Archive for » februari, 2015 «

Jobba, sova, äta

Ibland känns det som att vardagen inte är mer än jobba, sova, äta.
Resa till och från jobbet. Gå upp halv 6. Komma hem 18. Så är det så mycket som ska hinnas med mellan 18 och 22. Fixa middag, äta, se min man i ögonen och prata om arbetsdagen, läsa läxor, göra lunchlåda och lägga fram kläder till nästa dag, tvätta, diska. Sen ska man hinna med lite värdefull egentid,  dvs en stund med min dator: kolla lite serier, läsa nyheter, hänga med på sociala medier osv. Varje dag avslutas med dusch och tandborstning (du antecknar va).

Men det är ok, för jag har ett jobb att åka till. Jag har en man att leva med. Jag gillar vardag.

Idag är det fredag. Jobba hela dagen, så fort hem och byta om till finklänning och plocka ihop presenter och  åka på kalas. Det är en bra avslutning på arbetsveckan.
Sen en lugn hemmahelg med allmänt pyssel och fix. Samt skidåkning på tv. Jag gillar att se på skidåkning.

Nästa helg kommer vänner på sleep over. Då ska vi prata, skratta och äta god mat (parmiddag låter så trist ) och bara umgås. Goda vänner ska man vårda ömt.

Imorgon är det sovmorgon. Punkt.

Ha en fin helg mina gullvippor <3

ranunkel_vit

Trevligt folk

Idag har jag sett filmen Trevligt folk.

Se den!

Den får dig att skratta och gråta. Nicka igenkännande och förvånat gapa. Tänka efter och få en varm känsla inombords.

Den berör.

Se filmen!

(null)

Stackars Micke

Stackars Micke som blev så skrämd av lördagens morgontroll. Hoppas du fick sova i natt ;P

Här får du en kontorsråtta i stället 🙂

(null)

Category: tankar  Leave a Comment

Efit lördag 21 februari 2015

En helt vanlig lördag i ett rött hus på landet. Vi får väl se vad den bjuder på. Hoppas på något kul. Jag har ingen aning.

bild1
07-tiden

Kuckeliku från morgontrollet! God morgon världen! Jag vet att somliga förväntat sig papiljottanten, men idag är det trollet som är här 😉

bild2
08-tiden

Här ser ni orsaken till att jag inte sovit med papiljotter i natt: en död diskmaskin. Mannen kämpade hela kvällen med att få ordning på skiten, men icke. Det såg ut som ett krig utkämpats i köket och jag orkade inte tänka på snyggt hår och papiljotter. Sorry Anna!


bild3
09-tiden

Mannen har migrän (typiskt när man är ledig) och jag har diskat all disk som var i diskmaskinen samt lite till och stekt bananplättar till frukost. Man får skämma bort den som inte mår bra.

bild4
10-tiden
Sängen är bäddad. Fastän sovrummet är på övervåningen och vi bara är där när vi sover så MÅSTE jag bädda sängen varje dag. Det är en liten egenhet jag har.

bild5
11-tiden
Dags för veckans avsnitt av Greys.

bild6
12-tiden
Går ut en liten sväng för att kolla in hur långt våren kommit i vår trädgård. Snön är borta. Fåglarna har konserter. Kaprifolen är full av knopp. Rabarber och klosterliljorna sticker piggt upp. Fruktträden är fulla av vattenskott som måste klippas och snödropparna blommar för fullt.

bild7
13-tiden
Självklart följer jag damernas lopp i skid-VM på tv.

bild8
14-tiden
Äta bör man. Dagens lunch är köttsoppa.

bild9
15-tiden
Vi har bestämt att tacka nej till kvällens bortbjudning. Mannens migrän blir bara värre, så det är bäst att stanna hemma.
Jag följer herrarnas skiathlon och kollar in andras efit-dagar.

bild10
16-tiden
Med en död diskmaskin är det handdisk som gäller. I morgon ska vi köpa en ny diskmaskin.

bild11
17-tiden
Jag blev helt fångad av André Pops kråksparkar när jag kollade på Vinterstudion och försöker se hur mina ser ut och konstaterar nöjt att mina är knappt synliga jämfört med hans. Jag som är 7 år äldre 🙂

bild12
18-tiden
Mannen är sängliggande med den där j-a migränen och jag underhåller mig själv i kväll.

bild13
19-tiden
Mörkret råder ute, men inne lyser alla ljus upp tillvaron.

bild14
20-tiden
Ibland är det enklaste det godaste. Pasta med svartpeppar och ost.

bild15
21-tiden
På plats i fåtöljen och kollar på Grantchester.

bild16
22-tiden
Till Anna! Som du ser är jag både snäll och lydig.

bild17
23-tiden
Dags att dra ner rullgardinen. Och se! Det har fallit lite snö undre kvällen. Vi får väl se hur mycket som är kvar i morgon bitti.
God natt!

Som vanligt kommer det fler bilder under dagen OCH våga säg hej. Det gör inte ont att lämna en kommentar 😉

En perfekt tjejkväll

Annie, jag, god mat, lite vin och långa goda samtal.

En hel kväll med tjejsnack.  Lite skvaller och skitsnack, men mest förtroende och prat om relationer, ungar och livet. Lite jobb, kropp och ålder också. Självkritik och skratt. Egoboost och insikt.

vinglas

Jag är så glad att Annie och jag fann varandra. Att hon finns i mitt liv. Det är viktigt med vänner som ger perspektiv och som tycker om mig för den jag är.

Tänk att få en ny nära vän när man är 48.

Jag har fått flera fina vänner sedan jag flyttade till Östergötland.

Jag är lyckligt lottad.
Jag lever tillsammans med min stora kärlek. I ett rött hus på landet som jag drömt om. Jag har ett roligt jobb. Jag har härliga vänner som tycker om mig som jag är.
Jag är lyckligt lottad.

ljusbricka

Morgontankar

Måndag morgon. Sportlov för många. Arbetsdag för mig.

Ännu en vecka passerat utan att jag har orkat blogga speciellt mycket. Förra måndagen var det  efit och jag tog snällt bilder, men sen orkade jag inte fixa till allt hemma på kvällen.

Instagram är lättare. En ögonblicksbild, några ord och så är det klart.

Jag har inte längre behov av att delge hela världen mina tankar och idéer. Jag måste inte predika och tala om hur andra ska leva för att må bra. För världen är så full av människor som vill omvända andra till sitt sätt att tänka, äta, träna, leva. Jag vill välja mitt. Det som passar för dig passar kanske inte mig. Mitt passar kanske inte dig.

Livet pågår för fullt och min familj vill inte figurera i bloggen. Det gör att jag blir begränsad. Men det är viktigt att respektera andras integritet .

Sen jag började på mitt nya arbete i december har jag haft 3 rejäla förkylningar/virusinfektioner/influensa eller vad man ska kalla skiten. Jag som aldrig är sjuk har varit rejält däckad. Senast förra veckan. I onsdags tillämpade jag sjuknärvaro, men insåg att det inte funkade, så torsdag o fredag har varit sängläge hemma. Jag är så dålig på att vara sjuk. Är gnällig och ynklig som en man och jag får ständigt dåligt samvete för att jag är hemma. Jag håller på att hosta lungorna ur mig och snarkar så på nätterna att mannen flyr till ett annat rum.

På veckans agenda står jobba sig lite. Vara ledig lite. Gräsänka några dagar och pyjamasparty med finaste vännen A. Helgen är oskriven.

För övrigt låter jag bilder berätta om veckan.

sunset2
En underbar solnedgång över Vadstena på väg hem från jobbet.

snodroppar
Det finns tecken på vår i trädgården.
skitljus
Ljusen jag köpte på IKEA är riktiga skitljus!
Så går det när man vill att ljusen matchar matta och duk.

rosen
Rosorna jag fick av min älskade man för en vecka sedan är fortfarande ljuvliga.

Vardag

Gå upp i ottan, åka till jobbet, jobba, åka hem, äta middag, umgås med familjen, diska, tvätta, hjälpa till med läxor, tvätta håret, ringa sina gamla föräldrar, hämta ut paket, vattna blommor, stryka, ignorera dammråttorna, se på favoritserien, mysa vid tända ljus, få massage, baka, planera helgen, prata med en kompis, fika med grannen, skeda med mannen och prata om livet innan vi somnar.

Jag gillar vardag. Livet är fyllt av mycket vardag. Vardag gör helg och ledighet mer värdefull.

Vi är inte alltid glada, attraktiva och behagliga. Ibland är man sur, trött och arg. Gnällig som ett barn och ett förfluget ord får den snällaste att snedtända. Då får man ta ett steg tillbaka och låta elden dö ut. Ingen är på topphumör hela tiden. Det är ingen ide att bråka över småsaker.

Jag avskyr mörker. Jag gillar inte att gå upp i ottan. Men jag gör det varje dag.
För att jag måste. För att jag är vuxen.
Jag njuter av sovmorgon på lördag och söndag i stället. Väljer om jag vill somna om eller lägga mig på soffan med kaffe och datorn.

bild

Vackra blommor som jag fått av min fina man. Jag älskar honom så mycket. Även när vi är trötta och griniga. Han är min stora kärlek i livet. Att få leva tillsammans med sin stora kärlek är en ynnest. Det tackar jag universum för.

bild(1)

bild(2)

Vad väljer du?

Ett tidsinställt inlägg

Var vi befinner oss i livet beror inte på slumpen eller att någon annan bestämt.

Var vi befinner oss beror på val vi gjort tidigare i livet.

Ibland hamnar vi i situationer som vi till synes inte kan råda över, men vi kan alltid välja hur vi hanterar dem.

Jag var utan arbete i 4 månader och det var inget jag aktivt valt där och då. Däremot valde jag hur jag hanterade arbetslösheten. Jag sökte arbete, tänkte ut en plan b om jag inte fick något jobb (studier) och tog vara på tiden jag hade till mitt förfogande. Jag valde att vara en närvarande bonusmamma, agerade hemmafru och jag lät sorgen efter min döde son ta plats. Jag är övertygad att mycket av värken i min kropp är just sorg. Jag har en positiv livssyn och tror att det finns en mening med allt som sker. Men visst är det svårt att förstå meningen med att min unge inte fick bli äldre än 21. Jag tröstas av att han  slipper plågas av sjukdom och ångest nu.

Jag som är kvällsmänniska och som avskyr att gå upp tidigt( är mest dom en död sill )  går upp 5.40 varje morgon. Jag väljer att vara tacksam att jag har ett jobb som innebär att jag måste gå upp tidigt och jag har fasta rutiner som underlättar morgonen och som får mig att vara funktionell utan att vara en bitch.

För att utvecklas som människa kan man inte sitta och tycka synd om sig själv. Det finns bara en som förändra mitt liv och det är jag. Ingen vinner på att jag tar på mig offerkofta och gnäller. Det finns alltid någon annan som har det värre.

Vi gör ständigt fel och misslyckas. Det gäller att inte ge upp. Fortsätta kämpa om och om igen. Livet är ingen räkmacka. Det är ett smörgåsbord med sånt som smakar både gott och bittert.

Jag har några mantra som följer mig varje dag.

onlysolutions

BemOiJrCYAAvpkM

Hur väljer du att hantera livet?

Back in business

Ny vecka, ny månad, nya möjligheter.

febsno

Ovanligt pigg i morse.  Gick försiktigt ut till bussen. För även om det är mycket välplogat, så är det isfläckar under snön. Sen var tåget inställt och ersatt av buss. Lång väntan, trång buss och missat tåg i Mjölby. Nästan en timme för sent anlände jag på mitt kontor.

Hej staten bara för att ni inte vet vad ni vill med infrastrukturen och utreder i oändlighet, så behöver befintligt järnvägsnät underhållas. Det hjälper inte att Östgötatrafiken har nya tåg om rälsen är undermålig.

Härligt att vara tillbaka på jobbet. Jag är fortfarande matt och yr efter influensan, men det gäller att ha ett stadigt tag om skrivbordet 🙂 Lyckades koppla ihop min nya skärm och dockningsstation till datorn. Men ogillar alla sladdar. Dock är det skönt att ha stor skärm.

Givande samtal om entreprenörskap och yrkesliv på eftermiddagen innan det var dags att ta tåget hem.

Hem till ett tomt hus.

Den här veckan är jag gräsänka. Mannen jobbar borta. Trist, men mysigt när vi ses igen. Och jag får egentid utan att känna mig självisk.

På fredag ses vi igen. Då styr vi kosan mot Norge.

Hem till vika <3

50-årskalas hos bästa vännen <3

Jag längtar<3