Fullt eller så

Fullt med lektioner hela dagen.

Det känns som att jag har pratat i ett och glömmer att andas. Men ingen elev sa till mig att hålla tyst, så jag har kört på hela dagen.

Fullt med prat på konferensen. Nyttigt att få delge en del tankar för somliga tror jag. Och få ur sig en del frustration. Ibland behöver man rensa luften för att komma vidare.

Fullt med tankar på vägen hem.

Tomt på energi nu.

Men jag har ändå orkat med komlicerat hushållsarbete som att vattna blommor och tömma kattlådan.

Dessutom har jag klarat av matlagning av den högre skolan: värma gårdagens rester i micron =)


Kyckling africana på mitt vis

Fräs curry, hackad lök och vitlök i olja. Bryn kyckling, som är delad i lagom mumsbitar . Jag styckade en färsk kyckling, men det går lika bra med kycklingfilé.  Späd med god buljong, krydda med salt peppar, paprika och sambal olek. Låt puttra under lock tills det är klart (jag är hopplös på tid, kolla ett riktigt recept) Red av och häll på en skvätt grädde. Servera med kokt basmatiris, hackad paprika, skivad banan, mandarinklyftor och jordnötter. Eller gurka, ananas och mango. Ta det du gillar. Men det ska vara både salt och sött. Hur mycket kryddor det ska vara har jag ingen aning om. Jag häller i  ”på känn” igår blev grytan perfekt och smakade gudomligt! En egenhet som jag har är att jag smakar aldrig av maten innan jag serverar och 9 av 10 gånger blir det bra. Ibland måste man krydda mer, men aldrig att det är för mycket. Där har jag tur =)

Mätt och belåten över att jag är klar med lektionsplaneringen för torsdag-fredag göra tt jag kan slappna av resten av kvällen. Jag funderar på att ta ett hett bad och ge mig lite tid för reflektion. Som lärare har man alldeles för lite tid för just reflektion.

Ha de!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
3 Responses
  1. Kemimagistern skriver:

    Själv behöver jag sällan reflektera över mina monotona monologer framför mina kunskapstörstande elever. De suger åt sig alla mina visdomsord! Häromdagen hade jag en av mina allra bästa föreläsningar, synd bara att ingen elev var närvarande….

    😛

  2. Tatiana skriver:

    Men jisses så gott ! Det måste testas !
    Kram

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>