Hemlängtan

Trött som ett snöre, men nöjd efter att ha börjat en väldigt bra projektledarutbildning. Pedagogisk och väl genomförd med en bra blandning av föreläsningar, diskussioner och workshops. Det är Wenell som håller i kursen.

Gårdagen började med en uppiggande snabbvisit på UF-kontoret och lite snack med tjejerna. Man blir så glad när man pratar om ungdomar och entreprenörskap! Det var en glad överraskning med  deras positiva respons över min glöd. Jag tänker inte på att andra faktiskt kan känna min passion för ungdomar och entreprenörskap.

Som bonus fick jag även byta några ord med en gammal skolkompis som jobbar på Almi.

Det är härligt att vara igång med diskussioner, utbyte av erfarenheter och lära sig nya kunskaper. Prata om modeller och faser. Använda sig av sina olika erfarenheter och använda en yrkesvokabulär.

Nu har jag hemläxa till kommande kursdagar. Bra med ny input och livgivande energi. Härligt att träffa nya människor med olika erfarenheter och kompetenser. Tänk vad kul det är att lära känna nya människor!

Att jag dessutom har fått umgås med båda mina söner har varit gott för mammahjärtat. Vi ses inte så ofta när de är vuxna och jag mest är i Östergötland.

Fast nu längtar jag lugnet på landet. Imorgon åker jag hem <3

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
5 Responses
 1. Tofflan skriver:

  Detta låter toppen! Med såväl utbildning och uppiggande träff! Skulle nog behöva komplettera mitt CV med just projektledning. Jag har det i praktiken – mycken sådan! – men inte på papper. Intressant… Ta upp med min AF-handläggare, när jag nu får nån…

  Hälsa Hem!

  • Inna skriver:

   Det var jättehärligt att få bli yrkesperson igen. Trygghetsrådet har riktigt mycket att erbjuda.
   Jag har fått en jättetrevlig handläggare på AF och har fått besked att jag inte ska söka vilka jobb som helst eller var som helst, även om jag ska vara beredd på att flytta.

   Idag njuter jag av livet på landet. Bakar, lagar mat och städar som en liten hemmafru. Det är avkopplande. Solen skiner och Östergötland visar sig från sin bästa sida. Även om det är höst.

 2. Tofflan skriver:

  Jag har inte fått nån handläggare än. Det har gått två månader sen jag anmälde mig som arbetssökande. De tycker att jag fixar allt så bra själv. Konstigt, varför har jag inget jobb då..?

  Glad för din skull att du har fått en trevlig handläggare, hoppas h*n är bra också, men det verkar så.

  Önskar att jag inte satt i min håla och ugglade just nu, men jag är inte välkommen ner till Östergötland heller, av olika skäl. Du får hälsa slätten så länge!

  • inna skriver:

   Otroligt trist att du inte fått någon handläggare. Men du vet väl att af inte är ett ställe där man får jobb. De är en kontrollmyndighet *himlar ironiskt med ögonen*

   • Tofflan skriver:

    Jag vet och jag har ingen förhoppning om att få nån hjälp därifrån. Det har varit några riktigt svarta dagar och då har jag svårt att hitta nåt bra överhuvudtaget.

    I morgon, tisdag, ska jag rapportera in en aktivitetsrapport till AF för första gången. Snacka om slöseri med tid – jag har allt i en excelfil, men måste lägga in allt på nytt, post för post. Ärligt talat har jag bättre saker att ta mig för, fast OM jag inte gör detta, då… blir jag utan a-kasseersättning. Straffas!

    Glad att du har det gott! Det värmer! Vadstena är underbart! Fast det står att du är i Skänningen när du hälsar på hos min blogg.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>