Archive for » december 14th, 2010«

Nån annanstans nån annan gång

Helena Josefsson kan du lyssna på här.

Scrolla ner till ”new single out now” klicka på play it.

Undrar du vet hon är?

Du vet den duktiga sångerskan som sjungit med Per Gessle på Mazarin, En Händig man, Son of a plumber…

Uppdaterad
Nu funkar det Jerry!

Elevråd

Nu är det dags för elevrådsmöte

HÄR

Ibland är det bra att vara elevrådets mentor =)

Category: jobb  Tags: , , , ,  One Comment

Nostalgi

Sommaren 1980 åkte jag till England på språkresa.

En töntig plugghäst for till Eastbourne. Flög för första gången.

Jag lärde mig mycket den resan, kanske framför allt att våga konversera på engelska och upptäcka saker.  När vi skulle köpa frimärken i London hamnade vi i en porrbutik och i jakten på snygga kläder hamnade vi en butik för kinky klädsel.

Jag var inte rädd för att ge mig ut ensam på stan och fråga mig fram. Den töntiga plugghästen kom väl fram genom att jag ö h t inte försökte festa eller komma in på pubar. Det fanns i på min världskarta. Jag var trots allt bara 15 år.

När jag kom hem till Sverige hade jag ny frisyr, ny garderob och inga pengar kvar =)

Och en ny musikupplevelse.

Sommaren 1980 upptäckte jag The Police.

Den här låten var den stora sommarplågan. Jag gillar den fortfarande lika mycket =)

En vecka kvar till semester

På tisdag är det årets sista arbetsdag. Skolavslutning. Halvdag för eleverna. Det brukar vara en mysdag tillsammans med eleverna. På Teknik brukar vi alltid fika och se på film. Animerad barnfilm är det som gäller =) Vi måste ju hålla på traditionerna.

Det finns de som som gnäller över att vi jobbar hela dagen. ”Förr i tiden” gick lärarna hem när eleverna åkt hem. Numera jobbar vi hela dagen.

Årets sista arbetsdag ska avslutas med trevlig samvaro och dansk julafton så jag tycker att det inte finns någon anledning att gnälla.  Det finns de som jobbar hela julen. Och det finns de som inte har något jobb alls!

Däremot tycker jag att det är lite surt att vi börjar jobba på den enda klämdagen under jullovet. Fredag 7 januari är det fortbildning och studiedag som gäller. Och ingen får kompa bort dagen, oavsett hur mycket komp man har att ta ut. Jag undrar hur AG resonerar? Fotfolket ska veta sin plats?

Oavsett så behöver vi ett avbräck. Eleverna är trötta. Lärarna är trötta. Det som är skönt är dock att terminen inte är slut förrän i slutet av januari, så det ska inte sättas några betyg nu. De elever som ligger efter har möjlighet att jobb ai kapp under lovet. Och de lärare som ligger efter med rättningar och bedömningar kan också jobba ikapp.

Just nu har vi lektion i webbdesign. En av mina favoritkurser. Jag behöver inte planera och förbereda så mycket. Det sitter i ryggmärgen. Men har upptäckt att jag legat av mig sedan jag började använda wp. Kodar inte lika mycket längre. Behöver läsa på css3 och html 5.  Det är tur att jag kodar skolans hemsida för hand. Så jag inte tappar handlaget helt och hållet.

Efter lunch är det elevrådsmöte resten av dagen. Åh vilken betungande arbetsdag jag har.  Tur att jag ska tvätta ikväll. Så det blir lite balans 😉

Dag 25 – A first

En första

Idag är första dagen av resten av mitt liv.

En klyscha, men ändå så sann.

Jag har varit längst ner på botten.

Krälat i sorg och smärta, ynklig och patetisk.

Att få mitt hjärta krossat har inneburit den värsta smärta jag upplevt.

Men har rest mig.

Det kan bara bli bättre.

Jag känner mig ensam och övergiven. Har tvingats rita om min karta mot min vilja.

Idag är första dagen av något annat.

Idag är första dagen av resten av mitt liv.