Sockerdöden

Sockerdöden av Unni Lindell

-Jag måste få prata med dig, Martin. Nu ska jag berätta det allra värsta.

Sexton år har gått sedan Kari Helene hittade sin lillebror liggande livlös på golvet. Tragedin avskrevs då som plötslig spädbarnsdöd. Nu får en vardaglig händelse Kari Helene att plötsligt minnas något helt annat. Något hon förträngt.
Polischefen Martin Egge är en gammal vän till familjen och den enda Kari Helene vågar avslöja allt för. Men kvällen före deras avtalade möte blir Martin påkörd av en bil och kort därefter dör han på sjukhuset.

Oslopolisens våldsrotel får därmed ett ovanligt krävande och uppmärksammat mordfall på sitt bord. Men inspektör Marian Dahle drabbas även personligen. Om det kommer fram hur nära hon och Martin stod varandra riskerar hon att flyttas bort från utredningen.
I sin sorg sätter hon den egna karriären på spel, och lojaliteten till kriminalkommissarie Cato Isaksen och hela polisteamet på hårda prov.

 

Oslo och min favorit Cato Isaksen. Åh vad jag har längtat. Så har Marian Dahle fått huvudrollen och Cato förvandlats till bifigur. Först blir jag irriterad, men intrigen är så spännande att jag bara fortsätter att läsa och att Catos sämsta sidor bara visar sig hela tiden gör inget.

Gång på gång tror jag att jag har löst gåtan, men det är ändå inte riktigt som jag trodde. Och min Cato får upprättelse 😉

Välskriven och spännande. Jag sträckläste hela söndagen. Ta chansen du också och läs Unni Lindells senaste om Cato och de andra vid kripos i Oslo.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
3 Responses
  1. Fröken Hulda skriver:

    Låter som en bok i min smak. Men först måste jag igenom högen som ligger och väntar

  2. charlotte skriver:

    vad du läser!
    sv: han är helt hjärndöd
    kram

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>