Archive for » maj, 2010 «

Rätt låt vann!


Satellite med Lena har varit min favoritlåt hela tiden (vid sidan av Anna) och därför kändes det extra kul att rätt låt vann =)

Lördag kväll innebar 43-årsfest med härliga vänner, nya bekantskaper, god mat, vin och schlager. Vid 2-tiden var det bara jag och värden som var vakna. Vi sjöng karaoke så det sjöng i fönsterrutorna. Precis som det ska vara på en lyckad fest. Och jag vann =)

När barnen var små fick jag alltid frukost på sängen på Mors Dag. Det kan vi glömma numera.

För det första  sov jag borta och kom hem vid 10-tiden.  Alla ungar sov.  Snabbt fick jag jaga upp 17-åringen som skulle iväg med tåget till jobbet.  21-åringen väcktes abrupt ur sin söta sömn och skällde  surt för att ingen visar hänsyn. Som om han gör det mitt i natten när han spelar wow. Prinsessan sover fortfarande.

Så nu sitter jag här med min kaffekopp och väntar på att prinsessan ska vakna och kunna följa med mamma till Blomsterlandet och köpa blommor till balkongen. Sen ska vi steka makrill till middag och toppa med att gå på bio hela familjen.

Idag bestämmer jag.

Party

Solen skiner och jag har det bra!

Det var en toppenkonferens i Strömstad! Så klart!

Trevliga kollegor från Norge och Sverige. God mat. Fantastisk båttur till Koster med skaldjur, musik och vin. Dans på nattclub =)
Intressant föreläsare, trendanlys, sälj , entreprenörskap och marknadsföring. Ola Skinnarmo var en mycket härlig kille att lyssna på!

Nu ska jag ha en toppenkväll!

43-årsfest med trevliga vänner, både gamla och nya. Mat, vin och schlager.

Som extrabonus kommer finaste dottern hem och jag får rå om henne^^

Imorgon är det MORS DAG.
Min dag så jag har bestämt att det blir stekt makrill till middag och sen tar jag ungarna med på bio.

STRÖMSTAD

Nu åker jag iväg till Strömstad!

2 dagars  konferens med härliga uf-lärare från Norge och Sverige!

Föreläsningar. Workshops. God mat. Hav. Trevliga fantastiska människor.  Erfarenhetsutbyte. Musik. Skaldjursafton på Koster. Skratt. Prat. Glädje.

Vilken tur att mina elever är på studentresa , så jag kan vara borta från jobbet i 2 dagar.

Ibland är det mycket värt att vara kommunalarbetare med studielån och taskig lön =)

Category: Uncategorized  Tags: , ,  Leave a Comment

Om jag vore en bok…

En frågelista, hederligt knyckt hos Hillevi Wahl =)

Frågorna är påhittade av Elin & Siska, och passar en bokmal som mig.

Vem är du?
Jag heter Camilla, kallas Inna, mamma, fröken eller Häxan surtant, är 44 år och jobbar som gymnasielärare i datavetenskap och entreprenörskap,bor i Lilla Paris med 3 nästan utflugna barn och 2 katter.
Vilken bok läser du just nu?
Hungerflickan av Hillevi Wahl. Den är lättläst och även om vi inte hade samma slags uppväxt så känner jag igen hur det var att vara tonåring med identitetssökande och ångest.
Vilken är den bästa boken du har läst?
Det finns många favoritböcker.  Barna Hedenhös var favoriten när jag var 7 år. Fem-böckerna fick mig att bli bokslukare som 9-åring. Fogelströms Stad-serie gav mersmak när jag var 20 och den bok jag gillat mest som vuxen är nog Svärdet och spiran av Ken Follet. Jag hoppas dock att jag har den bästa boken oläst än så länge.

Vilken är den sämsta boken du har läst?
Den har jag inte noterat titeln på. Orka läsa klart en dålig bok.

Var läser du helst någonstans?
I badet, men det går bra i sängen, på bussen, i väntan på middagen, på stranden. Jag kan läsa var som helst.

Om du fick ta med dig en författare till en öde ö, vem skulle det då vara?
Jo Nesbø. Han verkar var en sån trevlig och intressant person. Som skriver om hemskheter. Det fascinerar mig.

Om du var en bok, vilken bok skulle du då vara?
En smart blondin.

Vilken är den bästa boken om döttrar du vet?
Den jag kan komma på just nu är Inte som andra döttrar av Deborah Spungen. Jag läste den i 20-årsåldern och den gjorde ett djupt intryck på mig.

Category: Uncategorized  Tags:  Leave a Comment

Towel Day

En bra dag har det varit idag.

Har du firat Towel Day? Jag har gjort det i smyg, med en liten handduk i handväskan.  Så där lite lagom smygnördigt. Hade mina ungar sett det hade de himlat med ögonen och sagt att jag fick lägga av. SÅÅ töntig får man inte vara. Speciellt inte om man är 44 år. Men jag skiter i vad andra säger. Jag gör som jag vill =)

Varför jag firar Towel Day?  Liftarens guide till galaxen är den absolut roligaste bok jag läst någonsin och tänk så många härliga diskussioner den har givit upphov till. Så klart jag hyllar Douglas Adams.

Dagens jobb har bestått av ett  mycket trevligt och givande studiebesök på HV med tekniktvåorna. Toppen för eleverna att bekanta sig med högskolan, få tips på utbildningar och sen som grädde på moset få labba i deras fina nätverkslabb. Det gav även mig inspiration att förnya ett tråkigt teoretiskt ämne som datakmmunikation. Och jag tror att killarna var nöjda med labbarna =)

Dagens skörd på bibblan. Först en deckare, så en bok om ibs (finaste dottern har fått den diagnosen) och på toppen Hungerflickan av Hillevi Wahl! Jag har inte råd att köp alla böcker jag vill läsa så därför kändes det som att vinna på lotto när jag hittade Hungerflickan som 6-dagarslån. Jag läser Hillevis blogg och på något sätt känns det som att jag känner henne, så nu är det extra kul att få chansen att läsa denna bok så fått så många fantastiska omdömen.

Category: Uncategorized  Tags: , ,  2 Comments

Arseniktornet av Anne B. Ragde


Handling:
Drömmen om ett liv i lyx och flärd driver den unga Amelie från det lilla fiskeläget till mellankrigstidens dekadenta Köpenhamn. Hon får plats som varietédansös och spås en lysande framtid inom teatern. Tills man upptäcker att hon är gravid och hon tvingas avbryta sin karriär för att gifta sig med porslinsmålaren Mogens. Flera decennier senare nås dotterdottern Therese av beskedet om Amelies död, en händelse som inte bara för generationerna närmare varandra utan även öppnar den Pandoras ask som är familjens hemligheter.

Det här är en berättelse om tre generationer kvinnor, om människans utsatthet, kärlekens svårigheter och hur skört livet kan vara. Boken tar avstamp idag och tar oss tillbaka i tiden genom ögonen på  Therese,  hennes mamma Ruby,  Amelie och Mogens. Jag vill inte avslöja mer av handlingen för er som inte läst boken än.  Jag tilltalas av det robusta språket, hur man lär känna personerna genom deras tankar och hur väl historien visar hur komplex en människa är och hur olika händelser i livet formar oss.  Det är också ett intressant berättargrepp att börja i nutid och föra berättelsen bakåt i tiden.

Även om Arseniktornet inte fängslar mig lika mycket som Berlinerpopplarna kan jag ändå varmt rekommendera den och lovar att du får en stund härlig läsning!

Category: Uncategorized  Tags:  2 Comments

Färdigladdad

är jag nu.

Sovmorgon till halv elva!

Sen har dagen ägnats åt att göra så lite som möjligt. Men ändå en hel del. Duscha. bädda. Diska. Läsa. Dricka kaffe. Lyssna på hockey. Prata med 21-åring. Laga middag. Sola. Gosa med katten. Prata med dotter i telefon. Se på film. Prata med 17-åring som kommit hem från kusten.

En skön söndag utan plikter.  Det behövs för i morgon drar en intensiv vecka igång.

  • Måndag: en helt vanlig skoldag med inlämningar och betygsprat.
  • Tisdag: studiebesök på Högskolan Väst med tekniktvåorna. Vi ska lära oss mer om nätverk och Cisco av min gamla lärare^^
  • Onsdag: studiedag som bara handlar om kvalitetsredovisning (qr). Många lärare gnäller och tycker att qr bara är att producera papper som sätts i en pärm och inte används, men qr innebär faktiskt att vi reflekterar över vad vi gjort under det gångna året, tittar på vilka mål  vi har nått, hur  vi ska arbeta vidare för att bli ännu bättre osv.  Samt åstadkomma mätbara siffror att presentera för uppdragsgivaren dvs kommunpolitikerna. Vi är anställda för eleverna inte tvärtom. Ibland tror jag att en del glömmer vad som gäller.
    Vi kräver att eleverna ska reflektera över sitt lärande. Dåär det väl inte mer än rätt att vi själva reflekterar och analyserar vårt arbete.
  • Torsdag: Lärarkonferens i Strömstad
  • Fredag: Lärarkonferens i Strömstad
  • Lördag: ska jag på fest och 42-årskalas eller var det 43? Fest i alla fall =)
  • Söndag: Mors dag och det tänker jag fira genom att gå ut och äta med mina söner. Om de är hemma vill säga. Det vet man aldrig med vuxna barn som kommer och går. Men jag tänker inte laga mat på söndag.

Ja förresten, gårdagens middag som flera tyckte såg så god ut var en helt vanlig omelett med lök, zucchini, paprika och kassler =)

Efit lördag 22 maj 2010

En helt vanlig lördag för mig. Pingstafton och mycket speciell för andra. Pingsthelgen har blivit annorlunda sedan annandag pingst blev en arbetsdag. Tycker jag.


7-tiden
Underbart att vakna utvilad, utan väckarklocka och kunna ligga i sängen och njuta av en bok.


8-tiden
Duscha sig lite.


9-tiden
Läser bloggar. och dricker te.  Idag kände jag ett starkt sug efter persian earl grey.


10-tiden
Laddar för senare uppgifter. 17-åringen var så snäll att han gav mig tillåtelse att gå in i hans rum och samla ihop hans tvätt. Mycket ovanligt, men sonen är på kusten (som vanligt) och mamma ställer upp (som vanligt)


11-tiden
Fikar på Café Cult. Som vanligt vill herrarna inte vara med på bild =)


12-tiden
Fikar fortfarande. Mer sol och fler herrar. Och jag vill vara med på bild =)


13-tiden
Lunchar mig lite. Gott!


14-tiden
Hämtar biljetter i automaten på stationen. På tisdag ska jag till HV på studiebesök med mina tekniktvåor.


15-tiden
Sitter och svettas på balkongen och lyssnar på hockeyn på tv:n i vardagsrummet, där 21-åringen med kompisar sitter och hejar. Det gör för övrigt grannen också. Hon skriker så högt alla på gården fattar när det blir mål =)


16-tiden
F * A * N
Sverige förlorar just hockeyn. Jag överger webbradion och går till tvättstugan i stället =(


17-tiden
Värmen har dämpat sig och det är riktigt behagligt på min söderbalkong. Boken är bra.


18-tiden
Himlen har öppnat sig.


19-tiden
Nu smakar det gott med mat. Både 21-åringen och jag äter med god aptit.


20-tiden
Fixar lite lördagsgodis^^


21-tiden
Son och kompis har ockuperat vardagsrummet. Det är ju fotboll på tv.
Själv surfar jag runt, kollar på webb-tv och spanar in programmet på visfestivalen om två veckor. Jag upptäcker till min glädje att Carolina Wallin sjunger på fredag kväll. Hon är såååå bra! Och från Mellerud =)


22-tiden
Ser klart filmen jag var tvungen att stänga av för att hinna med tåget till Norge i förra veckan.

Lämna gärna en kommentar. Då blir jag så glad :)

Category: Uncategorized  Tags: ,  24 Comments

tgif

Äntligen fredag!

Huvudvärken är borta.

En toppendag på jobbet med världens trevligaste elever. Och roligaste.  Norling fattar inte hur kul han är ^^
Fika med hemlagad rabarberpaj innan ungdomarna åkte iväg till Landvetter och studentresan. Till Cypern. Fröken tjatade och förmanade om alkohol och preventivmedel. Men mest hoppas jag  att de har kul!

Hemmet är städat.

En son är på kusten. Den andre dök precis upp och var tacksam över att det fanns mat.

Det regnar ute och det känns så skönt.

Ikväll blir det sällskap av Så ska det låta och en helt ny bok av Anne B. Ragde

Om katten är snäll blir det kanske lite klapp av matte =)


Prunus Padus blommar för fullt ute på gården. Det vimlar av träd.  Sönerna snörvlar och klagar. Allergitabletter käkas i parti och minut. Så regnet är välkommet.

Huvudvärk from hell

har dominerat de senaste dagarna.  Så mitt liv består av följande:

Jobba Sova Jobba Sova Jobba Sova Jobba Sova Jobba Sova Jobba Sova Jobba Sova Jobba Sova

Återkommer när jag mår bättre.

Category: Uncategorized  Tags:  3 Comments