Tankar på en måndag

Jag är så glad och tacksam över de vändningar livet har gjort. På flera sätt.

Visst har jag bekymmer och oro i mitt liv också, men allt bloggar jag inte om.

I januari 2010 skrev jag följande:

”Jag är en glad och snäll kvinna som vill träffa någon som gillar dans och musik.  Du ska ha humor och tycka om att laga mat. Du får gärna ha  barn, för jag vill inte ha fler egna.  Du ska var snäll och omtänksam och kunna diskutera allt mellan himmel och jord.  Du ska bli glad när du ser mig och du ska tycka om att bara vara tillsammans med mig för att du trivs i mitt sällskap. Kokar du morgonkaffe till mig avgudar jag dig och du överlever att jag använder papiljotter för att få lite lockar i mitt tunna hår.  Du gillar katter och är bekväm när du träffar nya människor. Du får inte vara pedant, men tycka att det är självklart att städa toaletten och ta hand om disken. Du måste inse att datorn är en livsnödvändighet och att det är självklart att man har nätvänner och hänger på nätet. MEN du får inte spela onlinespel så ofta du kan och försumma din relation för spelandet.”

Precis den människan finns i mitt liv <3

 

Påsklovet försvann fortare än en grisblink.

Lite ledsamt är det.

Även himlen gråter. Fy farao vad det regnar!

Älsklingen har gått på fotboll och jag försöker ladda för en ny arbetsvecka. Jag hoppas att änglarna vinner matchen. Jag är inte helt ointresserad av fotboll.

Uppdaterar intranät och lägger ut information. Läser jobbmail och funderar.

Jag är en människa som vill vara andra till lags. Lite för mycket av det genom livet. Under många år lät jag mig trampas på och trodde att jag inte var värd bättre. Men ibland måste man vara sig själv till lags för att ha något att ge till andra. Jag har lärt mig att säga ifrån och sätta gränser. Jag har lärt mig att kommunicera rakare. Jag vågar säga vad jag tycker, inte vad jag tror förväntas av mig. Det är en stor lärdom av någon som större delen av sitt liv bara ville bli omtyckt och passa in.

Så nu funderar jag på hur jag ska tala om att jag inte kan ställa upp för andra, som jag skulle om jag kunde, och få dem att förstå att jag inte säger nej för att vara elak.

Mina tankar glider lätt över till framtiden, men jag ser till att vara kvar i nuet.

Imorgon träffar jag världens bästa elever och trevligaste kollegorna.

Men först ska jag ladda för att ge mig ut i regnet för att ta tåget hem till Småstad.

Hemma väntar en sjuk son och en sällskapssjuk katt.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
8 Responses
 1. Anne skriver:

  Vad härligt att läsa att du är lycklig. Jag förstår precis vad du menar med att säga nej utan att såra. Jag har också alltid,alltid varit den snälla ( mesiga) men säger numera nej. Det är banne mig en konst i sig. Ha det jätte gott. Stor kram.
  Jag är glad när du är glad.

 2. Tinna skriver:

  Jag gläder mig åt din lycka! Känner också igen problemet med att vilja vara alla till lags – det slutar oftast med att man glömmer vara sig själv till lags…

  //Tinna

 3. Micke skriver:

  Härligt läsa du mår och har det mer än bra.
  Lite mesig jag med 🙂

 4. Fröken Hulda skriver:

  Glad för din skull! Det VET du!

  Att lära sig säga nej är svårt och känns omöjligt när man börjar träna… men det går. När man lärt sig det slutar man per automatik även att vara alla till lags. I alla fall var det så för mig. Men visst attackerar tanken ibland… att jag måste säga en viss sak eller vara på ett visst sätt för att bli accepterad.

  Imorron kör vi igen 🙂

  • inna skriver:

   Det VET jag <3

   Att våga vara sig själv och göra och säga det som jag tycker är en stor befrielse och har minskat konflikter jag hamnar i.
   Det är knepigt, just rädslan för konflikt gjorde bara att jag hamnade i fler.

   Regnet har dämpat sig nu tack och lov.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>