Jag saknar dig

3 veckor har gått sedan vi hittade dig. Det är fortfarande helt obegripligt att du är död. Förnuftsmässigt vet jag. Jag har sett och hållit om din döda kropp, men hjärtat kan och vill inte förstå.

Man ska inte begrava sina barn. Det är fel ordning. Men jag vet att du inte lider  längre. Du är fri från sjukdom, värk och oro. Jag håller ihop, för det finns inget alternativ. Jag har två andra ungar att ta hand om och det är så mycket praktiskt med att planera din begravning, tömma din bostad och ta hand om dödsboet. Men fatta hur mycket som ska göras. Inte blir det bättre av att din pappa, som du inte ville ha någon kontakt alls med, helt plötsligt har rätt att tycka och tänka om allting.  Livet är jävligt orättvist ibland.

Det är många som visar sin omsorg och sympati. Som vågar bry sig och som tröstar. Människor som jag enbart känner ytligt är så snälla, men så är det människor jag trodde var vänner som inte hör av sig alls. Men vad är det man säger: i krisen prövas vännen. många säger att de inte vet vad de ska säga eller skriva. Det räcker med en kram eller att man vet vad som hänt och att man bryr sig. Det är inte vad man gör som är det viktiga, utan att man gör.

Fast helst vill jag bara krypa under täcket och glömma omvärlden och inte känna denna enorma sorg och saknad. Hjärtat är tomt. Min unge finns inte längre. Jäkla skitunge.

Jag saknar dig <3

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
34 Responses
 1. Micke skriver:

  Stor kram på dig Inna!
  Måste vara helt fruktansvärt detta.

  • inna skriver:

   Tack snälla Micke. Det är svårt, men vi kämpar på. Jag har en helt underbar sambo och vi ska ta oss igenom den här sorgen tillsammans.
   Kram

 2. Det är så sjukt jobbigt det här med självmord. Jag har fått min lillebrors död så påtaglig sedan din son dog. I år är det 18 år sedan och på vår systers namnsdag. Hon har dock äntligen fått barn.
  En liten Arvid.
  Min mormor förlorade en 3-åring, min mamma en 23-åring. Min värsta skräck på jorden.
  KRAM <3

 3. Tofflan skriver:

  Jag tänker på dig. Jag finns här när du orkar eller vill prata.
  Kramar och tankar!

 4. Eivor skriver:

  Ibland finns det ingen rättvisa i världen, barn skall inte dö före sina föräldrar oavsett dödsorsak eller ålder.
  Djävla cancer!!
  Kram

  • inna skriver:

   Tack Eivor. Christian hade fler sjukdomar än en människa kunde bära, men han levde livet fullt ut under sina 21 år.
   Kram

 5. Anna H skriver:

  Tänker på dig. Sorgen måste vara ogreppbar. Som du säger en förälder ska inte behöva begrava ett barn. Kram

 6. Victoria skriver:

  Camilla. Beklagar det som har hänt i ditt och din familjs liv. Kan bara tänka mig att du har varit den bästa av mödrar. Ber så, att du ska fortsätta sprida glädje och sol till dina medmänniskor.
  Varma kramar
  En gammal elev från Dahlstiernska.

  • inna skriver:

   Tack fina Victoria. Jag är tacksam att han har frid nu och att han slipper plägas av smärta och oro. Vi hade många fina stunder hans sista tid.
   Det är mina elever som håller mig uppe. Tack och lov för elever!
   Kram

 7. Jan Åke skriver:

  Finns inga ord som räcker till… Sedan så tror jag man måste ha gått igenom detta själv för att riktig kunna förstå… om ens då… då varje människa och situation är unik och speciell. <3 Massor av kramar, kärlek och omtanke från mig & P-O.

 8. Bella skriver:

  Jag skickar styrkekramar till er och hoppas att ni snart får se ljuset i den mörkaste tunnel. Du är stark och du kommer att klara detta fast det kanske inte känns så just nu. Värmande kramar går till dig och dina nära. kramizar

  • inna skriver:

   Tack raring. Det är kämpigt, men jag ska ta mig igenom detta och vi är en fantastisk familj som stöttar och tar hand om varandra.
   Kram

 9. Jessica skriver:

  Känner så med dig/er! Varma kramar! <3

 10. Helen Hulda skriver:

  Jag minns när du berättade att han var sjuk. Hur det värkte i ditt mamma-hjärta! I vilket skick ditt hjärta är nu kan jag inte ens föreställa mig. Du finns i mina tankar <3

 11. Synne skriver:

  Som dine dager er skal din styrke være. Jeg er så perifer for deg at det er vel ingenting jeg kan gjøre for deg…men jeg føler sånn med deg, og tenker på deg. Skulle jeg kunne bidra med noe noen gang så gi beskjed. Klem

  • inna skriver:

   Tack Synne! Dina ord värmer och den första meningen är de bästa ledord jag kan få! Du har redan bidragit så mycket.
   Kram

 12. Grethe skriver:

  Jag tänker på dig. Jag förstår din och dina näras stora sorg.

  Detta är det värsta som kan hända en mamma.

  Men du får gråta och skrika ut din sorg det hjälper. Men det tar tid det vet jag.

  Kramar och många tankar.

  • inna skriver:

   Åh Grethe, jag gråter och sörjer, minns och skrattar. Tack och lov är en vi en familj som håller ihop och stöttar varandra.
   Tack för din omsorg.
   Kram <3

 13. Tatiana skriver:

  Det är så hjärtslitande ledsamt för er allihopa <3
  Kram

  • inna skriver:

   Det är ledsamt, men mitt i alla sorg så pratar vi mycket om Chrille och minns med glädje hans livsglädje och glada skratt.
   Kram <3

 14. Catarina skriver:

  När orden fastnar i halsen och känns för futtiga att uttrycka den värme och medkänsla jag känner i hjärtat skickar jag mängder av stöttekramar genom cyberrymden. Du finns i mina tankar! <3 Catarina

 15. Marianne skriver:

  Döden är inte snäll. Den tar utan att ge något tillbaka och tar inte hänsyn till någon. Inte är den vacker heller…

  Att vara 21 år och gå bort i cancer är inte rättvist. Det är heller inte rättvist att överleva sina barn. Det blöder i mitt mammahjärta.

  Jag sänder massor av cyberkramar till dig och din familj.

 16. Carla Lindberg skriver:

  Håller med dig Camilla ” I nöden prövas vännerna”. Dom man trodde var ens vänner, visade sig inte alls ara sanna vänner, en sann vän är inte rädd för att höra av sig eller skylla på att man inte vet vad man skall säga…..man behöver inte säga nåt det kan räcka med en blick, en kram bara visa att man bryr sig om. Jag råka ut för samma när min äldsta son dog för snart 6 år sedan. 🙁

  • Inna skriver:

   Jag har de mest fantastiska arbetskamrater som visar en enorm omsorg och kärlek, trots att vi bara jobbat tillsammans i 6 månader.
   Just detta med bara en blick för att visa att man förstår räcker så långt.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>