Archive for » november 2nd, 2012«

Fast

6 månaders provanställning är över.

 

Arbetsgivaren är nöjd med mitt arbetsinsats.

Jag trivs med min arbetsgivare.

Vi gillar varandra.

Nu är jag tillsvidareanställd hos Bonnier.

Jag är fast.

På ett bra sätt.

ledig dag

Skönt med sovmorgon.

Det har regnat konstant i över 14 timmar nu. Tur att jag bor på tredje våningen.

Frukost på sängen. men inget kaffe!

Det är lite surt när man inser att det finns bara en liten skopa kaffe i botten på kaffeburken och det kommer inte att räcka till något morgonkaffe. Den gamla Inna hade blivit skitsur och skällt över en lat son som inte kunnat tala om att han tog det sista kaffet. Men dagens Inna konstaterar att kaffet är slut, så det får bli te till frukost i stället. Yogitea. Mitt favoritte.

Dagens klokord:

November är värsta tiden på året. Jag avskyr mörker och regn. Och även om jag lyser av inre solsken och mår som en prinsessa gillar jag ändå inte mörker.

Jag är ljusstyrd och vill ha solljus. Behöver solljus för att må bra. Det handlar mer om ljus än värme egentligen. Även om jag  inte sagt nej till en vecka i solen. Tänk att ligga på stranden med en bra bok, bada när det blir för varmt, dricka lite drinkar när man är törstig och bara chilla.

Men jag får bada i badkaret, dricka lite vin, tända massor av ljus och chilla i soffan 🙂

Det gäller att göra det bästa av situationen. Ladda batterier för att orka. Jag orkar mer än man tror.

Även om jag har ett krävande jobb så ger det energi. Det är svårt att förklara. Men det är stor skillnad i jämförelse med mitt förra jobb som dränerade mig på energi.

En av baksidorna med mitt jobb är man alltid gör prioriteringar som någon inte gillar. Det gäller att våga lita på sin förmåga och inte förvandlas till vindflöjel. Stå för sina beslut och vara tydlig och bestämd. Och jag kan vara jävligt bestämd när det behövs. Bli riktigt bitchig. Det viktiga är att bemöta människor med respekt även om jag är tydlig och bestämd.

Mitt i allt det  bitchiga så kan jag ändå hitta arbetsro, lite humor och kreativitet. Bitchen skapar effektivitet. Skratten skapar trivsel. Tänk så underbart att kunna skratta mitt i allt. Det frigör endorfiner. Och vi skrattar mycket på mitt jobb 🙂

Fast idag är jag ledig. Och käkar frukost i sängen. Det är livskvalitet för mig.