Archive for the Category »årskrönika typ «

Mitt 2010 – typ årskrönika

Januari
Januari-Inna

Året börjar tillsammans med bästa vännerna.  Jag mår riktigt bra. Men saknar någon att kela och hångla med.  Yngste sonen har flyttat till egen lägenhet. Jag får eget rum igen, efter 5 år i vardagsrummet. Det är kul på jobbet. Vi har riktig vinter och det är kallt. Då är det underbart att krypa ner i ett varmt skumbad på kvällen.

februari
Februari-Inna
Vinter och snö hela månaden. Jobbar på som vanligt. Familj och vänner gör att livet inte känns så ensamt. Sportlov i Oslo. Som vanligt. Jag åker skidor för första gången på många år. Dag-Finn bjuder på frukost på United Bakeries. Supersnällt. Som vanligt.  OS. Massor av sport för en sportnörd =)

Mars
Mars-Inna
Snö, snö, snö. Jag har aldrig upplevt så mycket snö. Åker till Sponvika flera helger. Äldste sonen hoppar av skolan. Igen.  Mamma blir bekymrad. Igen. Fullt ös på jobbet. UF-mässa. Den årliga festen i Sponvika, i år gourmetmiddag, som smakade underbart.

April
April-Inna
Snön försvinner äntligen. Våren kommer.  LAN på jobbet. Livet går i 180, men jag trivs. Börjar tröttna på singellivet och bestämmer mig att  gå en danskurs till hösten. Då kan jag kanske få nya vänner. Jag menar hur får man nya vänner när man är vuxen?
Yngste sonen blir strandsatt i Prag p g a askmoln. Men kommer hem till slut.

Maj
Maj-Inna

Den mest intensiva månaden på jobbet. Jobbar och sover, sover och jobbar. Men jag hinner också läsa, se på film och umgås med vänner.  Självklart firar jag 17 mai i Halden.  Fika på Slusscaféet i Trollhättan hör också till. Eller på stamfiket Cult. Maj avslutas med Uf-konferens i Strömstad. En toppenkonferens som alltid^^

Juni
Juni-Inna
Inleder juni med att klippa av en rejäl bit av mitt slitna hår. Får godkänt av barnen, som alltid har åsikter om min frisyr 😉 Massor av roligt på jobbet. Världens bästa elever. Stress i slutet av terminen.  Som vanligt. Tillfreds med livet. Studentfirande och skolavslutning. Semester som inleds med världens roligaste personalfest hos finaste Babs. Midsommarfirande med vännerna. Semester i Ellös hos mor och far tillsammans med Johan. Sol och bad. Sol och bad.

Juli
Juli-Inna
Sommar och sol. Semester i Norge och i Sverige. Fest med vännerna i Norge. Fest med gamla kompisgänget i Karlstad. Trots att jag är ensam trivs jag bra. Fast jag längtar efter någon.  Men hur träffar man någon om man inte vill nätdejta eller springa på krogen?  Det är lite ensamt ibland. Det känns som jag varit ledig för länge.

Augusti
kyss
Fortfarande semester. Börjar bli lite tråkigt att gå hemma. Längtar efter jobbet. Är barnvakt i Kållered. En viss H dyker upp i mitt liv. Innan jag förstått vad som hänt är jag superförälskad och min status ändras från singel till i ett förhållande snabbare än en grisblink. Jag svävar på moln och är lyckligare än någonsin. Mitt yngsta barn blir myndig. Hur fort gick det här då?

September
Septemberg-Inna
Jag fyller 45 år. Firar med vänner och har en toppenfödelsedag. Åker till Stockholm och träffar Tofflan för första gången. Livet är toppen. Jag är mer förälskad än någonsin. H är det bästa som har hänt mig. Jag har svårt att tro att man kan vara så förälskad. Jag älskar. Jag är älskad. Livet är för bra för att vara sant.

Oktober
Oktober-Inna
Lycklig och hög av kärleken flyter jag runt i tillvaron. Jobbet är kul, livet är kul, allt är kul! H frågar om jag vill flytta till honom och jag börjar leta efter jobb i Östergötland. Hittar några bra som jag söker.  I slutet av månaden åker jag på studieresa till Köpenhamn med mina underbara elever och härliga kollegor. Den studieresan  är den roligaste jag varit på någon gång.
Dagen efter resan ringer H och gör slut. Han hade vaknat på morgonen och kommit på att han älskar sin fd. flickvän mer än mig. Mitt liv rasar samman och jag sjunker ner i en djup grop av nattsvart sorg.

November
November-Inna
Nedbruten av sorg kämpar jag mig igenom årets värsta månad. Sorgen förlamar mig och jag förstår inte vad som hänt. H väljer att försvinna totalt ur mitt liv utan någon riktig förklaring. Jag får stöd av familj och vänner, träffar en terapeut och i slutet av månaden ser jag ljuset i tunneln.

December
December-Inna
Det känns lite ljusare. Jag har bestämt att livet måste gå vidare. En ombytlig man ska inte förstöra mitt liv. Min kärlek är lika stark, men den ska jag inte kasta bort på någon som inte vill ha förtjänar  den. Vemodet och hjärtesorgen finns där hela tiden, men också glädjen och framtidstron.
Traditionsenlig julmiddag i Oslo hos underbara Dag-Finn & Grete. Jul med mina älskade ungar. Året kommer att sluta tillsammans med bästa vännerna, precis som 2010 startade.

Som helhet har det varit ett bra år. Jag har upplevt mycket, lärt mig mycket och utvecklats som människa. Den största resan har varit den inre. Jag har upplevt mycket smärta, men också himlastormande kärlek. Tyvärr är det förra orsakat av det senare. Min tillit och tro på kärleken har skadats. Fick jag bestämma hade Herr H aldrig dykt upp i mitt liv. För vad var det för meningen med det egentligen?  Men sånt kan man inte bestämma. H vågar inte svara på mina frågor, inte ens svara på ett brev, utan har bara försvunnit. Moget av en 41-åring, eller?
Jag har världens roligaste jobb, de bästa eleverna och underbara vänner. Även om jag är ensam och ledsen, så har jag ändå familj och vänner som älskar mig som den jag är. Det är värdefullt.

Nu ser jag framåt mot ett nytt år med nya möjligheter. Jag vill utvecklas som lärare, bli en bättre människa och läka mitt krossade hjärta. Jag önskar att mina barn mår fortsatt lika bra och att de får ett superbra 2011!

Gott Nytt År!