Grå

Idag var det grått ute. Fortfarande lite kyligt att tassa upp. Men det är klart sover man i paradiskostym med öppna fönster och balkongdörr på vid gavel är det kallt på morgonen 🙂

När jag skulle sova igår lyste en stor lampa mig rätt i ansiktet. Månen. Stor och gul och rund. Men jag orkade inte gå upp och dra ner persiennen, utan vände på mig och somnade gott ändå.

Idag var första gången på mycket länge som jag inte vaknade före väckarklockan. Jag behövde nog sova ut. Har inte vaknat en enda gång i natt.

Jag är ju ingen morgonmänniska, utan funkar tack vare rutiner och ensamhet. En av mina bästa rutiner är att lägga fram kläderna kvällen innan. Det spar energi. En ny bra rutin är blåbärssmoothie till frukost.

Jag gör så här: blåbär av lagom mängd, en skvätt linfröolja, lite krossade linfrö, grekisk youghurt, havregryn. Mixa allt till en trögflytande vätska och häll upp i glas. Drick. Både gott och nyttigt.

Sen brukar jag ta med grekisk yoghurt, hallon och lite agavenektar i en burk till mellanmål. Det håller blodsockernivån i balans. Jag har blivit av med mitt sockersug. Humöret är jämnare och jag mår bättre.

Även om himlen är grå är jag solig och glad inombords.

Livets svårigheter har hjälpt mig att växa som människa.

De människor som kommit i min väg och sedan försvunnit var det en mening med.

Lärdomar.

God morgon min gullvippor <3

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
4 Responses
 1. Fröken Hulda skriver:

  Jag blev själv förvånad när jag vaknade efter nästan 10 timmars sömn… å naturligtvis smidig som ett kylskåp. Jag måste nog börja sätta klockan. Å andra sidan har jag sällan sovit längre än till halv 9 på hela tiden jag varit hemma.

  Ha´ en fin dag/Kram

  • inna skriver:

   Du behöver sova raring. Men ändå smart att sätta klockan, så det inte blir dygnsförskjutning som på semestern.

   Kram

 2. Marianne S skriver:

  Frukosten låter härlig. Men vad är agavenektar för något?

  • inna skriver:

   Det är nektar från agave. helt naturligt sötningsmedel som används i rawfood i stället för socker och sirap. Kallas också agavesirap. Finns i vanlig livsmedelsbutik.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>