Morrn da!

Pigg som en mört!

Go och glad 🙂

Har sovit som en prinsessa i natt och har en lång härlig dag med massor av aktiviteter framför mig.

Många härliga människor att träffa och roliga uppgifter att utföra.

Dagens ord är E N T R E P R E N Ö R S K A P.

 

Jag är varje morgon tacksam över att jag har ett jobb att gå till. Ett roligt och stimulerande jobb. Snart ett nytt spännande och ännu mer stimulerande jobb.

Men jag har jobbat hårt och har i hela mitt vuxna liv fortbildat och förkovrat mig. Jag har inte fått mina jobb för att någon varit snäll mot mig, utan för att jag har visat arbetsvilja, moral och kompetens.

Under 3 år arbetade jag heltid, pluggade på halvfart och var ensam med mina barn. Nu fattar jag inte hur jag orkade. En termin hade jag 2 jobb: arbetade 160 % OCH pluggade på halvfart. Jag hade ingen fritid om man säger så. Men nu får jag skörda det jag sådde då.

 

Sen måste jag erkänna en sak.

Jag såg en intervju med Linda Skugge på svt play igår. En människa som provocerat mig oerhört och som jag har svårt för.

Men.

Hon var ju riktigt vettig och trevlig. Vad har hänt liksom?

 

Dags att pusse tennerne och så gå till bussen för transport över slätten.

God morgon mina gullvippor <3

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
14 Responses
  1. Malin skriver:

    Linda Skugge provocerar mej mer nu är när hon var provocerande. Hon flyttade till förorten och blev…..ja fan vet. Hon ångrade allt hon sagt och skrivit tidigare, sånt provocerar mej. Hon var riktigt bra i Fittstim, däremot läste jag någon annan bok ämnade för unga kvinnor och där skulle hon ge råd så de inte gjorde misstag, hon beskrev saker hon gjort som tonåring och berättade hur dumt det var och hur hon ångrade det och uppmanade alla att inte göra så. Jag tror all måste göra sina egna misstag.
    Jag har också pluggat och varit ensamstående, till tre st. Läste först 4 år på komvux, läste in flera program. Tanken var att bli läkare, men jag var för dålig i fysik, kemi ( är en språkmänniska ) Sen fick jag en lärartjänst och jobbade i en del år. Började på högskolan för att få lärarkompetensen. Pendlade 20 mil varannan dag, en av dagarna var jag inte hemma förrän 12 på natten. Det höll inte att läsa in en hel och en halvfartskurs så som jag hade tänkt mej. Mina lediga dagar gick åt till att sova, jag är reumatiker och jag orkade inte med, helt enkelt. Nu har jag planer på att läsa via nätet, jag vet att det blir svårare pga att man inte har en klass och så, men jag slipper resorna.
    Skulle önska man kunde validera den kunskap man har som inte finns poäng på, sån har jag mängder av tex från mitt jobb på kvinnojouren

    • inna skriver:

      Tack för att du delar med av din erfarenhet Malin.

      Det är tyvärr mycken erfarenhet och kompetens som inte värderas tillräckligt. Validering är ett bra sätt att till vara kompetens tycker jag.

  2. så länge man är frisk kan man slå sig för bröstet och tjoha om hur bra man är – alltid.

    du är värd en hög lön och ett lyckligt liv – det är inte jag.

    • inna skriver:

      Jag är tacksam att jag är frisk och mår bra. Det ska jag väl inte behöva skämmas över?

      En av de mest positiva människor jag känner är min bästa vän och hon sliter med dåliga hälsa och den ena kroniska sjukdomen efter den andra, men hon klagar aldrig, utan möter livet med ett leende och positivt tänkande.

      Jag har haft många år med skitkass lön och ett olyckligt liv, så jag har inte glidit runt på räkmacka.

      Varför skulle du vara mindre värd lycka än andra? Det argumentet förstår jag inte. Men jag tror på att fokusera på de positiva sakerna i mitt liv och inte på vad ”alla andra” har eller gör.

      Du är energisk, intensiv, kreativ, har en stor blogg med många läsare (kom ihåg hur många läsare du hade för ett år sedan), fina barn och du lever inte i ett destruktivt förhållande längre.

      Kram

    • Malin skriver:

      Alltså du får nog börja med kognitiv beteende terapi, varför skulle inte du vara värd en hög lön och ett lyckligt liv ?

      Jag kan tjoa om hur bra jag är, på det jag vet att jag är bra på och frisk är ju det sista jag är. Tre, fyra kroniska sjukdomar, det är inte friskt på en enda fläck.
      Men jag väljer att ta det på ett positivt sätt, likadant gör jag med alla år med misshandel, varför gråta över något som varit när man kan ta ut de delar som är användbara, som kan berika en? Jo för det kan även år av misshandel göra.

      Jag sitter ju arbetslös, ja det är för jävligt, en av få saker jag klagar över. För jag stagnerar, livet blir tråkigt, mitt huvud jobbar inte, min kropp jobbar inte. Energin att göra saker här hemma finns inte riktigt heller.
      Du har ju all den energin, går upp tidigt, får saker gjorda, kommer ut på promenader, var glad åt det du klarar av

      • inna skriver:

        Malin, jag tycker att jag är värd en bra lön, men det finns de som har en annan uppfattning.

        Att vara arbetslös är kämpigt och jag beundrar er som ändå lyckas hålla ihop en fungerande vardag. Själv klättrar jag på väggarna om jag har semester för länge.

        Hoppas att du får en fin helg!

      • tror det här va ett svar till mig malin???
        jag skrev att inna är värd sin lön – inget annat.
        men att jag inte är värd något sådant och det kändes som att du svarade på det????

        • inna skriver:

          Nu vet jag inte vem som svarar vem, men det är inte dig Jeanette som jag åsyftar. verkligen inte.

          Och att du inte skulle vara värd en lön är rent skitprat. Oavsett vem som säger det. Basta. Du är värd ett bra liv och harmoni. Men kom ihåg min vän att det är genom svårigheter vi växer och utvecklas. Du kommer att gå stark ur den här perioden i ditt liv.

          Kram <3

        • Malin skriver:

          Ja det var ett svar till dej, Jeanette
          Att du skrev att Inna var värd hög lön, det fattade jag allt.
          Fattar däremot inte varför du inte skulle vara värd ett jobb med hög lön ? Eller ett lyckligt liv ?
          Du har en så dålig syn på dej själv att du borde ta emot den hjälp man får av kognitiv beteendeterapi. Jag vet att det kan göra underverk, har en dotter som gått i både det och dialektisk terapi och det blev så bra.

          Inna: Så klart är du värd ett bra jobb med hög lön och ett lyckligt liv på det. Och du har all rätt att tycka det, ställa dej i kyrktornet och skrika ut det till de som lyssnar.
          Ps jag är inte arbetslös längre, från och med lördag så jobbar jag igen.

  3. Tatiana skriver:

    Jag är lite ambivalent angående Linda Skugge . Men hon är en Lejonmamma och det gillar jag henne för . Sen så har jag några vänner som har träffat henne privat och de säger att hon är hur vänlig och rar som helst.

    Jag är lite inne på din linje ..trots att jag har det skittufft ibland så försöker jag se silverknaten på molnet . Det blir lite lättare då än att bara gräva ned sig.

    Kram

  4. Sari skriver:

    Stort grattis Inna till nya jobbet med bra lön! Kan inte komma på någon som skulle vara mer värd det ? Så glad för din skull 🙂

  5. Tatiana skriver:

    Silverkanten skulle det stå 🙂

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>