Varför bloggar jag?

Jag har svarat på frågan flera gånger tidigare.

För att bli bekräftad, ha kontakt med vänner, få utlopp för mina tankar och känslor är den enkla sanningen.

Mitt svar nu är: av plikt.

Jag har tappat lusten att blogga.

Det blir pliktskyldiga inlägg för att jag ”måste” När jag pratar om att lägga ner bloggen protesterar familjen. Trots att de inte vill figurera i bloggen. För bloggen är ju en del av mig säger de.

Så jag har betalat webbhotellet ett år till. Så får vi se var det landar.

Mitt huvud är fortfarande fullt av tankar och åsikter och jag torrbloggar varje dag.

MEN

Sen händer inget mer. Jag är inte sugen på att sätta mig och skriva ett inlägg. Det är lättare att instagramma.

Genom bloggen har jag delat med mig av den djupaste sorg och största glädje, vardag och fest, trams och allvar. Jag har varit självutlämnande och tillbakahållen, glad och ledsen genom åren.

För jag har hållit på några år. Min första hemsida såg dagens ljus 1998. Så jag har bestämt att jag måste ju hålla ut 2 år till.

Tänk 20-årsjubileum.

Jag har inga ambitioner att få massa läsare och coola kommentarer, tjäna pengar och bli ”känd”. Bloggen är bara min digitala dagbok, där jag delar med av mina tankar och upplevelser. Dagbok har jag skrivit sedan jag var 13 och det är ett fantastisk verktyg.

Jag blir bekräftad av min man, familjen, vännerna och kollegorna. Jag lever fullt ut irl och orkar inte redogöra för varje liten aktivitet under dagen som förr.

Jag läser inte ens bloggar i samma utsträckning längre och jag är skitdålig på att kommentera. Mest för att det är så bökigt att kommentera från mobilen och det är ju där jag läser bloggar.

Genom bloggen har jag fått vänner jag aldrig skulle träffat annars. Jag har träffat min stora kärlek genom bloggen! Bara det är ju värt att fortsätta skriva. Och visst är det skönt att kunna skriva ner sina tankar och befria sig från hjärnspöken!

Så jag har  bestämt att bloggen ska få en chans att återuppstå under 2016. Än är det för tidigt att lägga den i malpåse.

Men inläggen kommer när jag har lust att skriva. Inte av plikt. Så tyvärr blir det nog inte efit så ofta heller.  Men man vet ju aldrig…

Glad vår mina gullvippor <3

Category: tankar  Tags: ,
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
4 Responses
 1. DU är ju anledningen till att jag började <3

 2. Efwa skriver:

  Visst blir det mindre bloggande nu för tiden. (förutom just nu när jag är med i blogg100 och bloggar varje dag för att se om jag kan komma in i det igen. Inte surfar jag runt på samma sätt på bloggar som för några år sedan och kommenterar jag inte jag heller så ofta även om jag själv tycker att det är väldigt kul med kommentarer.
  Instagram är så mycket enklare, snabbare och kräver inte lika mycket av mig som en blogg. Men nu får vi väl se hur instagrams nya idé om att visa inläggen i den ordning ”jag vill ha dem”. Hur nu de ska veta det. Jag tycker att det är bra med kronologiskt som innan även om jag märkt att inte alla inlägg från de jag följer kommer upp i mitt flöde. Antagligen de som jag inte kommenterar och gillar bilder hos lika ofta. Oj, det här blev långt. Skulle ju bara säga att jag hoppas att du fortsätter ett bra tag till!

  • inna skriver:

   Tack för din långa kommentar Efwa! Som du märker är jag apdålig på att svara 🙂
   Jag har inte märkt någon skillnad på Instagram än, men precis som du så tycker jag att Instagram är så mycket enklare och snabbare. Det är så lätt att ta en ögonblicksbild med mobilen och vips så är det till allmänt beskådande.

   Se jag har faktiskt skrivit lite idag, så än är hoppet inte ute 🙂

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>