande. För det finns ingen som sprider sina saker överallt. Jag gillar ordning. Utan att vara pedant. Men var sak på sin plats.

13-tiden

Lunchpaus vid pumphuset. Först ett lunchdopp i Vättern. Dagens temp var 21, vilket är varmt för att vara Vättern. Sen en smarrig lunchmacka köpt hos Gilroys på stora torget. Surdegsbröd med rökt röding från Borghamn. Nom nom.

14-tiden

Dricker kaffe och besvarar jobbmejl i skuggan på min uteplats.

15-tiden

Facetime med mitt älskade barnbarn Luna 3 år OCH hennes mamma så klart <3 Jag längtar tills de kommer hit på semester. Karlstad är alldeles för långt bort.

16-tiden

Nu är det helg! Inget kan vara bättre inledning av helgen än ett dopp i sjön. Tempen har stigit till 23. Vem behöver en pool när det är 200 m till badplatsen????

Vadstenaviken vid pumphuset.

17-tiden

Jag har bestämt mig för att tacka ja till att bli god man för ännu en person och fyller i blanketter för det. Sen ska tingsrätten godkänna mig innan processen drar igång.

18-tiden
Sitter med fakturering i det egna företaget. H och jag är vänner och driver fortfarande vårt företag tillsammans. Det fungerar bra. Om det förändras får vi hantera det då.

19-tiden
Middag. Ensam. En av de svåra sakerna med en separation är ensamheten. Helt plötsligt så står man utanför. Bortvald. Får inte ingå i umgänget med gemensamma vänner och grannar. Det gör ont. Mina egna vänner bor långt bort. Jag har många bekanta här, men de närmaste vännerna var H’s vänner från början.

20-tiden

Dagens 5:e dopp avklarat. Jag sitter och njuter av utsikten när jag får frågan av en kompis om vi ska ses för en drink på Borgmästaren. Javisst svarar jag . Vi ses om en kvart!


21-tiden

Det är skillnad på mängden i glaset när man dricker öl och cava. Jag föredrar alltid cava. Trevligt att få träffas och prata en stund.

22-tiden

Jag avslutar min efit-dag med ett sista dopp i solnedgången. Idag helt magiskt vacker. Underbart att ligga och plaska i sjön och titta på solen som sjunker ner i horisonten. Så vackert vi bor!

 

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lämna en kommentar! Tack!

Lösenordsskyddad: Reaktion

Det här innehållet är lösenordsskyddat. Vänligen ange ditt lösenord nedan för att visa innehåll:

Category: tankar  Ange ditt lösenord för att visa kommentarerna.

Vill du läsa?

Som du kanske märkt väljer jag att inte göra alla inlägg publika.

Vill du  läsa mina lösenordsskyddade inlägg kan du skicka en fråga till innasegoathotmailpunktcom

 

/Inna

 

Category: tankar  Leave a Comment

Förändring

Ibland förändras livet på ett sätt som man inte hade förväntat sig. Det har jag fått erfara på det värsta sätt man kan tänka sig när min son dog för 6 år sedan. Det har gjort att jag hanterar svårigheter på ett annat sätt. För det värsta har redan hänt.

Nåväl, den förändring som har drabbat mig nu är ändå inget jag tar med en klackspark. Jag håller masken, men är väldigt ledsen.

H och jag har separerat. Han vill inte leva med mig längre. Han vill ha mig som sin bästa vän enbart.

Men man kan inte tvinga någon annan att älska en. Så är det.

H är mitt livs stora kärlek, men jag förtjänar någon som älskar mig för den jag är. Någon som förstår att förälskelse går över i kärlek, omsorg och trygghet. En man som vill att jag ska må bra och känna mig värdefull. Som inte tar mig för given.

Jag trodde att det var H.

 

Men livet går ändå vidare. Jag vet att jag är en stark människa. Per aspera ad astra.

Category: känslor, tankar  2 Comments

Lösenordsskyddad: Ledsen

Det här innehållet är lösenordsskyddat. Vänligen ange ditt lösenord nedan för att visa innehåll:

Category: tankar  Ange ditt lösenord för att visa kommentarerna.