Dagens ord

”här har någon haft kul”

”ska man behöva ta ansvar och såna där jobbiga grejer idag”

”den här låten är till dig Camilla”

”du måste lära dig att låsa datorn Camilla”

”Vågar man bryta mot normer är man entreprenör”

”skolutveckling är inte lätt, men möjlig!”

 

Torsdag är snart  slut.

En lång arbetsdag är till ända. Jag är gäst hos Helena. Slipper åka ända hem efter en kväll i Åmål på föreläsning. Det är jag tacksam över. Ska sova på landet i ett eget litet hus.

Redan fredag imorgon. Hur fort har inte den här veckan snurrat på!

Fullt ös på jobbet, men massor av uppgifter och spännande möten i vardagen. Ungdomarna är min fyr i mörkret. De leder och peppar med sin nyfikenhet, närvaro och tillgivenhet. Jag blir så glad att ha dem i min närhet. De håller mig alert och på banan. När jag inte är fröken känns det som jag har pyspunka. Energin bara försvinner.

Jag kämpar på med att stärka självkänsla och må bra inombords. Men visst finns tankarna och tvivel emellanåt. Konstigt vore det annars med tanke på den känslomänniska jag är.

Efter sedvanliga arbetsuppgifter bar det iväg till Åmål för föreläsning om entreprenörskap och genusperspektiv. Intressant, igenkännande och nya idéer var mitt intryck. Framåt 8 var det dags att åka hem.

Kvällen avslutades med goda samtal, vin och ost framför en värmande brasa.

Tack för gästvänlighet och samtal Helena!

Ibland behöver vi lyssna på andra för att få perspektiv. Få nya synsätt och tankar. Det är ett privilegium att lyssna på föreläsare, åka på kurser och konferenser och delta i samtal och erfarenhetsutbyte.

I natt kommer jag att sova gott. I ett litet hus på landet.

Det bästa av allt är att jag får sovmorgon. Kan sova ända till 7.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
6 Responses
 1. Fröken Hulda skriver:

  Då är det snart dags att ropa GO´MORRON till dig denna sköna fredag

 2. jag är avis på en sak!
  att du kan sova hur lätt som helst hemma hos andra.
  kan jag inte alls.
  stört omöjligt.
  måste hem.
  ha en go frajdaj lady <3

 3. Leo skriver:

  Vilken fin berättelse. Lite vemod, lite hopp, lite glädje. Som livet på riktigt. 🙂

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>