Brist

Jag läser och läser, men det är en stor brist på information.

Det är inte lätt att söka en utbildning, när innehåll, inriktningar och utförlig information ska publiceras under våren 2011.

Jag vill ha information nu!

Men utifrån den information jag har idag, så ser det ut som att jag enbart kan läsa till yrkeslärarexamen i dagsläget. Vill jag ha en gymnasielärarexamen måste jag först läsa 10 p i mitt ämne (man ska ha minst 120 p), 60 i ett annat samt 90p pedagogik. Det tar emot lite måste jag erkänna. Helt plötsligt duger inte de drygt 200p jag har.

Det är tur att jag ska åka till Karlstad universitet på öppet hus med mina elever om två veckor. Då ska jag förhoppningsvis få mer tydlig information.

Eller så får jag väl vika av på skolledarvägen…

Fast än så länge har jag ett jobb, så jag gråter inte. Det finns de som har det värre.

Problemet med skolan, som jag ser det, är inte i första hand obehöriga lärare, utan arbetsgivare som är besatta av att spara pengar och en otydlig ledning. Det saknas visioner som har förankring i verkligheten och en vilja att satsa på framtiden. Skolan kostar pengar. Men man investerar i framtiden när man satsar på skolan. Den får dock  inte bli en mjölkko för arbetsgivare, oavsett om det är kommunal eller privat verksamhet.

Nu ska jag var en god husfru och skura badrummet. Nog med debatt för idag 😉

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>