Förebilder & jämställdhet

Kvinnliga förebilder

Min främsta förebild är och förblir min farmor. Vi hade en speciell relation och jag talar fortfarande med henne varje dag, även om hon varit död i 11 år. Hon är min skyddsängel och finns  hos mig.
Farmor har givit mig inre styrka och bit-ihop-tänket. Farmor (och farfar) har uppfostrat mig lika mycket som MaPa. Att vara en god människa och visa omsorg om andra lärde jag mig tidigt.

Mamma har alltid varit en yrkesmässig förebild. Hon visade hur man bemöter elever och behandlar andra människor. Tydlig, bestämd, men också snäll och glad. Ella den snälla var hennes epitet inom skolan. För mig betyder det mycket att ha haft mamma som förebild i jobbet. Hon är det bästa mormor några barn kan ha <3

Så har vi Babs. Min härliga vän och fd. kollega. Hon är inte rädd för att förnya sig och har ett öppet sinne. Rättspatos och engagemang och mycket sunt förnuft präglar denna underbara kvinna som borde vara pensionär, men som jobbar både här och där, är politiskt engagerad och aktiv i ideella föreningar. Babs är min idol och jag hoppas att jag har häften av hennes energi när jag är 68!

På tal om jämställdhet.

I Sverige fick kvinnor rösträtt 1919 (val 1921) medan Liechtenstein inte tillät kvinnor att rösta på nationell nivå förrän 1984!

Jag är i minoritet i  min bransch. 23 % av de som jobbar i IT-branschen är kvinnor. Som det brukar vara inom teknikområdet. Jag ser inte det som ett problem, så länge ingen blir bortgallrad för sitt kön, utan p g a sämre meriter. Det gäller alla yrken. Jag tror inte på könskvotering, utan mer på upplysning, mod att bryta mönster och tänka nytt, framåt, annorlunda.

För mig handlar jämställdhet om lika lön för lika arbete, oavsett kön.

Att alla får gå i skola, oavsett kön.

Att ingen blir såld, oavsett kön.

I grund och botten är vi alla människor, oavsett kön, och alla ska behandlas med samma respekt och värdighet.

Så länge det inte sker behöver vi en kvinnodag. Det är en kampdag. Kämpa för jämställdhet.

Nu ska jag få rå om en ung smart vacker och god kvinna. Finaste prinsessan kommer hem till mamma. Det ska bli en riktig rå-om-helg.

Ha en härlig kväll mina gullvippor <3

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
2 Responses
  1. Victoria Jensen skriver:

    Åå jag håller så med om att Babbsan är en fruktansvärt fin förebild! Så mycket krut i henne och jag tror verkligen att du har potential att bli en likaså ”äldre lady” i Babbsanstuk. POWER!!
    Trevlig helg Camilla!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>