Kommentarer

Det här med kommentarer.

Många reflekterar över minskat antal kommentarer i sina bloggar, även jag.

Jag får fortfarande lika mycket respons, men mer i form av mess, mejl, meddelanden och kommentarer på facebook eller muntligt. Samt de trogna kommentarerna i bloggen. Tack!

Jag är själv mycket sämre på att kommentera hos min webbisar och det finns en tydlig orsak till det: jag surfar mest med min Iphone och det är betydligt svårare att kommentera från den. När man får skriva gång på gång på gång och kommentaren ändå inte postas blir jag bara sur och grinig och skiter i att försöka ännu en gång, utan tänker att det gör jag när jag kommer hem till datorn. Men så blir det inte gjort ändå, för kvällen är kort och det är mycket som ska hinnas med.

Det viktiga är inte antalet kommentarer, utan att man får respons ö h t.

Visst är det roligt att många kommenterar, att någon håller med, berömmer eller peppar. Men det är lika välkommet med motsatt åsikt eller rättelser, så länge man har en hövlig ton och inte kommer med anonyma påhopp. Det är därför jag gillar respons och kommentarer på facebook. Där är man inte anonym.

Jag förväntar mig inte att bli omtyckt av alla. Men man kan bemöta varandra med respekt. Om inte vi vuxna kan uppföra oss civiliserat och visa respekt för varandra hur ska vi då kunna förvänta oss att våra barn och ungdomar gör det?

Som vuxen måste man föregå med gott exempel. Det är inte alltid så lätt, men då är det viktigt att visa att man kan be om ursäkt när man gjort fel och att man kan förlåta den som gjort orätt. Ibland handlar det om att förlåta sig själv.

Jag brukar säga att det är felen vi lär oss och det tror jag stenhårt på. Det är när man upprepar felen som vi inte har dragit lärdom av dem.

Dagens tre bästa:

 • Gapskratten med mina medarbetare. Ett skratt förlänger livet. På riktigt.
 • Biffwoken som Johan lagade  till middag.
 • Kvällens telefonsamtal.

Nu ska fröken chef sova.

God natt mina gullvippor <3

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
5 Responses
 1. Micke skriver:

  Sov gott.
  Jag ligger i sängen sen över en timme men ett simpelt bilspel håller mig vaken. 🙂

 2. Då hoppas jag att du är rädd om dig i kärlekens tecken och lyssnar till vad du just skrev här.
  och inte upprepar. negativ kärlek.

 3. Inna skriver:

  Jag är rädd om mig och det här är en mycket positiv kärlek.
  Allt har fallit på plats och vi har lärt oss av våra erfarenheter.
  Och du behöver inte bekymra dig över att jag hoppat i galen tunna.

 4. Majsan skriver:

  Visst är det så att kommentarerna är färre. Det märkte jag också innan jag la ner min blogg (som nu har återuppstått i annat namn) men det går liksom inte att låta bli att skriva ändå 😀 för främst skriver jag för mitt eget behov.. och alla som läser och eventuellt kommenterar, är bara härlig bonus 🙂

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>