Morgontankar

Den där solen som lovades tidigare lyser med sin frånvaro.

Fullständigt.

Göteborg är inbäddat i regn och det är bara grått.

Men fåglarna sjunger. Mest koltrasten.

Och jag har fått kaffe.

Ensam vaken.

Att sova tillsammans med någon som snarkar har en viss inverkan på sömnen om man säger så. Den som snarkar kan ju inte hjälpa det, så det är ingen idé att bli irriterad. Faktiskt. Även om det är jobbigt att bli väckt hela tiden.

Jag måste skaffa öronproppar!

Tanken idag är loppis och kanske konstutställning. Inte för att jag är så extremt intresserad av modern konst, men för att man kan. Det är skillnad på utbud av aktiviteter i byhåla, småstad och storstad.

Jag har funderat över vänskap. Många relationer är ytliga, både på nätet och irl. Men så finns de djupa, nära relationerna, och enligt min erfarenhet kan man ha djupa relationer även över nätet. Vänner som stöttar och peppar, gläds och gråter med varandra. Förstår när man vill dra sig undan och ger en spark i baken när man behöver det. En vän vågar säga obekväma saker. Även om det är svårt att ta till sig ibland, så är jag tacksam över mina vänner som vågar säga emot och som vågar ge mig perspektiv.

För ärligt, hur givande är det att bara vara omgiven av människor som stryker medhårs och håller med om allt?

En del relationer är jobbiga. Människor som man ogillar, men accepterar ändå. Kanske mest för att man blir påmind om sina egna sämre sidor.

Det är de där människorna som känns som en sten i skon som får oss att växa.

De senaste åren har jag jobbat mycket med mig själv och min egen inre utveckling. Det är jag som har ansvar för mina handlingar och konsekvenserna av dem. Det är jag som har ansvar för hur jag mår. Sen behöver vi stöd och hjälp av omgivningen, men till syvende och sist är det jag som är ansvarig för mitt liv.

Jag kan välja att deppa ihop och nästan gå under av sorg. Been there done that.

Jag kan välja att bryta negativa tankespiraler och inse att det finns saker jag inte kan förändra, men jag kan förändra mitt eget tankemönster.

Positiva tankar ger positiv energi. Faktiskt.

Loppis och konstutställning var det.

Men innan dess ska jag locka fram solskenet i mig med hjälp av kaffe och ensamtid.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
6 Responses
 1. Fröken Hulda skriver:

  Kloka morgontankar du haft idag

  Öronproppar? Ja…

  Att stryka medhårs… no way! Det är inte ärligt. Man kanske gör det rent reflexmässigt några gånger sen funkar det inte längre. Hjälper ju inte i alla fall.

  Jag är lika lyckligt lottad. Har ärliga och äkta vänner både IRL och på nätet

  Önskar dig en skön lördag

 2. Sara skriver:

  Hörru snarkis du ska inte säga nåt! <3

 3. Monica skriver:

  Vilket bra och tänkvärt blogginlägg!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>