Archive for the Category »film «

Biovett

Sonen och jag har just sett Dark knight rises.

Vilken film!

Jag är helt tagen. Brukar inte gilla den typen av film, men den här var bra!

Det var nära en perfekt filmupplevelse om det inte hade varit för två fjortisar som satt bakom oss och störde.

De sparkade på stolsryggen, prasslade med godispåsar och pratade, pratade, pratade hela filmen. Naturligtvis var de små blonda bimbos på max 15 år. Ja, nu vädrar jag mina fördomar.

Ja men vad faan. Småflickor som inte kan hålla käften ska hålla sig ifrån en biosalong. De kan se på nerladdad hyrd film hemma. Där kan de babbla hur mycket de vill.

Jag önskar att jag hade gjort en Mona och sagt ifrån, men bet mig snällt i tungan och stod ut. Tack och lov överröstade filmen dem ganska ofta.

Det är midnatt och vi har tropisk värme. Det är en underbar kväll och jag sitter  i mörkret med Mac i knät och njuter av sommar.

Före bion gick sonen och jag till Koppargrillen och åt middag. God mat, trevligt sällskap och svenska sommar. Perfekt.

Nu har jag tre semesterdagar kvar.

Imorgon ska jag klippa mig. Sen får vi se vad dagen har att erbjuda. På kvällen blir det tv. OS-invigning. Ja, jag är en sån där sportnörd.

Hoppas ni har det bra mina gullvippor <3

Viktig planering

Eleverna jobbar med att konstruera broar och tolka ritningar.

Då kommer den viktiga frågan:

Vilken film ska vi se på julavslutningen?

Vi har en tradition att följa. På julavslutningen ser vi på tecknad film och moffar godis och dricker julmust. Teknik is da shit!

Så filmförslag tack!

Filmtipset

Vill du se en kul, snuskig, romantisk, smart, underhållande film?

Då ska du se Bridesmaides. Ingen vanlig ”tjejfilm”, utan mer som Hangover med smarta, komiska brudar i rollerna.

Mitt betyg: 4/5

soul surfer

Soul surfer är en film som fick hela gänget i soffan att gråta.

Det var en passande film ikväll.

Sorg, smärta och framtidstro.

Burlesque

IRA och ond bråd död passade inte min sinnesstämning, så det blev en tredje film i stället och det var ett utmärkt val.

Burlesque

En ung kvinna flyr undan sitt förflutna genom att uppträda på en neo-burlesque klubb i Los Angeles.

The Burlesque Lounge har sett sina bästa dagar och hotas nu av nedläggning. Ägarinnan Tess, en före detta dansös, jagas av skulder och en affärsman som vill köpa klubben. Ali anställs som servitris men hennes ambitioner är att äntra scenen själv. Uppbackad av sina kolleger på klubben lyckas hon uppfylla sina drömmar och hennes liv tar en dramatisk vändning när hon blir klubbens huvudattraktion.

Burlesque är musik, drama och känslor i en härlig blandning. Jag älskar Aguileras röst och kläderna är underbara. Burlesquescenerna är sexiga utan att vara porriga. Visst, det är en banal historia, men ett härligt sätt att fördriva en eftermiddag. Och vem gillar inte en kärlekshistoria ibland!

Io sono l´amore

Jag har länge velat se den italienska filmen Io sono l´amore och nu har jag fått chansen. Tack vare smartsons erbjudande om att se en film gratis hos headweb.com (ja, jag gör reklam nu)

Det är vackert, storslaget och maten så läcker att man blir oerhört hungrig. Tempot är långsamt, så det här är ingen film för den otålige. Men gillar du det subtila och är trött på förutsägbara amerikanska filmer om kärlek så är det här ett bra val.

Som den svenska titeln Kärlek på italienska anger är det en film om kärlek. Filmen har många bottnar, både klassskillnader, kärlek som inte följer mallen, passion och mat.

 

Dagens filmtips

TUSEN GÅNGER  STARKARE

En välgjord ungdomsfilm om grupptryck, kamratskap och könsmaktsordning.

Lika viktig för vuxna som ungdomar.

The King´s speech

The King´s speech

Efter att kung Georg V dött och kung Edvard VIII abdikerat står prins Albert på tur att ta över den engelska tronen som kung Georg VI. Den nye kungen har dock ett stort problem, han lider av svår stamning och drar sig för offentliga framträdanden. Men med ett nytt världskrig som hotar att bryta ut behöver England en stark och tydlig ledare mer än någonsin.

När läkare misslyckas med att hjälpa kungen kontaktar hans hustru, den blivande drottningmodern Elisabeth, den excentriske logopeden Lionel Logue som en sista utväg. Kungen vägrar först att gå med på de okonventionella metoderna men Lionels uppriktighet och värme överraskar honom. För första gången vågar kungen öppna sig och en ovanlig och nära vänskap tar sin början. Alla har dock inte låtit sig övertygas av Lionel och allt ställs på sin spets när kungen måste göra sitt livs framträdande för att ingjuta mod i nationen.

Välspelat och engagerande film. Fantastiskt att se Helena Bonham Carter i en seriös roll. Jag hoppas att Colin Firth får en Oscar för sin roll. Du som är rädd för drama behöver inte oroa dig. Den är pigg och inte det minsta tråkig och lyft av härlig brittisk humor.

Se den här filmen!

Mitt betyg: 4/5

Lördagsaktiviteter

Nu har vi sånt väder som gör att jag avskyr vinter.

Pissregn!

Blidvädret förvandlar den vackra kalla snön till slaskig sörja och ishalka. Det är livsfarligt att gå. Regnet tar ner humöret. Vad är det för mening med detta väder liksom?

Men jag har ändå humöret på topp. Jag har en skön känsla inombords.

Jag har varit på matiné.

Det var helt omöjligt att få sällskap på filmen som jag ville se. Antingen var folk totalt ointresserade eller hade redan sett. Så jag gick själv på bio. Det har jag inget problem med. I mörkret är man ändå ensam om sin upplevelse.

Änglagård – tredje gången gillt

För mig var det två härliga timmar i biomörkret. En riktigt feel-good film. Lite allvarligare än de två tidigare filmerna, men lika underbar. Min favoritskådespelare har blivit riktigt gammal, men har ändå samma starka utstrålning. Tillsammans med Thord Pettersson gestaltar Sven Wollter två härliga gamla gubbar. Sven Wollter har varit min favorit sedan jag var 14 år.

Jag gillar tillbakablickarna från de tidigare filmerna. För mig passar det jättebra. För att inte tala om det underbara fotot. Humor och allvar varvas och filmen har en naturlig upplösning. Änglagård tredje gången gillt gjorde mig inte besviken och jag struntar i sura recensenter och ger ett högt betyg: 4/5.

Och så ser jag fram emot ett nytt filmäventyr.

Trailern på drygt en minut fick mig att både skratta och fälla tårar. Så jag har förväntningar.

18 mars har filmen Hur många lingon finns det i världen premiär. Den ska jag garanterat se!

Narnia

Kung Caspian och skeppet Gryningen (Narnia III)

Genom en magisk tavla transporteras syskonen Lucy och Edmund återigen till landet Narnia, denna gång med deras odrägliga kusin Eustace i släptåg. Väl där återförenas de med Kung Caspian ombord på det mäktiga skeppet Gryningen. I Narnia hotar en ondskefull dimma att sluka landet och med hjälp av Caspian, musen Ripipip och resten av den modiga besättningen måste Lucy, Edmund och Eustace slåss mot nya faror för att återigen rädda landet från undergång.

Jag älskar C.S Lewis böcker om Narnia. Har lärt mina barn att älska berättelserna. Diggade tv-serien som gjordes på 80-talet och har självklart sett film I och II nu på 2000-talet.

Så när Sara och jag skulle gå på bio blev det varken Änglagård eller Svinalängorna. Utan Narnia III.

Recensionerna har varit svala, men jag ger ett högt betyg. Filmen engagerar. Man får både skratta och gråta. Jag gillar kampen mellan gott och ont. Det handlar lika mycket om att växa upp, ta ansvar för sina handlingar och framför allt att våga vara sig själv.

Men det handlar även om kampen mellan det onda och goda i oss själva.

Alla människor har ont och gott i sig. Sen är det olika hur vi handskas med våra goda och onda sidor.

Våga vara dig själv. Tro på din förmåga. Visa omsorg om andra.

Det var filmens budskap för mig.  Och det var precis vad jag behövde ikväll.

Gillar du Narnia-böckerna? Gillar du Liam Neeson?
// där har Mia och jag något gemensamt =)

Se Kung Caspian och skeppet Gryningen!

Det bästa är när eftertexterna rullar och vi hör ledmotivet. Då säger Sara: det låter f*n som EMD. Men det kan det ju inte vara.

Gissa vilka som sjunger ledmotivet? Jo EMD =)