Känslor, musik och så

Det har varit en bra dag på jobbet.

Massor av härlig energi från världens bästa elever har lyft mig gång på gång. Helt seriöst finns det nog inga som kan få mig att skratta så mycket som mina godingar.
Arbetsdagen avslutades med ett möte, som också var givande. Det är härligt att ingå i ett sammanhang och faktisk känna att jag betyder något. Ja, jag vet självkänslan är kass ibland. Samtidigt är jag kaxig som bara den. Förklara det någon?

En av mina elever frågade mig: hur är det? Och jag svarade ärligt att det är så där, men jag håller ihop. Det är bra det fick jag till svar och jag förstod att h*n visste. Senare frågade en kollega om jag fortfarande flög av lycka och var tvungen att säga att jag blivit vingklippt rejält.Och kämpade med tårar som ville trånga fram.

Faan.

Då spelar man musik.

Försvinner in i en annan värld och bearbetar.

Ja, jag lyssnar på musik jämt. glad. sur. arg. ledsen. deppig. irriterad. lycklig. olycklig.

Det finns musik för alla sinnestämnngar.

Tack och lov för det!

I nuläget blir det mycket Adele.
I can´t make you love me
Set fire to the rain
Someone like you

Men det går inte att grotta ner sig i sorg för mycket. Då behöver man musik som rycker upp. Som peppar tar fram lite och jävlar anamma!
Fuck you
I don´t wanna be
Happy
Chop suey
Kingdom for a heart
helter skelter

Så finns det musik som lägger sig som balsam om själen
Angel
Feel
She´s so high
Perfect

Och så har vi favoritlåten. Som jag aldrig tröttnar på. Som passar oavsett hur jag mår: glad. ledsen. arg. sur. olycklig. euforisk.
One

Musik är viktigt för mig. För de flesta tror jag. Mina ungdomar visar mig nya band som jag aldrig skulle upptäcka annars och det är härligt. Sonen visade mig Sonata arctica, dream theater och Muse. Mina elever har givit mig dead by april, In flames, gamma ray, hillary swift och kapten röd m fl.

Fast jag är glad om jag slipper hard style 🙂

Nej vad sägs om att fixa lite middag och varva ner. Morgondagen är förberedd och jag kan göra vad jag vill resten av kvällen.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
3 Responses
 1. Marianne skriver:

  Tänk vad konstigt det är med musik. Den passar till alla tillfällen. Jag skulle inte kunna leva utan musik. Jag fullkomligt älskar In Flames och Dead by april. Trevlig kväll!

 2. Lippe skriver:

  Musik är som syre! Musik kan hjälpa en att gråta ut, att vråla ut sin vrede eller att dansa fånlyckligt! Musiken står alltid på här men väljs i vissa situationer väldigt noga!
  Kram

 3. Märta skriver:

  Musik är verkligen ett måste! Som pepp, som tröst, som minnesframkallare – allt finns det musik som passar till. 🙂

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>