Archive for » januari, 2014 «

En dag mitt i livet

En zombie vacklar upp ur sängen. Benen rör sig, men hjärnan är inte påkopplad. Blir pyntad och påklädd, sätter sig vid dukat frukostbord, äter och samtalar i harmonisk gemenskap. Det går på någon slags autopilot. Pussar på H och går ut i mörkret. Snön yr och vinden är kraftfull. kamp för att hålla mig kvar på vägen. Promenad i full storm är bra. Man vaknar, blir nästan pigg.

Tack och lov för mina morgonpromenader!

Arbetsdagen är så där utmanande, rolig och kreativ som det ska vara. Även om personalmöte inte är favoritsysselsättningen direkt. Jag älskar verkligen att jobba med ungdomar. De testar gränser, utmanar och törstar efter kunskap och vi vuxna är där för att ledsaga, stötta peppa och stå ut när de växer som människor. En del har mer växtvärk än andra och då får man vara extra stark och tydlig som vuxen.

Utbildning handlar inte bara om matte, svenska och fysik. Det handlar lika mycket om social kompetens och självkänsla. Jag är tacksam över det lilla jag kan bidra med. När man lyckas nå fram till de som satt upp höga murar och attityd blir man varm ända in i hjärteroten. I alla fall jag.

Nu stänger vi butiken för idag och satsar på skönhetssömn. I morgon är det teknikprojekt, besök av förhoppningsvis  blivande elever och  media som står på agendan.

Tisdagstankar

Det är inte mänskligt att gå upp halv 6. Försök inte inbilla mig något annat. Men morgonpromenad i kraftig vind och snöyra är härligt uppfriskande. Jag gillar mina morgonpromenader. Så länge det inte regnar på tvären.

Dåligt morgonhumör bor inte i min kropp längre. Livet med H har förändrat mig. Kärlek, respekt och lekfullhet präglar vår relation. Det är underbart att leva med H. Han gör mig till en bättre människa.

Under mina promenader flödar tankar och jag funderar på ord. Ni som känner mig vet att jag är en språkmänniska. Det går mode i ord som allt annat.

Ett ord som används allt för ofta och på fel sätt är kränkning.
Ett ord man borde använda mer, framför allt dess innebörd, är dekorum.

Idag ska jag tillämpa samarbete, entusiasm, glädje, trams, livserfarenhet, vänskap och medmänsklighet. Sen ska jag säkert diskutera, skratta, sucka över, argumentera, gråta och störa mig på också.

För jag är människa. Inte bättre än någon annan, men med strävan att bli ett bättre jag.

Låt det bli en bra dag när du är positiv och lyfter en annan människa i stället för att trycka ner hen!

Over & out
Inna

@tåget någonstans mellan Skänninge och Mjölby

Efit söndag 26 januari 2014

En ledig dag hos en skolfröken. Inte så spännande och glamoröst. Mest livet på landet och stillsam lycka. Ett gott liv. Som vanligt vill min sambo H inte figurera på bild. Om ni har tur får ni se en hand eller så ibland 🙂

bild1
06-tiden
Vaknar kvart i 7 och går faktiskt upp. Är trött som ett snöre och tassar tillbaka till sängen. Sedvanlig trollfrisyr. Jag ser aldrig normal ut när jag vaknar.

bild2
07-tiden
Ligger i sängen och kan inte somna om. Surfar lite på mobilen. Kollar på den hajpade videon med Volvo och Zlatan och tycker varken bu eller bä. Snyggt filmat.

bild3
09-tiden
Somnade till slut om lite och sen blev det långfrukost med Kärleken. Underbart med lediga dagar när man har tid att bara vara och samtala.

bild4
10-tiden
Herr Ajax får jobba lite. Söndag är ju städdag.

bild5
11-tiden
Här kommer en bekännelse. Jag använder foppisar som är orange! Utan att dö av skam. Vad har hänt med mig?

bild6
12-tiden
Dags att fika sig lite. Kaffe och prat om livet.

bild7
13-tiden
Så rastar jag snabeldraken en stund. Det var en välbehövlig rast.

bild9
14-tiden
Upptäcker att min tumnagel spruckit. Där det gör ont. Fula ord strömmade ur min mun. Ni får tänka dem.

bild8
15-tiden
Förutom städa kan man roa sig med att tvätta på söndagen.

bild10
16-tiden
Dagens middag: ugnsstekta revben med cole slaw och tomatsallad. Mums!

bild11
17-tiden
Så blev det mörkt, men vad gör det när man kan tända massor av ljus.

bild12
18-tiden
Strykning hör till sådana sysselsättningar jag helst undviker. Men nu har jag fått ett nytt och fint strykjärn av H, så då kan det t o m hända att jag väljer en skjorta att bekläda min lekamen med. Ja, jag tar alltid fram kläder på kvällen före, för att undvika stress på morgonen.

bild13
19-tiden
Testar att göra keso-plättar. De smakar helt ok. Perfekt med lite bär till frukost.

bild14
20-tiden
Disken är omhändertagen och bänken är avtorkad och fin. Ni vet ju vad jag går igång på 😉

bild15
21-tiden
Enda sättet att inte se ut som ett troll på morgonen är att sova med papiljotter 🙂

 

Och som vanligt blir jag glad när du lämnar en kommentar. Tack :)

Ledig dag

l1
Besök av finaste Alva Olsson <3

l2
Shopping @ city gross

l3
Gudomlig middag: ugnsbakad torsk med soyasmör och räkor. Jag är bra på att laga mat. Tack för receptet Grethe!

l4
Ett glas rött på kvällen. Grannen dyker upp för kaffe, prat och whisky. En härlig kväll på landet.

Torsdag

Veckans dagar susar verkligen förbi. Redan torsdag.

Idag har jag varit Peter hela dagen. Det är så vi gör hos oss. Vi hjälps åt i arbetslaget när en kollega är borta. Så jag har kamperat med godingarna i NN-klassen hela dagen. De är ett skönt gäng. Som mina gamla godingar på Dahlstiernska. Jag älskar verkligen att jobba med ungdomar!


Gamla godingar från förr, som alla pluggar till ingenjör lite här och där i Sverige nuförtiden. Och bilden är publicerad med tillstånd av berörda bör kanske påpekas.

Idag har vi, förutom rapportskrivande som stod på schemat, diskuterat IT-juridik, dokumentärfilm, lan och sociala medier.

Igår fick jag hem min älskling från sjukhuset. Först ville läkaren inte bevilja sjuktransport. H var ju i arbetsför ålder, därför skulle han ta bussen hem och sen gå 1,6 km. 10 timmar efter en bukoperation. Men det löste sig. Pucko. Läkaren alltså.

Vi lade oss tidigt igår kväll. Så mysigt att ligga och småprata om dagen och livet. Sen körde vi en avslappningsövning, typ som meditation. Den här lade fokus på andning och det tog inte lång stund innan jag låg och snarkade 🙂

Det var helt underbart att vakna utvilad vid halv 6 i morse. Den här mörka tiden är jag ständigt trött. Men jag märker att vi går mot ljusare tider. Lite ljusare på morgonen och kvällen när jag går min promenad. Härligt!

Jag ser fram emot en hel ledig helg i lugn och ro. Blev visserligen tillfrågad om jag kunde jobba extra i helgen, men jag sa nej. Behöver tid för återhämtning och kontemplation. Och så behöver jag ta hand om min konvalescent. Ge honom spruta, pussa på och såna viktiga saker.

Ingen kram, men flera pussar

Ingen vanlig tisdag. Kramens dag.

Direkt efter dagens sista lektionen drog jag som en avlöning till resecentrum för att ta bussen till universitetssjukhuset för att pussa på H som blev inlagd i natt.
Det är första gången jag besöker denna inrättning. Som en sann Internetberoende hade jag självklart googlat och gått vilse på en av se mest röriga webbplatser jag besökt. Har man ingen vettig webbredaktör?
Väl på sjukhuset fick jag leta och fråga gång på gång efter avdelningen som jag fått information om att H skulle befinna sig på. Varje gång jag frågade någon personal var svaret -våra avdelningar har inga nummer!

Ja men tjenare varför göra det lätt för besökare!

Till slut hittade jag avdelningen och fick pussa på H. Under tiden jag var där blev det bestämt att doktorn ska få sätta kniven i honom. Operation i natt. En blindtarm som bär sig dumt åt har man ju ingen nytta av ändå.

Så när jag sover min skönhetssömn i natt ligger min älskling på operationsbordet. Och i morgon ska jag pussa på honom igen.

Gnäll och sånt

När man har ställt väckarklocka både lördag och söndag och ägnat en hel del av sin lediga tid åt att resa är det obarmhärtigt när klockan ringer okristligt tidigt på måndag morgon.

Trött och grinig, kläder som bråkar och en allmän känsla av olust. Då är jag tacksam att jag lever med världens bästa människa. Han får mig alltid på gott humör och lockar fram ett skratt, även om jag är ledsen eller sur. Tack för att du är en sån underbar människa H!

Uppfriskande morgonpromenad med kylig vind som bet i kinderna och sedvanlig tågresa till stan.

Ju längre arbetsdagen led desto mer ont i huvudet och rasp i halsen kände jag av. Tack och lov hjälpte min dunderkur med te på riven ingefära, citron och honung. Raspet är borta. Och huvudvärken flög sin kos. Ingefära is da shit!

ginger

När jag kom hem från jobbet klagade H över magont. Det syntes att det inte var ”vanligt” magont. Efter konsultation med sjukvården blev det att åka till akuten. Blindtarmsinflammation!

H har tillbringat natten på sjukhus och jag har knappt sovit en blund hemma. Men det var bara att spotta upp sig på morgonkvisten, för det finns alltid någon som har det värre. Man kommer ingen vart med gnäll.

Så direkt efter sista lektionen sticker jag upp/bort (eller var det nu ligger) till sjukhuset och tittar till min sjuke man.

Hoppas att du får en bra tisdag!

Jag längtar hem

Hem till H och ett rött hus på landet.

Det känns konstigt att vara i en lägenhet i Vänersborg , men jag känner ett lugn inom mig när jag inser att mitt hem är ett rött hus på landet. Att lägenheten i Vänersborg är ett passerat kapitel.

Jag har packat  saker och slängt skräp. Hittat gamla foto och prylar. Delat husgeråd med sonen som flyttar till sin första egna lya.

Mitt liv är tillsammans med H på landet. Så är det.
Punkt.

6e6374ac66cc11e2b95b22000a1fab39_7

Redan fredag

Huvudet är fullt av ord och tankar, men det blir bara platt när de ska hamna  i bloggen.

Jobbar, äter, sover. Jobbar äter, sover.

Pussar på sambon. För goda samtal. Skrattar. Städar.Kramas.  Åker tåg. Vattnar blommor. Duschar. Skedar. Tömmer diskmaskinen. Fikar med grannen. Hänger tvätt. Hånglar.

Ja ni vet allt det där som är livet.

Ibland kan det kännas lite tröstlöst att vara hemifrån 11-12 timmar. Men i gengäld så är jag verkligen ledig när jag åker hem vid 17-tiden och jag jobbar inte på söndagarna med att förbereda lektioner. Jag gillar verkligen att jobba 40-timmarsvecka som lärare. Jag kan t o m välja när jag ska ha semester. Och jag gillar att jobba. Jag gillar mitt jobb.

Livet på landet är balsam för själen. Det finns ett lugn som får mig att må bra. Det är så mycket stress och måsten i vårt samhälle som inte finns på landet.   Jag har aldrig haft det så bra som jag har det nu. Balans. Att leva ihop med en snäll och omtänksam människa som delar på allt praktiskt arbete och som bemöter med kärlek och respekt är helt fantastiskt. För en del kanske helt självklart, men inte för mig.

Hoppas att ni får en bra helg. Jag ska ägna min åt att städa och flyttpacka. Man kan roa sig på olika sätt 🙂

flytt

Lycklig

Varje dag nyper jag mig i armen för mitt liv är så  underbart. Det är inte märkvärdigt på något sätt. Jag är inte stenrik och framgångsrik. Jag är en helt vanlig svennebanan med studieskulder och visstidsanställning.  Men jag har det  bra och livet är fyllt av kärlek.

c0f12d80ff6611e2b0a322000ae9134a_7

Jag lever tillsammans med en makalös människa.

Han är snäll och omtänksam, klok och smart. Han har humor och vardagen är spännande, även om det mest är sova, äta, jobba. Jag blir så bortskämd när han lagar frukost till mig, fastän han ska iväg till jobbet före mig. Mina vänner gillar honom och säger att han är både trygg, trevlig och rolig. Han har tagit emot mina barn med öppna armar och är ett fantastiskt vuxenstöd för dem. Vi har givande samtal om livet och tillvaron bara fungerar för vi matchar varandra så bra.  Han får mig att bli en bättre människa. Jag har kommit hem till slut.

Alice sa att jag förtjänade en snäll man som älskar mig och lagar god mat till mig 🙂

Det har jag nu <3

Jag är  lycklig.

Category: tankar  Tags:  4 Comments