Archive for » juli 30th, 2012«

Första dagen

Inga problem att somna igår kväll. Jag somnade före 23.

Men gud så trögt att gå upp i morse. Det är inte mänskligt att gå upp klockan 6. I alla fall inte om man är b-människa.

Nåväl, jag blev både pyntad och påklädd, fick i mig god och nyttig frukost och halvsov på bussen till jobbet med Gavin Degraw i hörlurarna.

En helt vanlig morgon alltså.

Härligt att komma till kontoret och komma igång igen. Startade dagen med att lösa ett akut problem.

Det är det som jag gillar: problemlösning.

En situation har uppstått och då hittar man en lösning för att det ska fungera. Inte speciellt komplicerat, men i skolans värld pratar man snarare om problemen  än att lösa dem. Mycket snack och lite verkstad. Jag som är en pang-på-rödbetan-idésprute-entusiast kan bli galen på långbänkandet. Självklart behövs det analytiker på en arbetsplats, men framför allt behövs det människor som tar initiativ, är handlingskraftiga och inte är rädda för att tänka annorlunda, nytt och kreativt. På vissa arbetsplatser behöver man även mandat att ta beslut. Chefer som inte litar på sina medarbetare är inga bra chefer. Anser jag.

Jag är chef för ett bra team. De är skitduktiga på  sitt jobb, är lojala och är dessutom både trevliga och roliga. Det finns en trivsam harmoni och man ställer upp utan att tveka. Sån personal man vårdar väl.

Jag känner att jag börjar komma in i jobbet allt mer och jag vågar ta beslut.

I like my job^^

Måndag = tvättdag

Vi har en ny bra rutin. Sonen stoppar i tvätten kl.17 och jag hänger när jag kommer hem drygt en timme senare. Då känns det inte så betungande efter en heldag på jobbet. Och jag tvättar hellre en vardagskväll än offrar min helg.

I morgon åker sonen till Ellös. Skönt för oss båda. Han får hav, sol och fiske och mormor och morfars omsorg. Jag får vara ensam hemma. Han är inte direkt störande annars, men det är skönt att vara ensam hemma. Man behöver inte låsa badrumsdörren, kan tassa upp naken på morgonen, äta vad man vill, när man vill, komma hem när man vill. You`ve got the picture.

Sen undrar jag om världen är upp och ner? Jag menar, för i min nacke sitter det en fet stor finne!

Jag har ALDRIG haft en finne i nacken i hela mitt liv!  Har haft få finnar ö h t genom livet.
Hallå kroppen, jag är 46 år! Då ska man inte få finnar. Punkt.

Dagens
Middag: grillad lax och sallad Jättegott!
Lyssning: Lars Lerin Hans akvareller är magiska.
Färg: vit Åh vad jag gillar mina nya träskor från Inga of Sweden!
Dryck: cappuccino Vad vore livet utan kaffe!

Rise and shine!

God morgon måndag!

Två härliga semesterveckor är till ända.

Jag har haft en toppensemester i sommar. Totalt tre veckor. Mindre än häften vad jag vanligtvis har. Men det har passat mig perfekt. Bara vetskapen att jag kan välja när jag ska ha semester gör det genast bättre. Första veckan var intensiv och händelsefull med dagsutflykt till havet, värmebölja i Budapest tillsammans med yngste sonen och fullt ös på festival tillsammans med dottern. De andra två har varit kontemplation och mys med Kärleken, samvaro med bästa vännen och slutligen några dagar på hemmaplan i lugn och ro. Jag har varit på fest och fikat på stan. Badat och solat, struntat i klockan och låtit kroppen styra dygnsrytm, fått kaffe på sängen och ätit glass, druckit vin och shoppat kläder och skor så det står härliga till.

Nu styr klockan mitt liv igen.

Ny vecka, nya möjligheter.

Vardag och dags att åka till mitt härliga jobb!

Jag hoppas att ni får en fin dag mina gullvippor <3