svek

De senaste veckorna har jag haft mycket att fundera på.

Jag har pendlat mellan lycka, eftertänksamhet och tvivel.

Vill jag? Vågar jag? Ska jag?

Jag bad om vägledning och fick ordet svek.

Jag har funderat mycket på vad det betyder.

Igår fick jag svar.

Det handlar inte så mycket om att bli sviken igen av en person som betyder mycket för mig. Det sveket fick mig att öppna ögonen.

Det handlar nog mest om att inte svika sig själv.

Att vara sann och ärlig mot sin person och ta hand om både kropp och själ. Att våga se vad jag behöver och inte bara vad jag vill ha. Alla människor behöver jobba med sin egen inre utveckling för att må bra och för att kunna ha sunda relationer med andra. Vågar jag inte ta itu med svåra saker blir ofta relationerna lidande.

Även om saker inte utvecklades som jag önskade känner jag att det blir rätt ändå. Nu sviker jag inte mig själv.

Jag är värd bättre än en vindflöjel som inte vet vad han vill. Att leva efter devisen kärleken består, men föremålen växlar är destruktivt. Det spelar ingen roll om man är snäll, trevlig och omtänksam. Man kan inte vela runt som ett bi i en blomsterträdgård i jakten på lyckan i tron att gräset är grönare på andra sidan.

För övrigt sviker min kropp mig även idag. Ont i halsen, och tung i huvudet. Men en liten förkylning får inte mig på fall. Så självklart är det jobba som gäller. Jag är ju inte ens snorig. Mest trött.

Men annars känns det bra. Jag har passerat en gräns och det är skönt att att ha fått svar. Nu behöver jag inte fundera mer.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
8 Responses
 1. Catarina skriver:

  Vad fint du skriver! Jag tycker att du verkar vara både stark och mogen och ödmjuk som vågar möta människor, vågar älska och som kan hantera och fundera över svek och brustna förhoppningar. Önskar dig en bra måndag! Ha det gott!

 2. Fröken Hulda skriver:

  Instämmer i Catarinas svar!

  Jag tror också man borde lyssna på sin magkänsla lite oftare… men hur svårt är inte det när hjärtat är iblandat?!! Nu är du på god väg Inna… och detta kommer inte att hända igen. Åtminstone inte med samma vindflöjel

  • inna skriver:

   Jag tror på kärleken och jag vill tro gott om människor, men jag blir nog alldeles blind när jag blir förälskad, just för att jag har så svårt att tro att jag duger i någon annans ögon. Tänk att det finns såna veliga karlar, som inte vågar vara ensamma.

 3. Fröken Hulda skriver:

  PS. Jag har fixat till det med min Iphone DS.

 4. Wilma Wemod skriver:

  ”Jag är värd bättre än en vindflöjel som inte vet vad han vill. Att leva efter devisen kärleken består, men föremålen växlar är destruktivt. Det spelar ingen roll om man är snäll, trevlig och omtänksam. Man kan inte vela runt som ett bi i en blomsterträdgård i jakten på lyckan i tron att gräset är grönare på andra sidan.” WORD!!!!

  Du har så rätt och du kommer vinnande ur detta med den insikten.
  Kram!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>