Archive for » februari, 2013 «

På begäran

När ”någon” tycker att jag ska lägga ut en bild på dagens papiljottant är jag inte den som är den.

Så varsågod älskling<3

Ja ni andra också så klart 🙂

20130228-073644.jpg

Hej

Hej Bloggen, har du saknat mig?

Jag saknar inte dig så mycket. Faktiskt.  Livet på riktigt pågår för fullt och jag har inte så mycket tid med dig. Hoppas du förstår.

I sommar firar jag 15 år på nätet. Först med hemsidan och sedan bloggen. Ibland saknar jag  kodpillet med html, php & css och skapandet  i photoshop.

Men orden har alltid varit viktigast.

Jag är en språkperson. Verbal. Minst sagt 😉

Webben är fylld av ord. Twitter, facebook och andra sociala medier  är som ett stor arena proppad med folk som skriker ut sina tankar och åsikter i megafon helt hämningslöst.

Se mig! Hör mig! Läs mig! Bekräfta mig!

Trots att vi har allt fler kommunikationskanaler är allt fler människor ensamma.

I vardagen har jag svårt att hitta tid för umgänge med andra. Jobb, familj och Kärleken går före. Sen tycker jag att det är viktigt att vårda relationen med mig själv. Att jag mår bra och fungerar.

Umgänget på nätet har förlorat sin tjusning. Kanske mest för att jobb, familj och Kärleken är mer betydelsefullt.

Så jag hoppas att du inte blir ledsen min kära blogg att jag inte umgås med dig varje dag.  Du var en livlina och vän, men nu klarar jag mig själv. Så vi ses inte lika ofta längre. Men jag gillar dig fortfarande.

Puss & kram Inna

Morgonljus

Så är det måndag igen. Pyntad och påklädd på väg till jobbet.

Livet på landet är bytt mot vardag på tredje våningen i småstad.

Jag längtar, men samtidigt är det bra med distansförhållande. På vardagarna får jobbet all tid och uppmärksamhet och jag slipper ha dåligt samvete åt något håll,

Vilket underbart morgonljus vi har nu! Det är ljust och fåglarna sjunger redan vid 7! Om man blundar och tänker bort is och snö kan man låtsas att det är vår

Hoppas ni får en bra måndag mina gullvippor<3

Stolt kusin

Jag har hela tre kusiner.

T R E  K U S I N E R

Min barn har typ 20 st. Snacka om skillnad. Kan ju bero på antal syskon och fertilitet, men ändå.

En av dessa kusiner har kämpat i en tuff bransch i många år.

Satsat och trott på sin grej. En sann entreprenör som inte gett upp när det är motigt.

Han har jobbat med en sak de senaste åren och jag har följt hans arbete.

När jag i min bloggroll ser att bloggare använder tjänsten han erbjuder blir jag extra stolt.

Vill ropa ut: det är min kusin som har skapat det ni använder!

Tjänsten är Videofyme och min kusin heter Robert.

Bara så att ni vet!

#stoltkusin

I ett rött hus på landet

En pissig torsdag har blivit en underbar fredag. Som du vet är torsdagar värsta veckodagen i min värld och igår var det verkligen så.

Jag har lika mycket att göra idag. Jobbar som en iller.

Men jag befinner mig i ett rött hus på landet.

Jobbar hemifrån. Köksbordet är mitt kontor.

4 timmars tågresa i går kväll. Somnade lycklig. Vaknade lycklig. Har fått perspektiv.

Har haft sovmorgon. På riktigt. Somnade om när Kärleken åkte till jobbet vid 6 och sov ända till 9. Det är rekord!

Hoppas att du får en bra fredag. Nu ska jag fortsätta jobba.

Over & out <3

Tisdag = träna

Att förvandla en otränad soffpotatis till (väl)tränad är inte en barnlek. Men skam den som ger sig.

Huvud och kropp är inte överens. Hjärnan och flåset är fokuserade och motiverade. Men benen värker och min jävla tanthöft gör ont. Fast idag orkade jag springa en km längre än tidigare. Så lite framåt går det väl. Och jag gillar att det är skönt att bli svettig och flåsig.

Sen var det nära att jag fick ännu ett motionspass. Missade sista bussen från jobbet och var beredd på att gå till Mellerud när en kollega på väg hem stannade och erbjöd skjuts. Tack Malin !

 

Varje morgon lyssnar jag på morgonpasset i P3 på väg till jobbet. Jag gillar blandningen av musik, trams och allvar. Att de har seriösa gäster och att det ges utrymme att diskutera och svara på frågor.
Idag var författaren Göran Hägg gäst och man diskuterade påven och katolicism. Förutom en historielektion så fick vi lyssnare en bra perspektivförskjutning när det gäller kristendom, katolicism  och svenska kyrkan. Mycket intressant.

Over & out <3

Efit måndag 18 februari 2013

En helt vanlig arbetsdag i ett grådaskigt Sverige. Som vanligt är alla bilder tagna med telifånen.


06-tiden
Dagens frukost består av grekisk yoghurt, linfrö, agavenektar och jordgubbar. Ja, jag är en gottegris.


07-tiden
Åker buss och lyssnar på morgonpasset i P3. Som varje vardagsmorgon.


08-tiden
Man skulle kunna tro att vi åker i lättmjölk, men det är helt vanlig dimma. Var är sol och blå himmel???


09-tiden
@work. Det här blir enda bilden från jobbet. Men ni kan väl visualisera möten, workshop, diskussioner, kaffe, lunchgympa, svara på mejl, kolla statistik, skriva dokument och prata med kollegor och medarbetare.


17-tiden
Det snöar ganska mycket när jag väntar på bussen, men det är svårt att fånga på bild. Flingorna är stora och blöta om någon undrar.


18-tiden
Snart hemma i den lilla staden vid den stora sjön och nu är det mörkt ute.


19-tiden
Middag och samtal med sonen är avklarat. Nu är det tid att fixa till dagens efit och samtala med dottern via nätet.


20-tiden
Måndag kväll innebär The good wife.


21-tiden
En bra måndag avslutas med samtal med Kärleken <3 Skype is da shit. Detta blir dagens sista bild. Tack och god natt <3

 

Och som vanligt blir jag glad för kommentarer. Det är så trist att så många bara smyger förbi utan att lämna några ord. Så våga kommentera!

 

Energi

Ännu en dag med tid för kontemplation och reflektion. Idag har jag verkligen helgat vilodagen.

Vaknade kvart i åtta och det var välbehövligt att få sova ut. När jag tassade upp i paradiskostym upptäckte jag att det sov en ung man på min soffa, men han vaknade inte tack och lov och jag kunde täcka min lekamen med textiler. Sånt är livet när man bor ihop med andra. Sonen har ofta kompisar som sover över. Fast oftast i hans rum, inte på min soffa 🙂

Eftertanke. reflektion. Kontemplation. Dagdrömmeri. Vila. Musik. Samtal.

Aktiviteter som också behövs. Ute är det skitväder och jag njuter av att ladda batterierna inför en arbetsvecka. På jobbet är det fullt ös medvetslös. Men jag gillar dynamiken och det intensiva tempot. Jag tvingas stå på tå och leverera, tänka till och våga utvecklas. När det händer för lite stagnerar jag snarare.

Dagens middag bestod av hjortstek, mandelpotatis, björnbärsås och harry kuvär dvs gröna bönor. Jättegott. Björnbärsås vlagade jag för första gången och det kommer jag absolut att göra fler gånger  för den passade perfekt till hjortköttet.

Sonen hade ju glömt att boka tvättstugan så vi han tvättar på torsdag. Åh vad jag blir trött på bristande framförhållning ibland. Men det är bara att tänka om och packa andra kläder i väskan när jag ska iväg på torsdag. Och så finns det rena kläder när jag kommer hem på söndag kväll . Det gäller att se möjligheterna i sf problemen 🙂

Även om det är grått och trist ute så har  jag  sol i sinne. Dricker ingefärste och och tänker på sol och värme i april. Det ska bli så underbart .

Livet är gott <3

Lugn lördag

Att sova till 7.40 måste väl räknas som sovmorgon. Att jag somnade mitt i Greys Anatomy strax efter elva igår och vaknade kvart i 3 med lampan tänd, glasögonen på och datorn på bröstet behöver vi inte säga till någon.

Dagen fortsatte sen med att jag brände tungan på hett kaffe.  Ringde och väckte Kärleken och pratade lite. Vips hade en timme gått <3 Frukost på sängen och Greys Anatomy. Nu höll jag mig vaken hela avsnittet.

Jag har gjort en kraftansträngning i det som kallas hemmet. Snabeldraken har fått dansa och herr Ajax har tjänstgjort. Fasen vad jag blir nöjd med mig själv när jag städat! Och jag går igång på en blank och ren diskbänk. Tänk om sonen kunde göra det också.

Efter dejten med Snabeldrake och Herr Ajax förtjänade jag så klart kaffe och semla. Den här gången brände jag mig inte på kaffet och semlan var en njutning. Nordfeldts levererar.

Det är helt underbart med en helg hemma i lugn och ro utan något inplanerat förutom lite städa och laga mat. Det behövs också.

Ute är det skitväder och jag längtar efter Kärleken. För det mesta fungerar det alldeles utmärkt att ha ett distansförhållande. Jobb och familj tar så mycket tid och ork att det skulle vara svårt att träffas ändå, så länge man inte bor tillsammans, så det spelar ingen roll om man bor granne med varandra eller 27 mil ifrån. Men ibland längtar jag. Mycket.

Lagat oss lite mat. Hade dukat till sonens kompis, men han äter inte fisk så han sa nej tack. Utöver städa och laga mat har jag sett veckans skörd av tv-program jag missat. Tack och lov för Internet.

Nu blir det chill i soffan och upp med fötterna.

Som sagt en lugn lördag. Skönt med en lugn lördag.

Hoppas ni har det bra mina gullvippor <3

 

Hej bloggen

Den mesta av min vakna tid tillbringas  på jobbet just nu. Mycket att göra. Mycket att lära. Har t o m hållit anställningsintervju på engelska, vilket gick som en dans. Jag börjar växa i kostymen, steg för steg.  Jag lär mig.  Hela tiden.

Övrig tid som inte innebär sömn ägnas åt träning, bussåkande och Kärleken. Tack och lov att sonen sköter matlagning, disk och tvätt. En bra deal tycker jag. Han, som är arbetslös, har något att göra och jag som jobbar mycket, kan slappna av och slippa få dåligt samvete för att jag inte hinner med. Bra med en vuxen son som gillar att laga mat. Idag fick jag biffwok med äggnudlar. Gott.

Jag är tacksam att jag är frisk. Är sällan sjuk. Hösten segdragna hosta berodde delvis på att jag vägrade gå till doktorn samt bodde i en koja i skogen under överlevnadslägret så att hostan blev etter värre. Men det jobbigaste var eg. inte hostan, utan att jag hade lock för örat i flera månader. Det var ett handikapp.

Jag sover för lite och har ont här och där, men det är överkomligt. Kroppen är ju inte 17 längre.
Trots det mår jag som en nyponros. Frisk, fräsch och lycklig. Kärlek är bra för både kropp och själ. Livet är toppen.

Om någon undrar menar jag.