Archive for » mars, 2014 «

25 år

Idag firar jag 25 år som förälder.

Den 20 mars 1989 kl.03.28  föddes min Johan.

Mitt första barn. En liten rödhårig viljestark person. Vetgirig och fylld av kraftfull energi.  Idag är han en ung man som trivs med tillvaron. Jag är stolt och glad att jag lyckats med uppdraget som förälder.

Johan vill inte figurera i bloggen eller på bild. Så har det alltid varit. Stor integritet.

Grattis älskade unge<3

IMG_1143

Tisdagstrött

Varför är det sån skillnad på måndag- och tisdagskänslan?

På måndag morgon studsar jag upp pigg och glad, fylld av förväntan inför en ny oskriven vecka.

På tisdag morgon är det som att någon slår mig i huvudet när väckarklockan ringer och någon brutal människa har kastat en hel sandlåda i ögonen.

Tisdag morgon är det verkliga vuxentestet.

För visst vore det härligt att bara svepa täcket om sig och somna om. Men det gör man inte när man är vuxen och ansvarstagande. Utan det är till att släpa sig upp, tvaga och klä på, fixa frukost och åka iväg till jobbet.

Tack och lov för resan till jobbet. Då kan jag sitta och halvsova och långsamt vakna till liv och när jag anländer i Linköping är jag på  gott humör och nästan vaken.

Väl framme på jobbet blir det sen kaffe och prat med världens bästa kollegor innan arbetsdagen drar igång.

Idag blir det mycket kaffe.

Jag är ovanligt mycket tisdagstrött.

kaffe

Vår i luften

Så har det gått en vecka sedan senaste blogginlägget.

Lusten att skriva har minskat. Jag har inte samma behov av att låta omvärlden veta vad jag gör varje dag eller ta del av mina tankar och åsikter. Men jag vill inte lägga ner bloggen. Lusten kommer säkert tillbaka. Den där fascinerande kreativa förälskade lusten som jag kände när jag första gången lärde mig HTML sommaren 1998. Jag föll som en fura för detta nya uttryckssätt. Tack Tim Berners Lee för din kreativitet och vilja  att kunna dela dokument på ett smart och lätt sätt.

Livet pågår för fullt. En del syns i olika sociala medier, mest på facebook och Instagram. En del av livet syns inte på nätet ö h t. Så vill jag ha det.

soluppgang

Det är vår i luften. Soluppgång när jag äter frukost. Blommande krokusar och klosterliljor i trädgården. Fåglar som sjunger hysteriskt. Konsert av koltrasten. Beskärning av träd och pyssel i trädgården.

Jag har det bra. Jag lever ihop med en helt underbar människa och han gör mig lycklig. Han är ett fantastiskt stöd för mina barn och vi funkar så bra ihop.

bat

Den gångna veckan har jag varit på utflykt till Tyskland med världens bästa svärmor, krattat i trädgården, besökt skroten i Nykyrka, lagat mat, legat på soffan och läst, bakat, fikat med grannen, pysslat om barn och man, tittat på tv, jobbat, varit på UF-mässa, sökt jobb, hånglat med min man, vattnat blommor, njutit av soluppgång, skurat badrum, bäddat, tvättat, slängt sopor, pratat i telefon,  åkt buss, tåg och bil. Ja allt det där som är livet.

Jag gillar vardag. Vardag ihop med H är alldeles underbar.  Jag är lycklig.

krokus

Category: tankar  2 Comments

Hej

Helgen försvann fortare än en grisblink. Bortbjudna på kalas. Söndagsgäster. Huset fullt av söner. Mysigt <3

Jag älskar familjelivet!

Nu är jag gräsänka igen. Men inte ensam hemma. Yngste sonen är på besök <3

Gråtrist väder, men snön som kom på söndag försvann under måndagen tack och lov. Solen har tittat fram enstaka stunder. Om man blinkade just då missades högtidsstunden. Men trots gråväder är det vår i luften.

snodroppar
Snödroppar i vår trädgård

Dagens:

Lunch: omelett m bacon o grönsaker
Aktivitet: Stop motion filmer. Underbart med all kreativitet.
Problem: nätverket.  Men efter en diskussion med IT-tekniker löste  RS av AP  problemet.
Djur: en liten pigg ekorre som skuttade runt i stan på morgonkvisten.
Outfit: vit tunika och jeanskjol.

Over & out