Rapport & reflektion eller tvärtom

Jag bloggar som sagt inte lika ofta längre. Det analoga livet är viktigare än det digitala. Allt behöver inte meddelas alla.

IMG_9495

Det är skillnad på att vara personlig och privat i det offentliga rummet. Var den gränsen går varierar från person till person.  Min gräns är en helt annan idag än tidigare. Idag tänker jag mig för på ett helt annat sätt över vad jag delar med (okända) andra. Det är av omsorg om både mina närstående och mig själv. Vem som helst kan läsa. Jag publicerar aldrig något som är skrivet i affekt. Oftast räcker det att skriva av sig och sedan radera.

Jag tänker så här: vad vill mina barn (inte) läsa om mig och deras liv? Vad vill min svärmor  läsa? Vad vill min man  läsa? Vad vill jag att min arbetsgivare läser?

Det som man publicerar i det offentliga rummet kan aldrig tas bort.

Allt måste inte delas med alla.

Sen är det så att var och en bestämmer vad man skriver i sin blogg och  gillar inte läsaren blogginnehållet kan man låta bli att läsa, i stället för att skriva elaka kommentarer. Samtidigt så får jag ta konsekvenserna av att människor reagerar på det jag skriver. Man kan inte bara välja att få positiva reaktioner. Däremot är det skillnad på konstruktiv kritik och rena elakheter. Har man webbtroll eller stalkers kan man däremot välja att publicera kommentarer först efter godkännande. Det är ett bra sätt att rensa för de som har besvär av dylikt slag. Men man kan inte styra vad folk tycker och skriver.  Baksidan av yttrandefrihet och demokrati är just att alla får säga och skriva vad de tycker. De kan inte hindras i förväg, men bryter man mot lagen kan man straffas efteråt. Så ska det vara. Ingen censur.

Så över från reflektion till en personlig rapport 🙂

IMG_9509

Den första semesterveckan har innehållit gassande sol, bad, läsning, regn, solbränd hud, storm, ensam hemma, dejt med vän som bor långt bort, fika på stan, fika i sommarstugan, fika hemma, tid för reflektion, sorg, glädje, cykelturer, ännu mera regn, myskväll i solnedgång och kurande i soffan under en filt.

Det har varit en bra vecka. Nu är mannen hemma. Visst är det skönt med egentid, men jag saknar honom när han jobbar borta. Nästa vecka ska han iväg och jobba norrut igen, men då gör det inget eftersom jag åker till Norge på ferie 🙂

Mitt mål med den här semestern är att koppla av och inte styras av klockan utan kroppen samt läsa mig igenom min bokhög.  Jag har nått bägge målen redan. Tur att jag har fler böcker som väntar.
Hittills har jag klarat av Klas Ingesson, Ian Rankin, Lucy Dillon, Ramona Fransson. Mari Jungstedt, Anna Jansson och Mons Kallentoft.

En kväll såg mannen och jag feelgood-filmen The second best Marigold hotel. En perfekt fredagsfilm som garanterar både skratt och gråt.

Har varit vaken sedan mannens klocka ringde 5.45. Helt omöjligt att somna om. Men vad gör det. Jag är ledig. Dricker kaffe och njuter av friden på landet.

Ha en fin vecka mina gullvippor <3

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
5 Responses
 1. Tofflan skriver:

  Det var ett bra och tänkvärt inlägg, detta! Framför allt det där om att läsaren kan låta bli att läsa om h*n inte gillar blogginnehållet OCH att du fikar så ofta. Vågar inte ställa mig på vågen efter dagarna i Metropolen och alla fikor…

  Koppla nu av och läs och delge oss läsare lite av det du har läst, så att vi kan få lästips!

 2. Inna skriver:

  Visst är det så!

  Så länge jag inte växer ur kläderna, så fikar jag glatt vidare! Förstår inte den smal-hets som råder. Så länge jag mår bra äter jag allt jag vill och kan.

  Hoppas att resan hem går bra!

  Kram

  • Tofflan skriver:

   Det var en jobbig resa idag och det blev jobbigare när jag kom hem (se en annan blogg nära dig). Men, jag är hemma och det är sköööönt.

   Kram och hälsa H!

 3. Loreto skriver:

  Hej! Surfade runt nätet efter hur man gör med hårspolar och hamnade bl.a. hos några tidigare inlägg på din blogg. Har skrattat gott åt dina roliga inlägg. Din grönsakssoppa ser supergod ut, kan du lägga ut recept? Om du orkar och vill förstås. Plus en möjligtvis udda men helt seriös fråga: spolen på luggen, ska man rulla bakåt eller framåt? Jag är novis men har bestämt mig för att satsa på spolar.

  • inna skriver:

   Recept på grönsakssoppa? Skala och skär potatis, kålrot, morot, blomkål, rotselleri och palsternacka i lagom ätbitar. Koka mjuka i god buljong (lägg rotfrukterna i en kastrull och häll på buljong tills rotfrukterna är helt täckta) smaka av med salt och peppar. Lägg i sockerärtor och persilja innan servering.

   Jag rullar framåt, men det beror nog på vilken frisyr man vill ha.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>