Suger på att vara sjuk, men tacksam över mitt liv

Jag hade en vision om min sjukskrivning. Vila och inga lyft. Pigg och lite värk. Jag skulle kunna jobba lite och kolla på serier däremellan. Som semester nästan.

Så var det de första dagarna. Ovanligt lite ont efter operationen.  Men så smög nåt jävla virus på mig. Yr, orkeslös, svimfärdig. Ont i huvudet och lederna. Att duscha och klä på sig blev en enorm kraftansträngning som krävde  lång vila. Jag blev ett gnälligt monster.
Jag är verkligen skitkass på att vara sjuk.

Nu börjar jag se ljuset i tunneln.

Jag är fortfarande sjuk, men orkar mer och mer. Skönt, för jag är trött på mitt gnäll över att jag är sjuk.

Jag har så mycket att vara nöjd över.

4

Jag har en fantastisk familj.
Jag lever tillsammans med min stora kärlek.
Jag har härliga vänner och roliga saker att se fram emot.
Jag bor i ett gammalt hus på landet med naturen inpå knuten.
Jag har ett spännande jobb och jag har valt att jobba heltid för att kunna försörja mig själv, inte låta någon annan göra det. Sen vet jag hur tufft det är att vara arbetslös och är tacksam att jag inte är det längre.

Jag har bra sömn, äter god mat och njuter av livet. Jag är överviktig, sover på mage och dricker vin och ändå är jag tillfreds med livet. Jag accepterar att kroppen blir äldre, rynkorna fler och att tuttarna hänger längre och längre ner. Röven sitter fortfarande där den ska och jag skrattar mycket och ofta. Jag tycker om mig själv.

Hälsporre och tronchanterit förhindrar löpning och pw. Så jag satsar på mental träning. Meditation och yoga passar bättre för en värkande kropp. Sorgen sitter i kroppen och den måste släppas ut.

Jag ser fram emot att fylla 50 och planerar kalas i trädgården med släkt och vänner. Skaldjur och champagne!

skaldjur

Livet är gott. Även när jag är sjuk.

Jag är tacksam över så mycket, men mest över att jag har en positiv inställning till livet. Att jag har fått jävlar anamma av farmor och bryt ihop och gå vidare av pappa.

Mvh
En obotlig optimist

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
4 Responses
 1. Jag är glad över att ha gett upp: jobb, partner, sexliv och ekonomisk framtid. Allt sådant är i bottenläge och kvar återstår mamma- och farmorsskapet, min viktresa och att få bo i en etta m kokvrå om sisådär en 10 år kanske. Och så har jag ju 1,2 milj i det orange kuvertet så det ska bli spännande att se de pengarna i verkliga livet. Skämt å sido (men sanningsenligt) så mår jag toppen av hård träning, god mat, hemmahäng och att ha släppt all prestation över att få en plats i jobb-Sverige. Jag är en lycklig Tant Grå <3 KRAM!

  • Inna skriver:

   Trist att du har gett upp. Jag är fortfarande övertygad om att det finns jobb, för dig. Och även om det inte finns lönearbete så finns dte så mycket annat man kan göra. Jag hoppas att jag är såpass frisk när jag blir pensionär att jag kan jobba som volontär på en skola. Eller sagotant på en förskola.

   Jag tror inte att man ska leta efter kärlek/partner. Då hittar man aldrig något. Sex kan man få, om man vill. Men vem vill ha bara sex utan det andra som är så mycket viktigare. Jag har själv levt ensam och har mycket hellre sex med mig själv än enstaka lösnummer.

   Det viktiga är att vi gör våra egna val. Även om man går mot strömmen.

   Kram

 2. Ankie skriver:

  hoppas du snart är piggare och kan njuta av livets goda

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>