Ord

När man sitter och sörjer och den ledsna klumpen i magen kommit tillbaka är det bra att göra något som skingrar tankarna.

Kolla på nytt på nytt

Tvätta

Städa

Funderar på entreprenörskap och jämställdhet. För mig handlar inte jämställdhet enbart om genus. Det är att göra det för lätt för sig.

Förbereder en presentation på kommande konferens. En presentation där jag ska berätta hur jag jobbar och varför det är framgångsrikt.

Helt plötsligt känner jag mig stark och professionell och det spelar ingen roll att  jag har hjärtesorg.

Behöver jag pigga upp mig ännu mer så lyssnar jag lite  på På minuten. Då kommer skrattet direkt. Och skratt är läkande.

Jag vet att det som behövs är tid. Men ibland önskar jag  att tiden går fortare.

Jag gör mitt bästa för att följa  professionella råd: Sörj, Skriv, Stärk mig själv, Skriv brev, Håll distans, Se det för vad det var, Lär!

Just att lära av erfarenheter är svårt när man befinner sig mitt i eländet. Det är alltid lättare när man har fått perspektiv och bearbetat svårigheterna. Jag vet som sagt att tid är den bästa medicinen. Tid läker sår.

Jag kan  se att jag fallit för samma typ av män: charmiga, snälla, omtänksamma som tagit mig med storm och fått mig oerhört förälskad. De boostade mig med kärlek och omsorg under några månader och sedan gjorde de abrupt slut. Tyvärr jag älskar dig inte längre. Du var inte den rätta.

Just att bli så älskad och sedan tvärt bortkastad bekräftar den känsla jag burit med mig ända sedan ungdomen: jag är inte god nog. Jag duger att roa sig med en kort period, men sen vill man ha något bättre.

Och det är då jag funderar på om det kanske är meningen att jag ska leva ensam resten av livet?

Eller är det bara ett ledset hjärta och en stukad självkänsla som talar?

Du behöver inte svara. Jag skriver för att få ur mig smärtan. Det är terapi att skriva. De flesta orden förblir hemliga. Den hemliga dagboken finns på datorn. Inte under kudden som när jag var 14. Jag skriver varje dag. Men ibland behöver man få perspektiv och att någon då kan göra att man lyfter blicken och ändrar synsätt gör att det är värt att blotta sig.
Du som tycker att jag är en dålig vän eller inte tycker om vad jag skriver behöver varken tycka eller läsa.  Jag skriver för min skull. Inte någon annan.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
8 Responses
 1. Jessica skriver:

  http://www.youtube.com/watch?v=6iPsJy1YXOw&feature=youtube_gdata_player

  Vet hur det känns när man vill att tiden ska gå snabbare. För att fördriva några minuter, titta på detta och låt ditt härliga skratt klinga. Kram.

  • inna skriver:

   Tusen tack Jessica! Åh herregud vad jag skrattade =) Du visste verkligen vad jag behövde.

   Hoppas att vi ses i Ed!

   Kram

 2. Leo skriver:

  Jag svarar för att jag vill, inte för att jag behöver eller måste.

  Jag ville bara säga att skriva är en fantstisk terapi för själen och att du gör det bra. Att dessutom dela med sig av sina ord i text är också en slags terapi.

  • inna skriver:

   Tack för din respons. Den betyder mycket.

   Jag har alltid skrivit. Och för en ständig inre monolog. Det brukar lätta när man släpper ut orden.

 3. Fröken Hulda skriver:

  Våra bloggar är våra. Det har vi pratat många gånger om. Här finns inga rätt eller fel.
  Jag vet hur den där klumpen känns. Letade efter ett mönster idag och fick fatt i en hög med papper jag trodde jag slängt. Typ 1000 sidors mailkonversation från aug 2009 till januari 2010. Flashback som heter duga. Slängde jag högen den här gången? Nä… jag måste va dum i huvet

  • inna skriver:

   Jag har blivit lite stukad. Har svårt för elakheter. Är inte alltid så kaxig.

   Man sparar av nostalgi eller nåt. Utan att tänka på hur det kan påverka.

   Kram vännen <3

 4. wilma wemod skriver:

  Men….det säger ju också en hel del om dem. Hoppa i båten fort som attan och ro som bara den så det skvalpar och tjoar och sen bli missnöjda när det blir kavlugnt och ljuvligt….för det är DÅ dom känner efter…fnys säger jag. Självinsikt är inte allt för vanligt hos dessa män. Jag väljer fortfarande känsla före tanke. Med det menar jag att känn på så det knakar för det är DU. Tankar kan man resonera sig fram till och självmanipulering är inte så svårt. Go helg till dig!

  • inna skriver:

   Åh men gud vad jag behövde dina ord! Tack!
   Det är så lätt att man letar fel hos sig själv, när det finns någon annanstans.

   Ständiga sökare som tror att det finns något bättre bakom kröken kommer alltid att leta. Tyvärr.

   Jag har svårt att göra om mig, men jag kan lära mig att hantera situationer och se mönster i beteende.

   Hoppas du har en fin helg!

   Kram

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>