Nya blanka blad

Måndag. Ny dag. Ny vecka. Ny månad. Nya möjligheter.

Jag har alltid gillat måndagar.

Ovanligt pigg i morse. Låg vaken och väntade innan klockan ringde. För det är fullständigt otänkbart att gå upp innan. Jag är ingen morgonmänniska. Vanligtvis är jag trött som ett snöre när klockan ringer.  Bonussonen lika trött. Så vi pratar inte så mycket vid frukostbordet 🙂
Varje morgon vid halv 7 tänker jag att jag kan ju gå och lägga mig igen när bonussonen åkt till skolan. Men tji får jag. När skolbussen har kört in till stan har jag piggnat till och kan inte förstå varför jag ska lägga mig igen. Så då är det bara att tuta och köra på med dagens plikter.
Varje dag ägnar jag mig åt jobbsökeri efter frukost. Sen diverse hushållssysslor och efter det kan jag ägna mig åt navelluddspillande dvs kolla på serier, fördjupa mig i en bok, hänga på sociala medier och läsa bloggar.

En av de främsta orsakerna till att jag läser bloggar är att få perspektiv. Sen har jag alltid haft ett genuint intresse av andra människor. Jag bryr mig om andra människor och att kunna ta del av deras liv. Att intressera mig för andras tankar och händelser berikar mitt liv. Det är sunt att lyfta blicken från sig själv och vända perspektivet från sitt eget navelskådande. Att bry mig om andras väl och ve gör mig till en bättre människa.

chrilleros

Idag har världens bästa svärmor och jag besiktigat vår bil. Ja, eller det är ju H som äger den. Jag åker bara i den.  Besiktningen gick som en dans. Skönt.

Vi har också hämtat en stol, som vi köpte igår via webben. Till sjukt bra pris. Så nu kan bonussonen sitta bra framför datorn. Jag sitter oftast vid köksbordet när jag skriver.  Eller i soffan. Det är fördelen med bärbar. Man kan sitta var som helst. Inte vara fastlåst vid ett skrivbord.

Nu är det dags att göra klart middagen. Familjen bjuds på skinkstek, sås, potatis, kokta grönsaker och gelé. Vad ska Du äta idag?

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
6 Responses
 1. Efwa - Medea skriver:

  Vi har ätit en variant på pyttipanna men med anka istället för annat kött. Det var riktigt gott och jag introducerade worcestershiresås för mannen. Det trodde jag att alla åt till pyttipanna men det hade han aldrig gjort, trodde han i alla fall.

  • inna skriver:

   Åh så gott det låter!
   Jag gillar verkligen anka. Kan tänka mig att det finns god tillgång i Frankrike.

   Jag vill ha stekt ägg och rödbetor till pyttipanna.

 2. Susanne skriver:

  Hej. Jag har läst din blogg av och till under några år nu. Vet inte hur jag hittade hit från början. När jag nu tittade in här igen fick jag mig en chock över vad du och din familj har drabbats av. Att förlora en son. Jag vågar nästan inte tänka tanken hela vägen ut. Men du har tvingats göra det, och dessutom vara kvar där längst ut. Jag vill verkligen skänka alla styrkekramar i världen till dig även fast jag inte känner dig.
  Tänkte också nu på det du skrev idag om intresset för andra människor. Jag har bloggat om något liknande i dag på min blogg och har rekommenderat programmet ”Sommarpratarna” på svt1.
  http://susannesfunderingar.blogspot.se/2014/11/sommarpratarna-pa-tv.html
  KRAM från en okänd vän.

  • inna skriver:

   Tack för din omtanke.

   Jag lyssnar på sommarpratarna på svt play varje tisdag förmiddag! Förra veckan var väldigt bra. Kanske för att de pratade så mycket om död och sorg.
   Jag gillar konceptet människor som på ytan inte har något gemensamt, men som ändå har så många beröringspunkter. Det goda samtalet är helt klart underskattat.

   Kram

 3. Tofflan skriver:

  Roligt att läsa om dina vardagsrutiner – påminner om mina. Fast jag tar jobbsökeriet först, skrivandet sen och sist frukost. Vid lunchtid, ungefär. Eftermiddagarna är ofta jobbiga, då klättrar jag på väggarna.

  Bra och tänkvärda ord du skrev om varför du läser och bloggar. Jag tror på input för att få output.

  Idag blev ett undantag – jag åt soppa i en kyrka till lunch och sen blev det en kycklingburgare på mcD i kväll…

  Ha en fin tisdagskväll! 😛

 4. […] liknande situation som jag lägger upp sina dagar. Och fnissade mycket igenkännande när jag såg hur Inna gör. Många likheter […]

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>