Archive for » september, 2012 «

Hemma :)

Så  är jag hemma igen efter en helg utomlands 🙂

Katten har saknat mig. Oj vad jag får gosa nu.

Ösregn när jag kom och när jag åkte, men fint däremellan.

Det har varit två härliga dygn med bästa vännen. Goda samtal, skratt, trams, god mat och film. Oj vad vi har sett på film.
Vi har hunnit med:
Men in black 3
Naturfilm om Coloradofloden i 3d
The help
Paul
Härliga filmer som skapat både tårar och skratt.

Vi har även hunnit med en härlig skogspromenad i Sponvika och sovmorgon.

Jag har haft en underbar helg och är påfylld med positiv energi och är laddad för en ny härlig arbetsvecka.

Livet är gott <3

Skogspromenad

20120930-164526.jpg

20120930-164539.jpg

20120930-164550.jpg

20120930-164602.jpg

20120930-164612.jpg

God morgon!

Soffhäng, ösregn, matprat, trams, gapskratt, förtroliga samtal, mys med 8-åring, inköp på Rema 1000 och Disneychannel i bakgrunden har varit ingredienser under lördagen.

Sen måste jag säga att mina bästisar har jävligt väldigt dålig tajming.

Jag menar vem ser till att få en barnfri lördag när man har bästisen på besök! Romantisk middag med sällskapsdam 🙂

Ketil hade lagat supergod mat. Som alltid. Vi åt och stortrivdes. Sen följde lite film. I 3d. Det är härligt att ha bästisar att umgås med. Filmen? Men in black 3.

Jag har sovit som en prinsessa i natt. Vaknade runt halv 6. Som vanligt. Innan jag somnade om hade jag världens bästa blogginlägg i huvudet och funderade på om jag skulle skriva ner det på mobilen, men tänkte äsch jag gör det sen. Javisst vilken smart idé! Nu några timmar senare än varenda ord som bortblåst. Jag minns ingenting!

Jag har däremot drömt massor om resor, utredningar, bebisar, betygssättning, barnuppfostran, konserter, sommar och power point-presentationer. Snacka om att vara tvungen att reda ut alla begrepp när jag vaknade!

Jag har fått kokat kaffe och är redan duschad, pyntad och påklädd. En perfekt söndagsmorgon.

God morgon mina gullvippor <3

Morgonmys

Vaknar tidigt som vanligt. Glider ut och in i John Blundlandet.  Försöker somna om på riktigt, men till slut klarar jag inte att ligga kvar längre. Har nästan dåligt samvete för att jag ligger och drar mig. Det är sjukt jag vet, men har man Luther på axeln så. Nåväl jag tittar på klockan samtidigt som jag kliver upp och ser att den är jättemycket. Den är 8.21.

Nu sitter jag i sofakroken med Mac i knät och kaffekoppen på lagom avstånd. Lillstrumpa sitter bredvid och ser på barnetv: Lejonkungen II som är dramatiskt med intriger och hämndaktioner omöjlig kärlek och lite humor.

Jag gillar de här stunderna i hemmets vrå tillsammans med människor jag älskar och må bra  med.

Jag har fortfarande lock för öronen. Måste erkänna att det är lite frustrerande att det hela tiden känns som att jag har en glasbubbla trädd över huvudet.

Men en positiv sak på morgonkvisten! Det gör inte ont i foten längre! Jag kan trampa ner som vanligt.

Världen utanför bjuder på en gråmulen tillvaro, men det regnar inte. Just nu ska väl tilläggs. Höstregn och mörker står inte högst upp på min favvoilista som ni vet.

Nu blir det kopp nummer 2.. Morgonkaffe is da shit.

Och jag har inte drömt om racktables i natt. Jag har inte tänkt på jobbet ö h t. Sån avkoppling behövs också. Tur att jag är utomlands 🙂

Hemma

Ont i huvudet, hosta och lock för öronen har varit status hela dagen.  Men det är bara att kämpa på. Tack och lov att jag har ett sånt roligt och stimulerande arbete!

Regn gör inte heller saken bättre, men nu är det toppen.

Jag är hemma i Vika.

Hos familjen Långkalsong <3

Imorgon slipper jag gå upp 6.00 och jag hoppas att jag drömmer om något roligare än racktables 🙂

En bra dag

Idag har det varit en härlig dag! Jag har till och med glömt att vara torsdagstrött!

Intressant och givande arbete. Nya idéer och mycket att fundera över. Trevligt samtal med fd. kollegor som jobbar i en annan del av huset. Kollegor som var mycket nöjda och glada för att en av mina medarbetare ordnat nätverket åt dem. När it-avdelningen hos deras ag vägrade. Bra att deras problem gick att lösa av oss! Jag biter mig i tungan och tänker tyst tankar om it-avdelningens attityd.

Bonus från chefen^^

Samtal från sköna bönan från Bromma inför feelgood-helgen. Du har en underbar dialekt Mona! Och supertrevlig röst.

Imorgon åker jag hem. Hem till Vika. Det ska bli underbart att få umgås med sin bästis igen <3
Ja, hela familjen Långkalsong <3

Jag har ett bra liv.

Lite tyckande och feber

Det är alltid intressant när ett inlägg skapar diskussion. Av någon anledning föredrar en del att diskutera på facebook och inte i bloggen. Men jag ser deras fotspår här. Varje dag. Jag gillar när det blir diskussion och att människor kan kommunicera med varandra. Så länge man har en hövlig ton och inte sysslar med påhopp. Fördelen med facebook är att ingen kan påstå saker anonymt. Det blir mycket mer levande och dynamiskt när man har olika åsikter och kan debattera på ett kreativt sätt.

Idag har jag gått på viljestyrka och Alvedon. Feber är inte ultimat, men jag har kämpat på.

Nu blir det sängen.

God natt mina gullvippor <3

En listjävel igen

Jag kan: peka med hela handen när det behövs.
Jag vill: se isbjörnar på Svalbard.
Jag borde: träna mer.
Jag skulle: vilja slippa höstmörker och pissregn.
Jag gillar:  sommar, sol och värme.
Jag älskar: mina barn. Över allt annat. Alltid. <3
Jag måste: gå upp kl. 6.00 fastän någon hällt en sandlåda i mina ögon.
Jag behöver:  kärlek och bekräftelse.
Jag får: kärlek och bekräftelse.
Jag kan inte: dansa tango.
Jag vill inte: äta svamp, lutfisk eller lamm.
Jag borde inte: vara så Internetberoende.
Jag skulle inte: avslöja en hemlighet någon anförtrott mig.
Jag gillar inte: översittare.
Jag älskar inte: Jan Björklund.
Jag måste inte: hatar måsten.
Jag behöver inte: uppfostra barn.
Jag får inte: undervisa elever längre.

Hederligt knyckt hittad på Internääät

Observera. Tidsinställt inlägg. Inget bloggade på arbetstid. Om någon undrar menar jag 😉

Kompetens

Jag måste nog förtydliga mig lite.

Jag menar inte att man ska ignorera utbildning. Herregud, jag är ju besatt av kunskap och utbildning! Däremot tror jag att man kan få kompetens genom att lära och får erfarenhet på andra sätt än traditionell utbildning.

Bara för att man är utbildad är man inte automatiskt kompetent. Utbildning är oftast en kvalitetssäkring, men ingen garanti. Jag talar utifrån min yrkeserfarenhet som pedagog. (har jobbat i pedagogbranschen i över 20 år) Det gäller garanterat andra branscher också. Personlig lämplighet är en väl så viktigt faktor.

Mycket kompetens får man genom erfarenhet. Både yrkeserfarenhet och livserfarenhet. Och med rätt inställning och vilja att lära det man inte kan och att göra sitt bästa kan vara nog så gott, om inte bättre ibland, än ett cv med betyg och akademiska meriter. Det beror på vilket arbete.

Vilja att utvecklas och passion är två egenskaper jag vill ha hos en anställd. Hur man har fått sin kunskap och kompetens är av underordnad art. I min bransch. Oavsett vilken bransch så tycker jag att en arbetsgivare kan begära personal som är lojal och som tror på företagets affärsidé och följer arbetsgivarens riktning. Vill man inte följa det ska man kanske hitta en annan arbetsgivare. Eller bli sin egen. Då kan man bestämma själv…

Mitt nuvarande arbete har jag inte fått för alla betyg jag har i bagaget. Jag har fått det för det jag har åstadkommit, den kompetens jag har visat och för att någon tror på min förmåga och potential. Jag gör mitt bästa för att förvalta det förtroendet.

Jag brinner för entreprenörskap och ta-sig-för-skap. Människor som tar initiativ och har en passion för det de sysslar med får guldstjärna av mig.

Hjärtat måste vara med i det man gör. Oavsett vad man har för sysselsättning. Och jag tycker fortfarande att lönen  inte är en närvaropremie. Det är god arbetsmoral, vilja att utvecklas och yrkesskicklighet som ska motivera löneförhöjning. Inte antalet betyg i ditt cv.   Betygen ger oftast jobbet. Prestationen ger lönen. Tycker jag att det ska vara.

Status

Regn hela dagen.

Ont i foten.

Sonen har krockat. Han mår bra. Bilen är lite krasslig.

Hostig.

Men annars är det bra. Jag trivs så otroligt bra på jobbet och dagarna bara rusar förbi. När jag går ut genom porten på jobbet för att ta bussen söderut är arbetsdagen för den skull inte slut. Mail och telefonsamtal avlöser varandra. Käckt när man står i en affär och bara måste svara på ett samtal. Då får man smyga in i ett hörn och tänka sig för hur man formulerar sig i offentlig miljö. Men jag klagar absolut inte. Det hör till jobbet och jag gillar verkligen mitt jobb. Med kontoret i mobilen kan jobba även i affären och på bussen 🙂

 

Sen undrar jag vad det är för rim och reson i att betala över 100 000 kr/kilo för lite hummer? Bara för att det är årets första! I och för sig gör ju folk vad de vill för sina pengar, men jag hade aldrig betalat tusentals kronor för hummer. Jag får väl erkänna att jag har aldrig betalat för hummer. Får av pappa. Tänk när jag  växte upp på kusten hade jag skolkompisar som åt kokt hummer med potatis och vit sås till middag när vi andra åt falukorv, kålpudding och köttfärssås. Fiskarbarn 🙂