Skolarbete

Jag är inte bara student, jag är skolfröken också.

Inte bara för mina elever, utan för mina egna barn ibland.

Som en god förälder hjälper man sina barn med skolarbetet, eller hur?

Min avkomma har alla olika sätt att be om hjälp.

Barn 1
Stressad talar barn 1 om för mig att h*n behöver hjälp, oftast meddelas detta sent på kvällen: jag måste lämna in ett arbete i morgon och jag hinner inte kan du hjälpa mig? -Ja -bra då gör du denna bokredovisningen åt mig. Du har ju ändå läst boken och det har jag inte hunnit. Suckande sätter jag mig och gör uppgiften.

Barn 2
Barn 2 tar kontakt över nätet och ber om hjälp att hitta material till sin uppgift eller ber om respons på sitt arbete som h*n skrivit.
Jag agerar bollplank och gör mitt bästa för att vara konstruktiv.

Barn 3
Barn 3 säger: jag behöver låna din dator för att göra skolarbete. Jag har inte det programmet installerat på min dator. Du måste hjälpa mig också. Vi bestämmer en tid och sedan är jag fröken som instruerar h*n genom de olika uppgifterna. H*n lyssnar uppmärksamt och jag är lugn och pedagogisk.

Vem som är vem kan du ju fundera på =)

Hur många har gjort sina barns inlämningsuppgifter?
Jag vågar erkänna. Minns när jag hjälpte till med en uppgift i religion i nian. Jag ansträngde mig för att inte verka vuxen i språket och avkomman, som inte orkade skriva om till egna ord, fick vg på uppgiften med anmärkning på att språket var för barnsligt.

Numera är det sällan någon vill ha hjälp. De sköter sig själva, men det är roligt när de vill ha hjälp och faktiskt låter mig dela med mig av min kunskap.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
2 Responses
  1. Tofflan skriver:

    Jag har inte gjort nåt av mina bonusbarns läxor eller inlämningsuppgifter men jag har ”bollat” tankar, idéer och formuleringar med dem. Och bara DET tycker jag är roligt. Att känna sig efterfrågad, liksom…

    • inna skriver:

      Tofflan: det är roligt när barnen uppskattar min kompetens. Och att de lyssnar utan att vi blir osams. Det funkade inte att hjälpa yngste sonen med ekvationer, för de lär sig inte som jag gjorde en gång. Vi bråkade varje gång. Så storebror fick hjälpa lillebror i stället.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>