Från regn och åska till sol

Den här dagen har verkligen bjudit på varierat väder.

Ombyte förnöjer 🙂

Eller?

Jag fascineras av hur gnälliga och konservativa många vuxna är. Ska vi vara ärliga är jag också både gnällig och konservativ ibland 🙂
Man ska ha det på sitt sätt. Saker ska se ut som det alltid har gjort och hjälp det är farligt med något nytt!
Hur många sitter på samma plats i fikarummet?
Hur många går samma runda med hunden?
Hur många köper samma sorts pizza?
osv…

Genom förändring och utveckling lär vi oss mer.

Våga vidga vyerna.

Varje stund jag får över på jobbet ägnas åt självstudier. Just nu ska jag lära mig att hantera ett cms som administratör. Ju mer jag läser desto mer slås jag av hur objektorienterat systemet är.  Steget från att ha lärt ut vad objektorientering är och hur man programmerar till att hantera system i praktiken är kul.

Tänk vad jag är privilegierad som får lära mig nya saker hela tiden.

Varje dag är det samma visa. Inom en timme efter lunch drabbas jag av paltkoma. Blir trött som ett snöre. Sitter jag i möte och lyssnar eller ännu värre på föreläsning så får jag kämpa med att inte somna. Det spelar ingen roll hur intressant föreläsningen är. Det har t o m hänt att jag somnat. Inte på jobbet som tur är, men på föreläsning. Kropp och själ är inte på samma våglängd.
Är det bara jag som är så här?

 

Jag är så glad att jag ska åka på festival.
Lyssna på bra band:
Gavin Degraw
Thåström
Kent
Winnerbäck
Melissa Horn
Freddie Wadling
Den svenska björnstammen
Kapten röd
Timbuktu

och säkert en och annan som jag aldrig har hört talas om.

Jag har dessutom turen att jag ska hänga med finaste dottern och hennes kompisar. På önskelista står även reunion med gamla kompisar. Från den gamla goda tiden när vi var unga yngre och vackra.  Man är inte äldre än man gör sig.

Både kropp och själ behöver lite ledigt. Jag känner det nu.

Tvätten hänger på tork och middagen är strax klar. Det bidde ingen makrill. Fiskhandlar´n har semester. SÅ vi grillar lax i stället. Gott det också.

Ha en fin kväll!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
4 Responses
 1. Catarina skriver:

  Det har du faktiskt rätt i. Man är ganska konservativ och insnöad som vuxen, och gnällig.. Det verkar bli mer ju äldre man blir. Om man inte gör nåt åt det förstås och utmanar sig då och då. Tack för ett intressant inlägg! Ha det bra!

 2. absolut! förändring är framtid. nya steg tar jag också om än dock inte på arbetsmarknaden.
  och jag mår så bra!
  men också att värna om det fina, det stilla lugna. familjen. de vackra värdena <3
  utmana sig bör man nog lite då och då. så man inte får liggsår i hjärnan!
  love till dig du tjusiga quinna 🙂

 3. Tatiana skriver:

  Om man inte som jag har värsta tvångssyndromet . Jag har mycket att jobba med på den fronten . Blir nervös då min plats vid köksbordet är upptagen 🙁

  • inna skriver:

   Du kan ju inte hjälpa att du har tvångssyndrom, eller hur raring.
   Men många vågar inte nytt, utan sitter fast i gamla beteendemönster och får panik när tidningen har ny design.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>