Archive for » januari 17th, 2010«

Bright star

Bright star

Handling:
Bright Star är ett drömskt och färgstarkt porträtt av 1800-talspoeten John Keats, berättat ur hans stora kärlek Fanny Brawnes ögon. Det unga parets romans blir här upplägg för en smärtsamt vacker kärlekshistoria skildrad med unik fingertoppskänsla. En sann hyllning till livets första och starkaste kärlek.

Det är bländande vackert. Skirt och subtilt skildrat. Scenografin är oerhört tilltalande och kostymerna är skitsnygga. Men. Det är segt. Trots bitvis riktigt underhållande dialog och härliga bitska repliker lyfter det aldrig. Jag väntar och väntar på att något ska hända. Men njuter av skönheten.

Mitt Betyg:3/5

Category: film  Leave a Comment

Sherlock Holmes

Sherlock Holmes

Handling:
Hela rikets säkerhet står på spel när Sherlock Holmes och Dr Watson följer spåren efter en samvetslös skurk, vars planer kan omstörta hela det brittiska imperiet. Holmes mäter gärna sitt skarpa intellekt mot sjuka brottsgenier, men om det krävs slåss han mot skurkarna på ett mer handgripligt och kraftfullt sätt.

Det är action och våld. Men det passar in. Moderniserat, men ändå så fyllt av det dystra och mörka London var för 150 år sen. Scenografin påminner om Tim Burtons Sweeney Todd. Robert Downey Jr är makalös som den bohemiske men geniale Holmes. Samspelet mellan honom och Jude Law som Watson tilltalar mig.

Mitt Betyg:4/5

Category: Uncategorized  Tags:  Leave a Comment

Klar!

Äntligen är jag klar med oket som hängt över mig.

Nu har jag skickat in annons, texter och bilder till den tidning vi ska synas i om två veckor. Jag är ingen grafiker, utan en glad amatör som älskar att pilla i photoshop och känner mig så otillräcklig när det gäller layout och design.

Men nu är jag klar!

Snabeldraken ropar från städskåpet och känner jag mig själv rätt så kan jag inte motstå hans lockrop =)

Category: blandat, jobb  Tags: ,  Leave a Comment