Kära vänner

Jag har fuskat hela dagen.

Kämpade som sjutton med att vrida huvudet hit och dit för att hitta rätt vinkel under morgonen, men till slut gav jag upp.

Så jag har kört de gamla datorglasögonen hela dagen.

De progressiva funkar jättebra till allt, utom just framför skärmen.

Hur lång tid tar det innan man vänjer sig?
Hur fan bär man sig åt?
Någon glasögonorm som kan hjälpa tant?
För jag vill inte gå omkring och känna mig småberusad och få ont i nacken.

För övrigt har dagen varit full av aktivitet och beslut.
Det känns lite pirrigt när man kommer till mig och det är jag som ska bestämma, men det är bara att ta reda på så mycket som möjligt och sedan ta ett beslut. Jag får förlita mig på fakta från andra och mitt eget omdöme. Med intuition och sunt förnuft kommer man långt. Och jag gillar snabba beslut. Är sååå trött på långbänk.

Jag har några nötter att knäcka och får tänka till ordentligt för att komma underfund med hur jag ska göra. Och jag är tacksam för allt jobbigt som jag klarat av i livet. Det har gjort mig bättre rustad för klurigheter.

Under dagen har regnet öst ner utanför jobbet. Men nu har det ljusnat upp. Kan vi hoppas på lite sol och värme till midsommar mån tro? Fast precis nu börjar det regna över lilla Paris. Tack så mycket sommaren.

 

Hela dagen har jag gått och myst över gårdagens beröm.

Jag tror inte du förstår hur mycket du lyfte mig Marianne!

Helt ärligt… när ska du börja skriva din bok? Du har ett vackert språk =)

För just nu känns det som att jag sviker bloggen. Jag har inte tid och ork på samma sätt. Har inte samma behov av bekräftelse just nu. För det är ingen idé att hymla om bekräftelsebehovet. Den som påstår sig blogga utan viljan att bli sedd  och bekräftad ljuger.

Jag är inte bloggen, men bloggen är en del av mig.

Jag har alltid skrivit dagbok. För ständiga inre monologer. Och vem vet. En vacker dag så kanske det där flödet utmynnar i en bok. När jag släppt kontrollen och inte är så besatt av subjekt och predikat, stavning och rätta skiljetecken 🙂

Dagens ord: konsolidering

Nu ska jag hänga tvätt.

Hoppas du haft en bra dag <3

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
13 Responses
 1. Mamselamsen skriver:

  Du vänjer dig… jag lovar. Jag kan inte klara mig utan min progressiva vid datorn nu.

 2. en trogen läsare skriver:

  Ina jag har haft progresiva i många år och vitsen med det är att man får använda huvudet och inte ögonen så böj och vrid så hittar du säkert rätt. Det blir en vana. Hoppas att du förstår vitsen med huvud och ögon min optiker sa så till mig Kram tilll dig lästa att du en inre oro hoppas att det ordnar sig. Kram till dig

  • inna skriver:

   Jag kämpar på med glasögonen, men fuskar med de gamla emellanåt. Det blir nog ordning på sonen till slut. Tålamod är en dygd säger min mamma. Tack och lov att jag är dygdig.
   Kram

 3. Marianne S skriver:

  Du vänjer dig snabbare än du tror. Har haft mina sen jag var 38 (10 år) och kan inte tänka mig att vara utan dom. Funkar mycket bättre än mina terminalglasögon framför datorn. Så ge inte upp 🙂

 4. Fröken Hulda skriver:

  Jag har inte haft råd att köpa progressiva än. Men som extremt närsynt har jag förstått att jag kommer se bäst vid datorn med mina gamla vanliga glasögon…

 5. Micke skriver:

  Ligga i soffan och se tv har varit mitt stora problem.. för då ser jag ju genom den nedre delen och inget alls 😀

  • inna skriver:

   Du får väl bulla upp med kuddar och hitta rätta vinkeln, precis som jag ska. Tydligen ska det finnas ett läge mitt på som passar framför datorn. Det gäller bara att få huvudet att hitta rätta läget 🙂

 6. Therese Skoogh skriver:

  Ja, varför inte en bok. Behovet av att blogga kommer och går… När man har mycket hinner man helt enkelt inte, man.vill inte göra något halvdant utan man låter helt enkelt bli. …
  Kul att du trivs på jobbet!

  Kram!

  • inna skriver:

   Jag stortrivs verkligen! Spännande, utmanande och stimulerande. Men utan året på dg hade jag aldrig blivit utvald.

   Njut nu av din semester! Jag kommer att bli ledig lite längre fram. Ska resa lite med yngste sonen, åka på festival med dottern och ta det lugnt med Kärleken. Känns som en bra sommar!

   Kram!

 7. Tatiana skriver:

  Det tar ett tag att vänja sig så hav tålamod . Det är inte att rekommendera att ta till de gamla mellan varven , ögonen blir stressade ( min optiker rådde mig till det då jag köpte proggresiva ) . Jag har som Micke ovan probs då jag ser på TV . Så nu sitter jag i min gamla fåtölj istället .

  Kram kram

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>