Tisdagstankar

Det är inte mänskligt att gå upp halv 6. Försök inte inbilla mig något annat. Men morgonpromenad i kraftig vind och snöyra är härligt uppfriskande. Jag gillar mina morgonpromenader. Så länge det inte regnar på tvären.

Dåligt morgonhumör bor inte i min kropp längre. Livet med H har förändrat mig. Kärlek, respekt och lekfullhet präglar vår relation. Det är underbart att leva med H. Han gör mig till en bättre människa.

Under mina promenader flödar tankar och jag funderar på ord. Ni som känner mig vet att jag är en språkmänniska. Det går mode i ord som allt annat.

Ett ord som används allt för ofta och på fel sätt är kränkning.
Ett ord man borde använda mer, framför allt dess innebörd, är dekorum.

Idag ska jag tillämpa samarbete, entusiasm, glädje, trams, livserfarenhet, vänskap och medmänsklighet. Sen ska jag säkert diskutera, skratta, sucka över, argumentera, gråta och störa mig på också.

För jag är människa. Inte bättre än någon annan, men med strävan att bli ett bättre jag.

Låt det bli en bra dag när du är positiv och lyfter en annan människa i stället för att trycka ner hen!

Over & out
Inna

@tåget någonstans mellan Skänninge och Mjölby

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
4 Responses
 1. Och jag som ääälskar att gå upp tidigt och är pigg som en lärka! Kanske det inte är dekorum?
  Kl 5 – 14 är jag människa. Resten av dagen/em/kvällen är transport mot natten och då jag äntligen får gå och lägga mig.

  • inna skriver:

   Jag är inte människa före 8. Och pigg på kvällen. En typisk B-människa. Men jag har lärt mig att lägga mig tidigare. Sover 7 timmar för att må bra. När man är 40+ tar det längre tid för kroppen att återhämta sig när man slarvar med sömnen.

   • På min plussida står att jag aldrig slarvar med sömnen. Jag sover ju gärna middag i flera timmar dessutom. Nu skall jag ut på pw – klockan är 5.30. Kram!

    • Inna skriver:

     Jag har blivit bättre på att prioritera sömnen, men jag sover aldrig middag. På vardagarna kan jag ju inte det, eftersom jag jobbar 8-17 och när jag är ledig blir det hellre att sova längre på morgonen. Men det är svårt att komma i säng i tid på kvällen för att vakna utvilad på morgonen. Jag tvingar mig i säng mellan 22 och 22.30.

     Det är skönt med morgonpromenad! Det är då jag vaknar på riktigt varje dag 🙂

     Kram!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>