Vänner

Jag har många vänner.

Några  som jag träffar irl i min vardag.

Några som jag känt sen före webben.

Min bästis som bor i Norge.

Andra vänner i Norge.

Många webbisar. Några nära. Några mer ytliga. Men vänner.

Jag fick ett upprört mail som just berörde webbisar som jag aldrig träffat irl. Att deras åsikter och tankar inte kan räknas. Som om det är det fysiska mötet som är det viktiga.

Jag har irl-vänner som läser min blogg. Jag har okända som läser och ger råd, peppar och tycker. Det finns både kända och okända som läser varje dag utan kommentera. Men många reflekterar, bekräftar eller säger emot. Trots att vi inte träffats i ”verkligheten”

Jag har flertalet vänner som jag lärt känna genom nätet som jag aldrig träffat. Som Sari, Anne, Miriam, Tatiana och Hulda. Men som jag delat mycket med och som jag betraktar som riktiga vänner.

Sen har jag nätvänner jag har träffat irl som Tofflan, Nina, Monica och Micke. Alla trevliga, omtänksamma människor.

Micke klappar mitt hjärta extra mycket för just nu. Han har förlorat sin pappa och det är en stor sorg. Då kan man få stort stöd av vänner. Både irl och via webben.

Jag är tacksam för de vänner jag fått genom nätet.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
13 Responses
 1. Fröken Hulda skriver:

  Nätvännerna är ett fantastiskt komplement till de irl. Men det förstår bara vi som använder oss av nätet på det sättet. Använder man det enbart till att läsa mail, nyheter, dejta, leta uppgifter osv så finns det inte på kartan att man kan förstå hur viktiga nätvänner kan vara.
  Stor fredagskram till dig som jag utan tvekan kan kalla en vän fast vi aldrig träffats irl <3

 2. Tatiana skriver:

  Förr i världen *gaggarlite* så hade man brevvänner som man kanske aldrig träffade men ändå räknade som vänner .Så Cyber eller IRL gör ingen skillnad .Tycker jag .

  Kram finaste <3

 3. bella skriver:

  Hej svejs!! Ville bara önska dig en trevlig och go helg! Tänk att det finns folk till allt, som inte kan låta dig vara i fred och du får väl prata och umgås med vem du vill. Men för mig så är du bästaste i universeum.. Tjingeling

 4. Micke skriver:

  Tänk, jag får aldrig några mail om det jag skriver jag.. märkligt 🙂

  Kram till dig med Inna!

 5. Tatiana skriver:

  Men så sköj ! Det måste vi absolut !

 6. information skriver:

  Can I just say what a reduction to search out someone who really is aware of what theyre speaking about on the internet. You definitely know tips on how to carry a difficulty to gentle and make it important. More people have to read this and understand this side of the story. I cant imagine youre not more fashionable because you positively have the gift.

 7. Anna skriver:

  Det är konstigt det där…

  Att människor, som man aldrig har träffat, känns mer som Riktiga vänner, än de som man umgåtts med sedan urminnes tider.

  // Kram

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>