Archive for » februari 3rd, 2012«

Dagens plus

Hemmet är städat och diskbänken skinande blank. De unga männen har (efter en trevlig pratstund) förflyttat sig till en kompis för att dricka öl.  Ganska skönt att vara ensam hemma faktiskt. Jag tycker alltid att det är skönt och helt ok att vara ensam på fredag kväll av någon anledning.

Under eftermiddagen har det snöat ännu mer. Nu är jag glad att jag sitter i min fina vita soffa i en varm bostad med tända ljus och favoritmusik strömmande ur högtalarna.

Fynd på bibblan:

Lite smått och gott för både kropp och själ. Ska bli spännande att läsa partiledarens bok.


I postboxen låg detta fina kort och väntade på mig. Omtanke, och varma kramar från en vän. Tack snälla Hulda. Om du visste vad det värmde.

Nu är det snart dags för veckans tv-tittande på tv:n (är ju mest webb-tv annars) Men På spåret och Skavlan kräver lite soffhäng =)

Och ett glas rött.

Vi ses i morgon mina vänner. Då är det efit!

 

Category: tankar  3 Comments

Solsken

Ja idag är det är solsken ute och faktiskt lite inombords också.

Idag är en mycket bättre dag än i går. Tack och lov. Jag har sovit som ett oskyldigt barn, utan hemska drömmar.

Solen skiner och snön gnistrar. Katten skuttar lyckligt omkring på balkongen. Jag håller mig helst inomhus dock. Kallt som sjutton -11. Fukten från Vänern gör att det känns ännu kallare. Men det är väl bara att gilla läget liksom. Fortsätta gå med yllestrumpor och vinterkängor. Och längta efter våren.

 

Veckans lönearbete är avklarat och nu är jag ledig. Skönt. 2 dagar som solitär hägrar. Ja helt ensam är jag ju inte, då mitt hem fortfarande bebos av unga herrar. Även om vi inte direkt umgås. Men de finns här.

Katten är sur eller nåt för hon vill aldrig gosa med mig. Hon ligger helst inne i sonens rum. Hur man nu kan föredra stök och dammråttor framför städat och lugnt med mig. Hade Ville funnits kvar i livet hade han garanterat legat i mitt knä. Han förstod alltid när jag behövde tröst.

Även om jag har en helg utan planer eller umgänge framför mig så känns det bra. Jag har roliga saker att se fram emot den kommande veckan. Konferens med bästa kollegorna från Norge och Sverige på hotell i dagarna två och på fredag blir det middag och bowling med Lärarförbundet.

Skönt att ha kul saker att se fram emot.

Äter grönssakssoppa till lunch och wordfeudar.

Läser bloggar.  Mona lottar ut väskor. Jeanette fyndar på rea. Leo skriver om Gunnar idag 🙂

Om jag skulle bylta på mig och gå en sväng till bibblan. Det är läge känner jag.

Ha en fortsatt fin fredag i solskenet! Det ska jag ha. Basta!

Dag 8 – mål på kort sikt för denna månad och varför

Prio nr ett denna månad är att må bättre och bli glad på riktigt igen.

Varför: krossat hjärta.

Det räcker som förklaring.