Lördagsaktiviteter

Nu har vi sånt väder som gör att jag avskyr vinter.

Pissregn!

Blidvädret förvandlar den vackra kalla snön till slaskig sörja och ishalka. Det är livsfarligt att gå. Regnet tar ner humöret. Vad är det för mening med detta väder liksom?

Men jag har ändå humöret på topp. Jag har en skön känsla inombords.

Jag har varit på matiné.

Det var helt omöjligt att få sällskap på filmen som jag ville se. Antingen var folk totalt ointresserade eller hade redan sett. Så jag gick själv på bio. Det har jag inget problem med. I mörkret är man ändå ensam om sin upplevelse.

Änglagård – tredje gången gillt

För mig var det två härliga timmar i biomörkret. En riktigt feel-good film. Lite allvarligare än de två tidigare filmerna, men lika underbar. Min favoritskådespelare har blivit riktigt gammal, men har ändå samma starka utstrålning. Tillsammans med Thord Pettersson gestaltar Sven Wollter två härliga gamla gubbar. Sven Wollter har varit min favorit sedan jag var 14 år.

Jag gillar tillbakablickarna från de tidigare filmerna. För mig passar det jättebra. För att inte tala om det underbara fotot. Humor och allvar varvas och filmen har en naturlig upplösning. Änglagård tredje gången gillt gjorde mig inte besviken och jag struntar i sura recensenter och ger ett högt betyg: 4/5.

Och så ser jag fram emot ett nytt filmäventyr.

Trailern på drygt en minut fick mig att både skratta och fälla tårar. Så jag har förväntningar.

18 mars har filmen Hur många lingon finns det i världen premiär. Den ska jag garanterat se!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
8 Responses
 1. Micke skriver:

  Jag har inga problem alls att se en film ”ensam” på bio om jag vill se den och det passar. Men just svenska går fetbort på bio som ungdomarna skulle sagt.

  Jag hänger ju inte med, hör inte allt så dessa filmer får jag vänta med att de sänds på tv så jag får ta till text-tv-texten om det gäller SVT1-2 och Kanal 5. TV4 har skärpt sig lite där med men inte helt hundra säkert att det är textat och även TV3 har kommit igång med text efter alla dessa år.

  Inget kul alls med regn på snön redan nu och med så pass mycket snö ni har. Bäst är ju att det tinar bort lite i stöten med plusgrader då.

  Puss&kram på dig 😉
  Blir glad åt dina foton.

 2. jag har dansat vals med sven wollter!
  det var på angeredsteatern ca 1982.
  har inte sett ovan nämnda film ännu.
  men hann med en redig powerwalking i snöfall i morse innan detta regn.
  regn i januari…
  fortsatt lchf 🙂
  kram

 3. inna skriver:

  Micke: jag förstår att det är svårt med svenska filmer. Tur att de kommer på dvd alt. tv. PUss & kram tebax 😉

  Jeanette: jag har bara pratat och kramat Sven Wollter. Fast då var jag 14 år =)
  Kram

 4. charlotte skriver:

  de är rätt roliga de tidigaree änglagård-filmerna. i synnerhet har orden ”det är inget fel på den pöjken, det har jag alltid sagt!” fastnat

 5. Linda skriver:

  Vill verkligen sen den jag med 🙂

 6. Monica skriver:

  älskar dom filmerna , och jag kan också gå på bio ensam inga problem 😉

 7. inna skriver:

  Charlotte: då ska du ser den tredje filmen. Man fäller er tår när man ser Gottfrid och Per Oscarsson.

  Linda: härligt att ha något att se fram emot.

  Monica: gå på bio ensam är ganska skönt ibland. Ingen som ska prata och kräva uppmärksamhet.

 8. Tofflan skriver:

  Den här filmen finns på min ”Att-se-lista”, helt klart!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>