Veckans middag 2011

Sista månaden var det lite dåligt med uppdatering, men jag har ätit. Massor av god mat och godis. Julmat, skolmat, rester och gourmet.

Som vanligt mycket husmanskost, pasta minst en gång i veckan och massor av grönsaker. Utan grönsaker skulle livet vara trist.

Vecka 48

Måndag: Köttfärssoppa

Tisdag: Pasta

Onsdag: rester

Torsdag: Pumpasoppa

Fredag: kycklingtacos

Lördag:  kyckling tikka masala, sallad

Söndag: Pyttipanna, ägg, rödbetor


Glömde några veckor, men nu är jag på igen!

Vecka 44

Måndag: faijaspanna (Börsen)

Tisdag: sallad med bönor, räkor och avocado

Onsdag: sallad, biff

Torsdag: linssoppa

Fredag: kokt torsk m äggsås, ugnsrostade grönsaker

Lördag: pizza a la Ketil

Söndag: tacos (kycklingfärs)


Vecka 43

Måndag: pasta m tomatsås

Tisdag: ugnsstekt kyckling, pommes, gröna ärtor, yougurtsås

Onsdag: stekt makrill, potatis

Torsdag: paj

Fredag: tacos

Lördag: kycklingsallad

Söndag: rotmos och fläsk


Vecka 41

Måndag: Lasagne, tomat och bönsallad

Tisdag: ärtsoppa

Onsdag:rester

Torsdag:pasta m vitlök och baconsås

Fredag:  Pizza

Lördag: kalasbuffe: bröd, ost, kallskuret, potatisgratäng, pajer, sallad, senapsdressing. Allt närproducerat.

Söndag: köttbullar, sås, potatismos, kokta morötter, lingon


Vecka 40

Måndag: Pizza

Tisdag: flingor & mjölk

Onsdag: rester

Torsdag: korv & bröd

Fredag:  hummer, räkor, aioli, bröd

Lördag: helstekt kyckling i gryta, sås, potatis, kokta morötter

Söndag: Lasagne, tomat och bönsallad


Vecka 39

Måndag:kycklinggryta, ris, banan, paprika

Tisdag: kycklingpaj, tomat

Onsdag: fjällröding, potatis, juliennegrönsaker. Calvadosparfait

Torsdag: kyckling, ris, sallad

Fredag: chilimarinerad anka, ris, stekta grönsaker, rioja. Glass & färska bär

Lördag: stekt ris m grönsaker

Söndag: ugnsbakad lax, avocadokräm, stekta grönsaker


Vecka 38

Måndag: rester

Tisdag: köttfärssoppa

Onsdag: pasta med kycklingsås

Torsdag: rester

Fredag: varmkorv, potatismos, morot

Lördag: kycklingsallad

Söndag: mackor


Vecka 37

Måndag: omelett, majskolvar

Tisdag: rester

Onsdag: soppa

Torsdag: soppa

Fredag: råstekt potatis, bräckt kassler, sallad

Lördag: Pasta med baconsås, sallad

Söndag: revben på Mellbergs vis, hasselbackspotatis, cole slaw


Vecka 36

Måndag:  hemlagad pizza

Tisdag: stekt makrill & potatis

Onsdag: macka med stekt ägg

Torsdag: pasta med baconsås, rårivna morötter

Fredag: rester

Lördag: Currygryta(kyckling) m ris och tillbehör som banan, mandarin, banan, paprika och jordnötter

Söndag: stekt fläsk med rotmos


Vecka 35

Måndag:  rester

Tisdag: köttfärssås & spagetti

Onsdag: rester

Torsdag: Lasagne, sallad, vitlöksås, bröd (Gruzzolo) UFs lärarkick off

Fredag: Faijtas

Lördag: köttfärsröra, råstekt potatis, morötter ”snabblagad flyttmat”

Söndag: Helstekt kyckling i gryta, sås, potatis, kokta grönsaker ”önskemat för födelsedagsbarn”


Vecka 34

Måndag:  pyttipanna, stekt ägg, rödbetor

Tisdag: kyckling och potatis i ugn, sallad

Onsdag: makaroner och köttfärssås

Torsdag: kyckling & broccolipaj, tomat

Fredag: krabbomelett, tomater

Lördag: Currygryta(kyckling) m ris och tillbehör som banan, mandarin, banan, paprika och jordnötter.

Söndag: pasta m bacon, vitlök, tomat och basilika


Vecka 33

 

Måndag:  köttgryta och potatis (Saras)

Tisdag:  spagetti och köttfärssås (Saras)

Onsdag: korv & bröd Sara var så sugen

Torsdag: rester

Fredag: kebabjärpar, sallad, matyougurt

Lördag: rester

Söndag: köttfärslimpa, coleslaw, tomatsallad


Vecka 32

Måndag: Biff Stroganoff, potatis, kokta morötter

Tisdag: rester

Onsdag: grekiska färsbiffar, råstekt potatis, sallad, feta, yoghurt

Torsdag: fläskfilegryta tikka masala, ris, blomkål, morot

Fredag: Saras pannbiffar, spagetti

Lördag: kräftor

Söndag: kyckling, ugnspotatis, grönsaker


Vecka 31

Måndag: spagetti och köttfärssås

Tisdag: quinoasallad, yougurtsås, kotlett smaksatt med vitlök, citron & vitlök

Onsdag: rester

Torsdag: kyckling och grönsaker i ugn

Fredag: porterstek, sås, kokt potatis, kokta morötter

Lördag: lövbiff m lök, potatis, skysås, tomat

Söndag: porterstek, stekt potatis, rödbetor, inlagd gurka


Vecka 30

Måndag: kebabbiffar, pommes, kall sås, stekta grönsaker green deli

Tisdag: rödcurrygryta m ris

Onsdag: rester

Torsdag: ugnstekt kyckling, pommes, melonsallad

Fredag: stekt makrill, dill, sallad

Lördag: melonsallad, spagetti och choritzo

Söndag: kyckling, sallad (sponvika)


Vecka 28

Måndag: stekt makrill, dill, färskpotatis, sallad

Tisdag: spagetti & köttfärssås, kokt blomkål

Onsdag: rester

Torsdag: dubbelmarinerad fläskfile, qouinoasallad

Fredag: kyckling i ugn med stekta rotsaker (potatis, lök, morot, blomkål, paprika)

Lördag: grönsaksomelett

Söndag: hemlagad pizza


Vecka 27

Måndag: Kålpudding, kokta sommarmorötter, rårörda lingon

Tisdag: Kålpudding, färskpotatis, rårörda lingon

Onsdag: köttfärslimpa (lök, oliver, paprika, persilja, feta) ugnsrostad potatis & morot, yougurtsås

Torsdag: kycklingsallad

Fredag: rester

Lördag: spagetti & köttfärssås

Söndag: spagetti & köttfärssås


Vecka 26

Måndag: Pizza (dr Oetker mozarella)

Tisdag: kycklingsallad

Onsdag: dubbelmarinerad fläskfile´med färskpotatissallad

Torsdag: spagetti, köttfärssås (Ellös)

Fredag: nyrökt makrill, färskpotatis, sockerärtor, morötter, tårta (Ellös)

Lördag: Grillad kyckling, rostad färskpotatis, tzaziki (eller hur farao det stavas), sallad och rödvin. En pralin till dessert.

Söndag: Lite blandad rester


Vecka 25

Måndag: Stekt fläskfilé, quinoasallad (Sponvika
Lunch: tomat, paprika, avokado, gurka, cremé fraiche, kyckling från söndagen

Tisdag: Köttfärssås, makaroner
Lunch: macka

Onsdag: Faijtas
Lunch: macka

Torsdag: rester
Lunch. macka

Fredag:  Midsommarbuffé: sill & potatis, rökt lax, dill, gräddfil, sallad, Jordgubbsswiss
Lunch: macka

Lördag: Ungstekt kyckling, ris, kidneybönsallad
Lunch: macka

Söndag: Laxpanna eller sill, färskpotatis, sallad, gräddfil
Lunch: –


Vecka 24

Måndag: Fläskfilégryta och ris (som Sara lagat)
Lunch: dillkött och färskpotatis på Vågen

Tisdag: Linssoppa
Lunch: italiensk pizza med kyckling, mozarella, färska tomater och bacon på gruzzolo

Onsdag: spagetti och köttfärssås
Lunch: pasta m mexikansk sås och fläskfilé på Gruzzolo

Torsdag: Thai (hos Helena)
Lunch. färsbiff med gôtt mos på Golfrestaurangen

Fredag: Grönsaksomelett
Lunch: klassisk hamburgare med klyftpotatis på Gruzzolo

Lördag: kallskuret, äggröra, potatisallad, äpplesallad, melon, jordgubbar, lof, sommeröl, snaps, kaffe, pavlova, kaluha och twist (fest hos Anne-Marit)
Lunch: sallad med avokado, päron, ägg och gravlax

Söndag: Kycklingspett med stekta grönsaker (Sponvika)
Lunch: våfflor med sylt


Vecka 23

Måndag: rester

Tisdag: pasta carbonara

Onsdag: lax, quinoa, rödbetor, yoghurtsås

Torsdag: thai

Fredag: Studentbuffé: senapsmarinerad kyckling, dubbelmarinerad fläskfilé (citron, vitlök, rosmarin) quinoasallad, ostpaj, sockerärts-sallad, ost, frukt, bröd, kex, banoffie pie, jordgubbar.

Lördag: stekt makrill, färsk-potatis, sparris, marinerade rödbetor, yougurtsås (quinoasallad till Alice som inte äter potatis)

Söndag: Linssoppa, blomkål (kyckling till Henriette som inte gillar linssoppa)

Vecka 21

Måndag: bratwurst, makaroner, sommarsallad

Tisdag: ugnspannkaka, hallonsylt

Onsdag: köttgryta, ris, sallad

Torsdag: 3-rätters på Strömstad Spa:
Förrätt: grillad grön och vit sparris m mussla(som jag gav bort) & vitt vin
Huvudrätt: pankopanerad kalvfilé m rostade rotsaker, färskpotatis och någon sås & rött vin
dessert: chokladbakelse m färska bär & kaffe

Fredag: thai

Lördag: hemlagad pizza

Söndag: stekt lax, färskpotatis, sockerärtor, kall sås


Vecka 20

Måndag: Linssoppa

Tisdag: rester

Onsdag: Köttfärssås & makaroner

Torsdag: kyckling, ris& currysås, rårivna morötter, tomat

Fredag: Chorizo, pasta, sallad

Lördag: kotletter, ris och sallad

Söndag: fransk potatisgratäng, stekt fläskfilé, sallad


Vecka 19

Måndag: rester från helgen

Tisdag: köttbullar och mos (IKEA)

Onsdag: Hamburgare (trist hotellmat)

Torsdag: Kycklingmackor och frukt

Fredag: Kycklingsallad

Lördag: revben på Mellbergs vis, klyftpotatis, sallad, blåbärspaj & vaniljsås

Söndag: Laxpasta, sallad


Vecka 18

Måndag: lax i ugn, pressad potatis, sparris, sallad(färsk vitkål, cherrytomater, fetaost, )

Tisdag:rester (potatis, lax, feta, tomat, yougurtsås)

Onsdag: ost och skinkmacka, blåbärspaj

Torsdag: Spagetti, köttfärssås, sallad

Fredag: rester (spagetti, köttfärssås, riven ost)

Lördag: skinkstek och rotsaker i lergryta

Söndag: helstekt kyckling i gryta, potatis, sås, kokta morötter, smörkokt vitkål


Vecka 17

Måndag: kålpudding, potatis lingon, avokado

Tisdag: spagetti, köttfärssås, gurka, fetaost

Onsdag: hemlagad pizza

Torsdag: stekt fläskfilé, sallad, pommes

Fredag: grillspett  tzaziki, sallad

Lördag: grillad, potatissallad, sallad

Söndag: köttgryta (curry, vitlök, lök, morot, paprika) ris sockerärtor


Vecka 16

Måndag: rester (fläsk med löksås)

Tisdag: ugnsstekt kyckling, ugnsrostade rotsaker

Onsdag: Buffé på båten. Mest skaldjur.

Torsdag: bröd, ost, lax

Fredag: Stekt torsk, potatismos, sallad, hallonpaj, vaniljsås

Lördag: Påskbuffé: köttbullar, Jansson, ägg, lax, sallad. Påskmust.

Söndag: porterstek, sås, potatis, sparris


Vecka 15

Måndag: Köttfärsgratäng, sallad

Tisdag:  rester

Onsdag: rester

Torsdag: ärtsoppa

Fredag: rester

Lördag: baconpasta

Söndag: stekt fläsk, löksås, pressad potatis, kokta morötter


Vecka 14

Måndag: Köttfärslimpa (fylld med lök, paprika, fetaost, oliver), klyftpotatis, sallad

Tisdag: omelett

Onsdag: spagetti och köttfärssås á lá Johan

Torsdag: te och mackor

Fredag: lanpizza

Lördag: hemlagade hamburgare

Söndag: fläskfilégryta, ris, sallad


Vecka 13

Måndag: På hotell Thon: en liten bit lax till förrätt,  en liten klick potatispuré och grön sparris lammracks ( som jag inte tycker om hur jag än försöker, men Robin blev glad och åt upp mitt kött) till huvudrätt, minipannacotta till dessert. Somnade hungrig =(

Tisdag: 1700-talsmiddag på Festningen: Kyckling, spareribs, räkor, friterad bläckfisk, hasselbackspotatis, brytbröd, vindruvor,grönsaker, dipp, vatten, öl. Somnade mätt och belåten =)

Onsdag: smörgås och bullar. Jättenyttigt eller hur =)

Torsdag: fylld paprika, nötfärsbiff.

Fredag: tacos på kycklingfärs

Lördag: stekt fläskfilé, pommes, bea, sallad, raw food chokladpudding

Söndag: vitlöksspagetti, bacon, sallad, äppelkaka,vispad grädde


Vecka 12

Måndag: Falukorv och makaroner

Tisdag: Kyckling africana

Onsdag: rester

Torsdag: rester

Fredag: kycklingspett i Karlstad

Lördag: fläskfilé, klyftpotatis, ugnsrostade grönsaker

Söndag: spagetti och köttfärssås


Vecka 11

Måndag: kycklingsallad

Tisdag: pasta carbonara

Onsdag: spagetti, köttfärssås,rårivna morötter

Torsdag: rester

Fredag: kyckling och rostade rotsaker i ugn.

Lördag: omelett (jag) hamburgare (sönerna)

Söndag: sjömansbiff, tårta


vecka 10

Måndag: helstekt kyckling i gryta, potatis, kokta grönsaker

Tisdag: Rester till Johan, buffé på årsmöte till mig(sallad, pastasallad, marinerade rotfrukter, rökt kalkon, rökt renlår, broccoli och ädelostpaj)

Onsdag: rester

Torsdag: Ärtsoppa

Fredag:  hem lagad pizza napoletana

Lördag: köttfärs i bröd / fisksoppa

Söndag: pasta carbonara


Vecka 9

Måndag: Fläskkotlett, stekta grönsaker(lök: röd gul, morot, blomkål, sockerärtor, paprika: röd grön)

Tisdag: linssoppa

Onsdag: fläskpannkaka, sylt

Torsdag: soppa: fisksoppa eller ärtsoppa

Fredag: spagetti, köttfärssås, sallad

Lördag: Revbensspjäll på Mellbergs vis, hasselbackspotatis, sallad

Söndag: Rester från fredag/lördag


Vecka 8

Måndag: rester från helgen

Tisdag: pastagratäng

Onsdag: fisksoppa/ärtsoppa

Torsdag: stekt kalkonfilé, sallad

Fredag: kycklingvingar, stekta grönsaker, rödvinssås, pommes frites

Lördag: stekt ankbröst, stekta grönsaker, ris och rödvinssås, fruktsallad & vaniljsås

Söndag: kalvstek, ris, stekta grönsaker, tomat & löksallad


Vecka 7

Måndag: Ugnsstekt kyckling, currysås, ris , gröna ärtor

Tisdag: rester. pasta eller kyckling

Onsdag:  julkorv, potatismos, gröna ärtor

Torsdag: soppa: ärtsoppa(Johan) Fisksoppa (Inna) det är bra med storkok att stoppa i frysen.

Fredag: kebabjärpar, tortillas, sallad, stark sås

Lördag: lax i ugn, pressad potatis, kall sås, avokadosallad

Söndag:  revben på mellbergs vis, hasselbackspotatis, sallad


Vecka 6

Måndag: Fisksoppa, rester till Johan som är petig med fisk

Tisdag:  rester från helgen till Johan. Jag åt en ägg & räkmacka på tåget

Onsdag:  Pasta med köttfärssås

Torsdag: stekt strömming m potatismos, lingon och rårivna morötter /Johans önskemål

Fredag: ärtsoppa

Lördag: stekt fläskfilé, klyftpotatis och ugnsrostade grönsaker (lök, morot, rotselleri, paprika, blomkål, sockerärtor)

Söndag: Pasta med Sås ”Man tager vad man haver” (bacon, vitlök, purjolök, paprika, rotselleri, morot, krossade tomater) sockerärtor och avocado


Vecka 5

 

Måndag: rester från helgen; fläsk m löksås, torsk m potatismos

Tisdag:  kassler m ananas, ris, sallad

Onsdag:  ägg och räkmacka/varma mackor

Torsdag: ärtsoppa till Johan, hotellmat till mig(oxfilé, mandelpotatis och rödvin, panna cotta och kaffe)

Fredag: köttgryta (röd curry) ris och blomkål

Lördag: stekt fläskkarré, klyftpotatis och sallad /Johans önskemål

Söndag: stek, sås, potatis, kokta grönsaker (blomkål, morot, sockerärtor) /Johans önskemål


Vecka 4

 

Måndag: pasta carbonara

Tisdag:  Kycklingrester till mig,  kotlett , ris & sås till Johan

Onsdag:  pasta, köttfärssås

Torsdag: pizza, hemlagad så klart!

Fredag: hamburgare (hemgjorda så klart) grova bröd, hemlagad dressing och sallad

Lördag: stekt fläsk med löksås, potatis och kokta grönsaker(blomkål, morot, ärtor)

Söndag: Potatismos, gröna ärtor,  stekt torsk eller julkorv (Johan vägrar torsk)


Vecka 3

 

Måndag: rester från helgen: revbensspjäll, potatisgratäng, cole slaw

Tisdag: bräckt kassler, spagetti, rårivna morötter

Onsdag: Tacos

Torsdag; korv och bröd till mig på jobbet, Ärtsoppa till Johan

Fredag: rotmos och stekt fläsk

Lördag: köttfärspaj, sallad

Söndag: helstekt kyckling i gryta, sås, potatis, kokta grönsaker

Det blev en bra matvecka, trots tunn plånbok. Det mesta fanns hemma i kyl och frys.


Vecka 2

 

Måndag: rester: Fisksoppa till mig potatisbullar m bacon till Johan

Tisdag: köttfärssås och spagetti, sallad

Onsdag:  krabbomelett, sallad

Torsdag: köttfärssås och spagetti till Johan, Italiensk afton hos Babs för mig ^^

Fredag: Hemlagad pizza.

Lördag: pannbiff, sås, potatis, kokta grönsaker

Söndag: revbenspjäll á la Mellberg, potatisgratäng, sallad el cole slaw

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>