Archive for » februari 27th, 2012«

Ett nytt kapitel

Ny vecka, nya möjligheter, ett nytt kapitel i livets bok.

Förkylning, gråväder, kyla och snö. Förutsättningarna var väl inte de bästa för den här dagen.

Lite vemodig dag måste jag erkänna, för även om jag har vänt blad så känner jag sorg och saknad. Jag är inte mer än människa. Men jag kan gå vidare. Tänker inte slösa mer kärlek på en vindflöjel.

För jag kan fortfarande inte förstå hur man ena dagen vill vara med en person och nästa komma på att man är förälskad i en annan. Tänk att det finns mer än en sån person. Och jag råkade ut för  båda!

 

Det var skönt att komma till jobbet och fokusera på problemlösning och samarbeta med mitt härliga arbetslag. Vi har diskuterat och diskuterat, bollat idéer och pratat, slirat iväg på sidospår, skrattat och fått tips, gått tillbaka till sakfrågan och gjort det vi skulle. Idag har vi nämligen haft studiedag. Vi har förklarat för oinvigda vad green screen och final cut är och diskuterat Borgia och film, film , film. Jag har världens trevligaste kollegor!

När det var dags att åka söderut hade snön försvunnit och ersatts av ett stilla regn. Men fortfarande lika grått. Passande på något sätt.

Jag kom hem till en tom lägenhet, om man bortser från katten, och det var helt underbart. I snart en månad har det varit ungdomar i mitt hem 24/7 och hela lovet har jag bott i storfamilj.

Så nu njuter jag av lugn och ro. Städar lite, lyssnar på musik och bara är. Jag tänker göra det bästa av livet som solitär.

Det är att vara sann mot sig själv.


Senaste fjortisbilderna, tagna i verkligheten 120225

svek

De senaste veckorna har jag haft mycket att fundera på.

Jag har pendlat mellan lycka, eftertänksamhet och tvivel.

Vill jag? Vågar jag? Ska jag?

Jag bad om vägledning och fick ordet svek.

Jag har funderat mycket på vad det betyder.

Igår fick jag svar.

Det handlar inte så mycket om att bli sviken igen av en person som betyder mycket för mig. Det sveket fick mig att öppna ögonen.

Det handlar nog mest om att inte svika sig själv.

Att vara sann och ärlig mot sin person och ta hand om både kropp och själ. Att våga se vad jag behöver och inte bara vad jag vill ha. Alla människor behöver jobba med sin egen inre utveckling för att må bra och för att kunna ha sunda relationer med andra. Vågar jag inte ta itu med svåra saker blir ofta relationerna lidande.

Även om saker inte utvecklades som jag önskade känner jag att det blir rätt ändå. Nu sviker jag inte mig själv.

Jag är värd bättre än en vindflöjel som inte vet vad han vill. Att leva efter devisen kärleken består, men föremålen växlar är destruktivt. Det spelar ingen roll om man är snäll, trevlig och omtänksam. Man kan inte vela runt som ett bi i en blomsterträdgård i jakten på lyckan i tron att gräset är grönare på andra sidan.

För övrigt sviker min kropp mig även idag. Ont i halsen, och tung i huvudet. Men en liten förkylning får inte mig på fall. Så självklart är det jobba som gäller. Jag är ju inte ens snorig. Mest trött.

Men annars känns det bra. Jag har passerat en gräns och det är skönt att att ha fått svar. Nu behöver jag inte fundera mer.