Arbetsbefriad eller nåt

Fri att arbeta
Arbetslös
Arbetssökande
Mellan två jobb
Tillgänglig för nya uppdrag
Till arbetsmarknadens förfogande

Formuleringarna kan variera. Jag har jobbat sedan 1988. Totalt har jag hittills varit arbetslös i 5 månader. Så i drygt 25 år har jag varit yrkesverksam.

Anställningsformerna har varit olika: timanställning, visstid, projekt, vikariat, tillsvidare. Två gånger har jag haft ”fast jobb”  Det första sa jag upp mig ifrån när livet var kaos och det andra blev jag uppsagd ifrån p g a arbetsbrist. Den arbetsplats där jag arbetat längst hade jag visstidsanställning i totalt 9 år!

För ett år sedan var jag en av slutkandidaterna till en rektorstjänst, men snubblade på målsnöret då man valde den som var tf. rektor. Det var surt, men jag insåg snabbt att det var inte meningen. Hade jag fått det jobbet så hade jag inte flyttat ihop med H. Sen fick jag ett vikariat i Linköping och har jobbat som gymnasielärare fram till semestern.

Vad som händer i höst är lite höljt i dunkel. Har ett kanske och väntar på några svar. Var slutkandidat till en rektorstjänst, men man valde att annonsera ut igen, då man inte hittade någon som hade 100% av alla kvalifikationer man önskade. Att bli grillad på anställningsintervjuer är lite som ett läxförhör. Men det är bara att tuta och köra och svara på frågor efter bästa förmåga och visa sig från sin bästa sida. Jag är glad för varje intervju jag blir kallad till.

Har insett att jag behövt tid att hantera sorg och saknad. Släppa ut allt det ledsna och låta sorgen ha sin gång. Man kan inte kapsla in sorg. Vissa dagar orkar  jag inte något. Är bara ledsen och orkeslös. Andra dagar sprudlande glad. Lugnet på landet är oerhört välgörande. Och jag mår bättre nu. Är redo för vardag och hårt jobb.

Men det ordnar sig alltid. Jag oroar mig inte. Det här årets händelser har fått mig att bry mig om det som är viktigt. Och en arbetslöshet är det ingen ide att lägga energi på i förväg.

Jag lägger min energi på människor. De är det viktiga i tillvaron.

solros

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
8 Responses
 1. Arbetslöshet är nåt att räkna med numera. Idag besked om stängning av fabrik i Långed och i Lund. VAR Reinfeldt hittat de där 250 000 jobben är för mig en gåta. Sicken kille!

  • inna skriver:

   Det är ju inte politikerna som skapar jobben, även om de gärna vill påstå det, utan arbetsgivarna. Jag är dock optimist. Så länge jag blir kallad på intervjuer är det bra.

   • Jag blir inte ens kallad längre – det har väl gått för lång tid. Så det är kört för mig.

    • inna skriver:

     Eller så söker du fel jobb. Det säger min jobbcoach på trygghetsrådet. Att blir jag kallad till intervjuer så är det tecken på att jag söker rätt jobb utifrån min kompetens och erfarenhet. Fortsätt att söka. Man vet aldrig när det blir en förändring!

 2. Tofflan skriver:

  Vi biter ihop och kämpar på. En dag är det vår tur, det måste det bara vara.

  Kram och kraft!

  • inna skriver:

   Just det! Bit ihop och kämpa på. För man ger inte upp. Punkt. Du är en otrolig kämpe Tofflan!

   Kram och kraft tillbaka!

 3. Tatiana skriver:

  Aldrig roligt att vara arbetslös . Men du behöver nog tid att sörja. Att förlora en nära gör ont.
  Kram

  • inna skriver:

   Jag har insett att även jag behöver tid att sörja. Så Universum har nog ett finger med i spelet och ser till att jag får tid att sörja och samla ny kraft att leva vidare.

   Kram

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>