Ännu mera mode

Tofflan krävde bild på min folkdräkt*
Varsågod! Bilden är från 17 maj 2010. Jag firar Norges nationaldag tillsammans med Bästisen Alice.


Jag i min Tjörndräkt och Alice i sin løken drakt

*Folkdräkt räknas som högtidsklädsel och ett fullgott alternativ till moderna dräkter som frack vid de flesta högtidliga tillfällen. Det är således formellt korrekt att bära folkdräkt vid exempelvis en nobelmiddag, vilket också ibland sker. Folkdräkt är även lämpligt vid familjehögtider, som bröllop och dop eller motsvarande.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
5 Responses
 1. modebloggar´n!
  idag är jag klädd för 18 kr!
  rockar 7:an, eller… 🙂
  fin fredag önskar jag fin flicka//
  hm… anar jag lite orange färg i din klädedräkt???
  tofflan!
  kolla upp henne du med är du snäll.

 2. Tofflan skriver:

  Å, ni gifte er? 😉 *retas*

  Jaa, vad ska man säga… Folkdräkter är väl inte direkt min grej… Men det hedrar dig att du har orange blommor på ditt lilla förkläde! 😛

  • inna skriver:

   Alices yngsta dotter undrade i somras om Alice och jag var Kjærester. Fast Alice är lyckligt gift, så jag nöjer mig med bästisförhållandet =)

   Dräkten är sydd på 70-talet av min mamma och förklädet är av ”köpetyg” som det var förr i tiden. Att det är lite orange färg i blommorna får jag stå ut med. För jag har en sort som inte är så vanlig. De flesta har mönster i rosa och vinrött. Snyggt, men supervanligt. Jag vill ju vara unik. Har sett en på 30 år som har likadant förkläde som jag.

 3. Tofflan skriver:

  Jeanette: Det ÄR orange blommor!!! 😀 Hon lär sig, hon lär sig!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>